Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Recenze (377)

Hedy 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo našel. Někdo udělal film kde je hlavní postava padouch a která na konci filmu není poražena ale naopak triumfuje. Jenže když už se z toho dal udělat perfektní master piece tak z toho ti idioti udělali rádoby hororový mástrpiss. Malý Brandon masakruje všechno co mu přijde pod ruku a mě se to velmi líbí. Jenže tvůrci jsou debilové co si prošli školou na to jak natočit podprůměrný horor. Máme zde levné lekačky, špatné osvětlení a sem tam se mihne mrtvola. Kdyby prostě udělali že se emzácký spratek utrhne ze řetězu a udělali by, že celý film by jen masakroval stovky lidí jako na jatkách, tak bych byl naprosto spokojený. Jenže to je asi jen mou zvrácenou myslí. Co mi můžete zazlívat. Já být Brandon tak bych rozpoutal to co on akorát že bych to umocnil na dvacátou. Paradoxně nejzajímavější část filmu nastává až po té co film skončí. Kdy vidíme klučino oblečeného jak červená Karkulka svištět městy a působit škody biblických rozměrů. Doufám, že pokud bude dvojka tak už tam post pubertální kluk bude vést válku s celým světem která pak skončí totální eradikací lidstva. Jenže za to že se k tomuto filmu tvůrci chovali jak k nějakému Blair Witchovi z pátku třináctého na ulici v Elm street tak musím dát jen tři hvězdy. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Ujetá blbka a její submisivní manžel si adoptují ufona, který spadl v lese a vypadá jako děcko. Děj filmu je velmi nudný, zvláště v první polovině a blbý v té druhé. Chlapeček si vesele poletuje jako superman a sem tam někoho zabije a blbka je z něj stále nadšená. Film amatérský, špatní (ne)herci, otřesná kamera, otřesný scénář, nuda, kraviny, hnusný chlapeček. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal perfektního záporáka a díky tomu zmetkovi jsem se celou dobu dobře bavil. Ponurou atmosféru skvěle doplňuje venkovské prostředí, herecké obsazení hodnotím taky na výbornou a film jako celek měl parádní tempo. Scéna se střepem a ta huba v pejru - pořádná libůstka. ()

Sssiksseilor odpad!

všechny recenze uživatele

Shlédněte tuto orudlou horor parodující komedii v případě, že chcete znát plný rozsah vašeho konání, když: "Vám na dvorek z nebe spadne plesnivým slizem přetékající popelnice potažená vánočními blikajícimi světélky, z které se vyplazí nedomrlý spratek, co má laser místo očí a za pár let si s vámi bude hrát házenou". Zabijte toho zmrda hned v zárodku! Jinak se totiž později možná i jednou leknete toho, jaký úbor si je tento přechytralý teenager schopný vystříhat, zkrátka opravdové vele-zlo. Na googlu si vyhledá vlastní super originální logo, přičemž sere na copyright, neboť jakéhokoliv vlastníka může pohonit na malíčku. Logicky jediné postavě, co ho rovnoprávně miluje, rozdrtí ruku, ostalkuje večer v posteli a nakonec jí odebere přepracovanou matku, jenž po troše hře se střepy a sklivcem roztrhá do mrtě v komoře. Nezapomene vlastní krávě, tedy adoptivní matce odrecitovat pár básniček, aby ji udržel ve slepé nehynoucí lásce k pazmetkovi, přežere se hromady vnitřností ze slepic při hře na vlka a za ohromné nálože levného digitálního gore odstraní vše, co mu stojí v cestě, luftu... je to vlastně fuk. Celý je to naprostý dysfunkční zmar, postavený na demenci všeho, ale asi stále pořád lepší, než jsou klasické vánoční komedie. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Čo by sa stalo, keby bol Superman zlý? To neviem, ale určite by to bolo zaujímavejšie ako tento film, kde sú všetky tradičné hororové ťahy (čiže x-krát videné veci, ktoré nikoho neprekvapia), nefunkčné ľakačky, plytké dialógy a priamočiary dej, ktorý hlavná postava ešte pre istotu vždy dopredu sama odprezentuje. Och bože, aj tých 90 minút sa vlečie ako večnosť a vy už len čakáte, či sa ten Brandon fakt zmocní sveta, alebo nie. Stačí si pozrieť prvých 5 a posledných 15 minút filmu a o nič ste neprišli. Chcel som dať dve hviezdičky, lebo som mal dobrú náladu, ale vybrať Billie Eilish ako hudobný doprovod ku titulkom? Prečo nás ten film chce trestať? PS: Promo popis filmu tu na ČSFD je exkluzívny - "V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxie a The Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor" Dúfam, že sa tento žáner neuchytí, lebo jeho prvý predstaviteľ je riadne mimo. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Slaboucky zacatek, predvidatelny prubeh ale vyhypovany konec. A cool smrti obeti. Jak by to vypadalo kdyby si superman na zakladce rekl, ze uz si nenecha srat na hlavu? ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Je to blbosť, je to hlúpe, je to klišé, ale je to veľká zábava, ktorá je z vizuálnej stránky perfektná. Fanúšikovia hororovej brutality budú mľaskať blahom, pretože tento film ponúka tak brutálne scény, že sa z toho 7/10 divákov pogrcajú. Blbosť, ktorá však pobavila. Odporúčam každému kto by chcel vedieť, ako by to vyzeralo, keby bol Superman zlý. 6/10 ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Pravda, dalo sa z toho vyťažiť omnoho viac a vedľajšie postavy mohli dostať omnoho viacej priestoru aby si ich divák mohol obľúbiť a potom ľutovať toho, aký osud ich postihol. Mystérium okolo Brandona a jeho zvláštnych schopností, ktoré čoskoro môžu zničiť celý svet je perfektné a veľká škoda, že neprišlo aj na nejakú akciu (okrem pár likvidácii) a prepracovanejšej Brandonovej motivácii ktorá by vysvetlila, prečo sa rozhodol byť zlosynom. Film sa mi páčil, ale so scenárom sa mohlo popasovať viacej a bol by to malý nevídaný krvavý a temný skvost, ktorý by neupadol do zabudnutia. Za mňa 70%. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo spomínané, prišiel odniekiaľ z vesmíru nový, ale "anti-superman". Tentoraz diabolský "Kal-El". Film nie je zlý, dej postupne graduje, soundtrack ho celkom dobre dopĺňa, ale ničím extra neprekvapí, je to skôr komorná snímka. A koniec si akoby nechával otvorené dvierka pre nejaké to volné pokračovanie.. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Myšlenka skvělá, clarke kent naruby. Jednotlivé scény, ale nefungují, míchat horor s dramatem a černým humorem je matoucí. Uvidíme pro jaký žánr se rozhodnou ve dvojce... ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Mame tu MCU, DCU aj chabý Conjuring univers ale Superhero horror univers? Tak to tu ešte nebolo. Pre komiksové ho fanúšika a dokonca aj pre fanúšika komiks filmov je hneď jasné že BB je čistý Superman origin len s jednou zmenou a to tou že v tomto svete nemali šťastie na toho dobrého. Film má za mňa super mladého herca, skvelú kameru, s brutalitou nešetrí a hlavne je tu úžasný soundtrack (Bad Guy od Billie Eilish milo prekvapil). Ale našiel som tu viac záporné ho ako kladného. Mamičky syndróm stále zastavaná si "svojho" syna bolo už tak na nervy lezúce že mi to kazilo zážitok z filmu. Povedzme si úprimne môže ho ľúbiť koľko chce ale dpč keby mam za decko Supermana ktorý sa rozhodne vyraziť celú zem nezapierl by som policajtovi že som logo môjho syn (ktoré pyšne necháva na každom mieste vraždy) nikdy nevidel... Inak ako prvotný film z tohto žánru a universa čistý priemer a dúfam že ak budú ďalšie filmy ktoré boli naznačené v titulkovej scéne, budú lepšie a kvalitnejšie a hlavne s lepšími charaktermy. Za mňa čistý priemer a možno sa k tomu ešte niekedy vrátim. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Film na bázi delšího traileru,kdy tvůrci vytáhnou trn z paty,kdy kluk dorazil do městačka jak Predátor z jiné galaxie a ještě byl šmrcnutý Supermanem.Na to se musí malinko čekat,kdy tahle velká věc padne na úrodnou půdu a režisér řekne,že divák by měl vědět aspoň něco.Ve stodole to prostě svítí a tak to začne.Proč to rodina má ve stodole nikdo neví a tak to je počas celého filmu,který si drží standarty hororových prvků a za to jsem mu rád.Elizabeth Banks vcelku fajn změna,lekačky na pohodu,kdy se jich stejně neleknete,ale to už starý bardové těchto snímků dobře znají.Film jak jsem psal,přijde jako předkrm na hodnotější dvojku,protože z jedničky se táhne sýr vcelku dlouho a vlastně nic extra nenabídne.Na první čumendu dobrý,ale stačilo.Chybělo tomu více tajemna,lepší scény a né utržený jak ve stovkách slasherů.Vše jen byla póza,kápě,která s koncem ukázala,že ten kluk se v tou prdelákově zbytečně namáhal:)Logicky nevyrovnaný,ale na 60% nemám problém. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

At jsem chtel byt schovivavy, tak zapletka je jak z nejake Supermanske fanfikce pro zacatecniky. I kdyz je rozpocet maly, minimalne scenarem by se dalo kouzlit vic. Krom osklivych nechutaren tu neni nic, co by ozvlastnilo to, ze je to origin zleho Supermana. Slabe, nevyrazne. ()

Dennnisa 

všechny recenze uživatele

Typický "horror", který v traileru ukáže ty nejlepší scény a ve filmu samotném už to nestojí za nic. Momenty kdy se máte leknout se mnou ani trochu nepohnuly. Jediné co jsem docela ocenila i přes to, že to moc nemusím, jsou krvavé scény..proto 2*(35%). ()

Reklama

Reklama