Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (496)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som dostal niečoho viac než som potreboval a iného zase naopak menej ako som potreboval. "A Cure For Wellness" malo ohromný nápad, ktorý ma okamžite navnadil. Plus sme dostali režiséra filmu Ring a bol som nadmieru na tento mysteriózny thriller zvedavý. Ok, tak si poďme povedať o dobrých momentoch filmu, lebo popravde, je tu o čom si povedať. Atmosféra tohto sanatória je vynikajúca. Celý čas mám pocit, že sme sa ocitli v nejakom socialistickom zariadení. Funguje to skvele, vyzerá to skvele a rozhodne to nie je miesto, kde by som chcel stráviť svoj čas. Mia Goth je tiež vo filme skvelá. Dane DeHaan v hlavnej role funguje rovnako dobre. Okrem toho musím povedať, že úvodná polhodina je podľa môjho názoru skvelá. Má to správny spád a napätie a som zaháknutý. Potom však akosi atmosféra začína poľavovať a film sa stane veľmi predvídateľným a plný momentiek, ktoré dokopy nikam nesmerujú. Len sa proste stanú. A následne mám pocit, že film iba naťahuje čas a odďaľuje to, k čomu sme sa mohli dostať oveľa skôr. Prečo nemohol tento film trvať iba nejakých 100 minút. Nedal sa ten čas zrezať a dať filmu lepšie tempo? Nudil som sa počas stredu filmu, lebo neustále som mal pocit, že sa nič nedeje. A to čo sa dialo nebolo pre mňa ani trochu zaujímavé. Veľký problém. Plus jednotlivé scénky ako s vaňou, záchodom, kravou alebo krížovkami nesmerujú dokopy nikam. Napriek tomu, že by som chcel. A záver je dosť predpokladateľný. Osobne si dokonca myslím, že keby film skončil možno o 15 minút skôr scénkou dialógu medzi Hannou a Lockhartom, tak by to vyzeralo lepšie. Vizuálne sú tu ale pekné scénky. Plus veľa scénok, kde sa využívajú odrazy. Krásne. Plus je radosť počuť Oomph! v tomto filme. Inak neviem čo by som ešte povedal. Pre mňa je "A Cure For Wellness" dobre vyzerajúci, no neskutočne nudný a predvídateľný film. A nie som si istý, či by som ho dokázal reálne odporúčať. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C- ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že se mi Lék bude líbit, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Ano, všechna ta podobnost s jinými snímky (Léčba šokem, Smrtící léčba, Prokletý ostrov, E.A.Poe:Podivný experiment...) tu je, blízkost mystery a horrorům italským, španělským, francouzským, podobnost s kanadskými filmy rodiny Cronenbergů i podobnost s osudy barona Frankensteina...Mně to však nevadilo. Skvělý vizuál, atmosféra, napětí, tajemné sídlo, děsivé podzemí, touha po věčném životě. Lehce zadumaný film, kdy z letargie vytrhne až jelen přes cestu nebo závěrečný boj. Ano. Ten už spadl do horroru - ale pro mne fajn. V podstatě artový snímek sedne zřejmě jen menšinovému publiku...a já bych se s chutí vydal na hrad Hohenzollern. ,,Už jste měl v zadku třiceticentimetrové čérné péro?",,?",,Jestli už jste byl někdy ve vězení...?" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pozerám, že vás tu majú radi.“ Bavilo ma to od prvých sekúnd. Príjemne pomalé tempo, krásna starosvetská atmosféra. Určite jeden z vizuálne najpeknejších filmov roka. K tomu jedinečné prostredie (nádherné švajčiarske tajuplné kúpele pre pracháčov vysoko v horách s nie príliš príjemnou minulosťou), sympatické herecké obsadenie (najmä Dane DeHaan a Mia Goth, ale aj môj neobľúbený Jason Isaacs sa predviedol v celkom dobrom svetle, čo ma zaskočilo). Vôbec mi nevadilo, že je to dlhé, skôr naopak. Nepotešilo ma finále a občas sa do inak značne originálneho a nepredvídateľného scenára tvorcom podarilo, neviem prečo to robili, prepašovať klišé (miestny policajt). Bavili ma aj hrdinovi spolupacienti. Potešili ma tiež rôzne sexuálne a krvavé vsuvky. Nie je to porno ani gore festival, ale na áčkarský hollywoodsky film je to nečakane dospelé, odvážne a občas nechutné (krava, zuby, incest). Bavili ma tiež úhory a bicykel. Rozhodne viac bicyklov vo filmoch! Príjemne „trhlá“ snímka. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zprvu inteligentní thriller protkaný skrz na skrz tématy a zájmem stvořit kult, záhy až obyčejná lehce přehnaná - byť stále ne úplně hloupá - pohádka s prvky zvrácenýho hororu. Jakoby scénárista tak rychle hledal finále, až se sám ztratil v změti toho všeho, co v úvodu nastolil. Každopádně vizuálně nic lepšího v rámci žánru dlouho nevzniklo, atmosféra je skvělá, herci přesní, soundtrack správně tajemnej a Verbinski by už konečně zasloužil dolar na Bioshock! Škoda filmových pitomců (čti kritiků), kteří relativně originální filmy (kterým "A Cure for Wellness" rozhodně je) strhávají z očí tolika diváků a připravují nás tak o potenciální budoucí nářezy! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je tento film naprostá a čirá lahůdka. Příběhově už je to trošku slabší. Problém je, že začátek se rozjíždí naprosto parádně. Podobnost s Prokletým ostrovem mi vůbec nevadí. Naopak jsem ze švýcarské vesničky a zámkem nad ní vysloveně nadšený. Atmosféru to vytváří naprosto dokonalou a konečně se taky někdo nebojí ze Švýcarů udělat onuce, které byste přirovnat k přivandrovalcům v té nejzapadlejší ulici v Bukurešti. Celou hodinu a půl to tu skvělou atmosféru drží, herci se také snaží a celé to spěje k závěru, u kterého je jasné, že se to rozlomí. Jenže tady je jasné, že to bude buď hodně dobré a nebo hodně špatné. No a tady se z toho stala čirá fantasmagorie. Nicméně po shlédnutí jsem měl asi půl hodinové okno, abych přemýšlel, jestli mi to ve výsledku vadilo nebo ne a nakonec jsem usoudil, že kvůli té skutečnosti, že se Gore Verbinski nebál pustit do mysteriozního thrilleru si to tu čtyř hvězdu zaslouží. Takových filmů moc není a přitom neuvěřitelně táhnou. A za to vizuálno co vykouzlil? To bych byl blbej, kdybych šel níž. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Práce na vizuálních efektech zabraly 10 měsíců. (TheMergar)
  • Ve scéně s deprivační nádrží čte zřízenec román Thomase Manna „Kouzelný Vrch“ („Der Zauberberg“) z roku 1924, jehož děj se odehrává v léčebně nemocných tuberkulózou poblíž Davosu ve Švýcarsku. (GigaPudding)
  • Část natáčení probíhala ve Studiu Babelsberg v Babelsbergu na východním předměstí Postupimi. Studio vzniklo v roce 1912 a je nejstarším filmovým studiem na světě. (noelcoward73)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama