Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (216)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je teda pravda, že Olivia Wilde je multiinstrumentálně šikovná. Na to, jaké má film téma, se režisérsky drží neuvěřitelně v kramflecích. I ty holky jsou fajn a celé to má takový ten feeling středoškolských amerických komedií. Nebejt těch genderovejch keců a jednoho kluka, kterej kdyby se nepokoušel o tu černošku, tak si myslím, že je ženská, tak bych hodnotil i víc. Holt ale americká popkultura aktuálně mluví jasnou řečí a tak mám pocit, že Amíci na středních školách neřeší nic jiného, než hnutí LBGT a gender. Jo a čeští distributoři si ten název mohli taky tak trošku odpustit...vypadá to blbějc, než to ve skutečnosti je. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když pomineme debilní český název, čekal jsem vtipnou a ne úplně blbou komedii - kór když to tolik lidí srovnává se Superbad, který byl pro mě svého času teenage kultovkou. Booksmart jede ale jako komedie úplně brutálně na sílu a opravdu funguje jen v momentech, kdy děj zvážní (bazénová scéna, hádka, sexuální scéna) a kde naplno vynikne kvalitní kameramanská práce (obzvlášť využití různých close-upů). Škoda toho slabého scénáře, protože holky maj lahůdkovou buddy chemii a to zejména v momentech, kdy před kamerou ztřeštěné neječí a neposkakují. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ten český název vymýšlelo fakt hovado, které chtělo nalákat diváky na zcela jiný film. Holkám nejde o "to", jde jim o "to" konečně zažít spontánní středoškolskou zábavu. A vzhledem k nezapíranému vzoru v osmdesátkových komediích ze střední dojde i na vážnější potíže podané jednoduchou psychologizací. Tedy: trable s láskou, nejistota z budoucnosti, opouštění starých přátel, odkrytí skutečných charakterů za středoškolskými maskami a nálepkami (zdravím tímto Snídaňový klub!). ____ Velmi milé je, že až na výjimky vypadají herci jako normální lidi, prostě běžní středoškoláci, žádné modelky a modelové. Přesto jsou vesměs sympatičtí a právě proto jsou i uvěřitelní, byť příběh je samozřejmě pojednán se zkreslující nadsázkou. Přesná byla animovaná vsuvka drogového tripu. ____ Jen na okraj: Myslím, že nikdo, kdo nemá místo rukou protézy nebo úplně znecitlivělé prsty, by si nespletl první a druhou dírku. SHRNUTÍ: Poslední mejdan vždycky znamená životní zlom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Blbý český název je na filmu to nejhorší, protože jinak je to úplně pohodová komedie, které záleží nejen na nečekaných situacích, do nichž se hrdinky dostávají, ale hlavně také na těch hrdinkách. Vtipy někdy explodují hned, jindy jen zapálí doutnák a pointu si šetří na později, Kaitlyn Dever a Beanie Feldstein jsou bezvadné, velmi mě bavila i všudypřítomná Billie Lourd a vtipnější scénu halucinací jsem dlouho neviděl. Doufám tedy, že Olivia Wilde brzy zase něco natočí. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se režijní prvotina Olivie Wilde takhle povede. V rámci žánru si vzala více méně jen to nejlepší a zaobalila to do příjemného hávu. Není to až tak hloupé, po většinu času se daří vyhýbat zbytečným vulgaritám a nechutnoste, herci jsou překvapivě příjemní a to nejenom ústřední dívčí dvojice, hudební stránka je velmi povedená a celkově mají Booksmart hodně slušný tah na bránu a drive. Generační kultovka to asi nebude, ale hodně příjemné překvapení je to určitě. Snad jenom ten český název mohli naši distributoři zvládnout lépe. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama