Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Když čtu že "... má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil" jako zde v synopsi, chytá mě téměř fantas. Toto, nevím co, snad jen konstatování, či vize, idea, zbožné přání (těch je filmu opravdu plno), je jen prachsprostou lží na pozadí honosných domů a zaparkovaných aut. Tato skutečnost také nepomáhá v pochopení filmu (myslím, že naopak ideu filmu spíš podvazuje). U mnoha filmů z poslední doby jsem řekl, že jsem na šikanu dost citlivý, přestože v tomto věku a v této formě jsem se s šikanou nesetkal. Šikana není nikdy normální a v tomto věku a v tomto rozpětí je nenormální, a její uplatňování v civilním životě je přímo kriminální. Proti tomu se staví (a podle měho mínění dobře zpracovaný) ostrakismus, soudržnost viníků s těmi, kteří chtějí zachovat současný stavm ať už je jakýkoli, vůči těm, kteří se také provinili, ale hledají nápravu. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím v jakém vesmíru tvůrci žijí ale v mém ne,,a to nemluvím o odflinknutém řemesle, kdy jsem našel tři chyby během 15 minut...Herci otřesní ... Neuschwanstein je zámek v Allgäu (Bavorsko, Německo) v oblasti obce Schwangau u Füssenu, který nechal postavit Ludvík II. Bavorský. Jde o jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších turistických cílů v Německu. Tento zámek se také objevil v několika filmech a inspiroval Walta Disneyho ke stvoření Sleeping Beauty Castle neboli hrad Šípkové Růženky, který se nachází v Disneylandu. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

9.Deň filmového adventného kalendára. Po tých dnešných českých filmoch som musel dať šancu aj našej domácej tvorbe. Nejedna sa vôbec o zlý film. A ako spomenul užívateľ Arsenal, Milan Ondrík je dobrý herec, síce je toto jeho prvý počin ktorý som videl ale aj tak. Tv produkciu bolo určite cítiť, nejaký veľký film nečakajte, ale na naše pomery viac než dobré a celkom milé a hlavne vianočné. 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Zdraví sme, pekní sme, už len toho rozumu..“ Kde schází vzájemný respekt, jde všechno do prdele na úrovni vztahové, rodinné i společenské. Na takové místo asi nemá smysl světlo donquijotsky přinášet, lépe se mu vydat vstříc.. V roli kritického komentáře to honí po oravském poli až příliš mnoho zajacov, nicméně vše je zasazeno do prostředí, kde jde obyčejnost ruku v ruce s uvěřitelností a záběry jsou akorát tak dlouhé, aby vnesly intimitu. Škoda jen, že úroveň hereckých výkonů není konzistentní, z té opravdovosti to něco ukrajuje.. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší slovenský film, který jsem za velmi dlouhou dobu viděl. A to počítám i Únos. Tlumočníka nepovažuji tak úplně za čistě slovenskou záležitost. O téhle problematice už nějakou dobu slyším, ale jestli je to tak problematický, jak bylo zobrazeno tady, tak zakořeněné ve společnosti, tak je to opravdu problém. Na Slovensku jsou k tomu opravdu předpoklady, co se setkávám s některými lidmi, tak to podhoubí je tam jasně čitelné, jak u mladých, tak u starých. A vždycky jenom stačí krok. Navíc jsem rád, že to není ukázáno jako chyba jedince, ale je znát, jak se výchova přednáší přes generace, že jsou vlastně chyby už dříve, ačkoliv některé věci vypadají jako neškodné záliby tak od nich jenom krok k problémům. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)
  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)
  • „Je to příběh obyčejného člověka, jednoho z miliónu, kterému se navzdory jeho dobrým úmyslům udělat pro svou rodinu to nejlepší, všechno pokazí,“ řekl režisér Marko Škop. (SONY_)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama