Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Velmi silné, mrazivé drama na závažné téma. Na konci filmu mi vůbec nebylo moc dobře. Hodně bezvýchodné. Šikana, nacionalismus, zoufalství, uzavřená komunita a zametání problémů pod koberec. Celou dobu mi bylo líto především otce rodiny, na kterého se po návratu z Německa vše valilo. Škoda že postava Adama nebyla herecky výraznější. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý slovenský film. Otec se vrací na Vánoce z Německa, kde pracuje. Postupně zjišťuje, že doma není něco v pořádku. Jeho syn je totiž členem polovojenské mládežnické organizace a chová se jinak. Vše se mění ve chvíli, kdy jeden ze členů spáchá sebevraždu. Ve vesnici se to začne řešit a otec začne mít pochyby. Začíná pátrání po tom, co je vlastně tato skupina zač a jak funguje. Nakonec se vše komplikuje a místní se začínají proti rodině obracet. Je to natočené dost věrohodně a vůbec bych se nedivil, kdyby se něco takového na Slovensku skutečně dělo... "Si ako tvoj otec!" ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Výborný Ondrík (jen to drmolení by se mohl odnaučit, Slovenskej Taclík...), který na svých bedrech táhne celý film. Jeho postava je zde alfou a omegou celého dění, jelikož se v rámci svých rozhodnutí zapojuje do celého dění. Zajímavé je, jak rozdílná je typická Slovenská vesnice od té naší, ačkoliv k sobě máme v mnoha ohledech velmi stále blízko, tak zde se úplně rozcházíme. Jen by možná neuškodilo se zaměřit na celou problematiku více zeširoka, až se bojím napsat, že v takovém Slámově stylu, jen by to chtělo, aby to nerežíroval Sláma. Ale myslím si, že Marko Škop by se ani v takovém stylu neztratil, a hodnocení by tak mohlo jít o něco výš. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší Slovenský film co jsem zatím viděl. Moc se mě líbilo líbilo postupné gradování atmosféry a i to nenápadný zlo, kolikrát schovaný za jeden záběr (např. : policajt řekne synovi ahoj - v kontextu té situace ). Slovensko jak já ho vidím je skvělá země, ale to nahnědlo tam v sobě bohužel má větší než u nás, protože jinak by se čistokrevný nácek Kotleba v životě nemohl dostat do parlamentu a tenhle film tepe do živýho a nešetří Slováky na jejich bolavém místě. Farář pod laskavým a ustaraným výrazem bestie největší. Dusno, hodně velký dusno jde z tohoto v zimě odehrávajícího se příběhu. Já opravdu smekám před Markem Škopem, jaké téma si vzal a jak skvěle ho zpracoval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekde sa stala chyba. Tma zvíťazila nad svetlom.“ Desivý a „hnusný“ film, ktorý je oveľa hororovejší, než väčšina regulárnych hororov. Skvelý Milan Ondrík. Myslím, že ešte nikdy v ničom nebol taký fantastický. Ku koncu to šumí do prázdna (divným spôsobom nevyužitá postava otca, prehnane hmlistý záver typický pre slovenské drámy, zjavne pre to máme slabosť), ale inak parádna záležitosť o normálnej rodine a bande zajeba*ých náckov, ktorí sa po večeroch nabifľovali pár prázdnych, nelogických a dementných floskúl, ktorým vôbec nerozumejú, sú obrovskí vlastenci, ale neovládajú slová slovenskej hymny, odvážni sú len keď sú pokope (inak sa pri prvej príležitosti pose...) a majú IQ húpacieho koníka äa to ešte urážam húpacieho koníka). Američania (napríklad) by podľa takej zápletky postavili slasherový psychotriler. My toto. Nechám na posúdenie každého z vás, či je to tak lepšie alebo horšie, mne sa to každopádne páčilo. Pripájam sa ale k tým, ktorí volajú po zrozumiteľnejšej artikulácii hercov; niektorým dialógom som vôbec nerozumel! A ako policajtofilovi sa mi nepáči zjednodušovanie. Úmrtie stredoškoláka sa zametie pod koberec len preto, lebo o prípade prestali informovať médiá? To ako vážne? A iný prípad sa nevyrieši iba preto, že priblblý nácek pozná radového policajta? Áno, v našej krásnej krajine veci naozaj nefungujú, ale toto už bolo trochu prehnané. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ondrík hrá na začiatku filmu hru "War Thunder". (Johnny.ARN)
  • V jednom ze záběrů usedají Milan (Milan Ondrík) a farář (Daniel Fischer) do automobilu Škoda Octavia Combi, v následujícím záběru ale sedí v interiéru vozu Škoda Kodiaq. (Martin_L)
  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama