Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Recenze (77)

Mockrosh 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Dokonalost. Dokonalost. Jaký kontrast tvoří dokonale vyvážený ekosystém a lidé, kteří v konzumním závodu všechno zničí. Bez návratu... Po zhlédnutí je vám stydno, že patříte mezi homo sapiens. A navíc máte nutkavou touhu ekologicky seštorovat auto, nakoupit papírová brčka a odstěhovat se do divočiny. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jeden záběr vedle druhého je NESKUTEČNÝ. Většinu času si člověk jenom říká: "Jak toto dokázali natočit?" A u řady záběrů také Attenborough říká, že jsou unikátní, dříve nenatočené. Není to jen dokumentární seriál, je to vizuální umělecké dílo. ()

Limous 

všechny recenze uživatele

Jedinečný a naprosto úžasný 8mi dílný dokument odkrývající život zvířat na naší planetě v odobí, kterému vládne člověk. Neméně úžasný je také průvodce, kterým není nikdo jiný, nežli David Attenborough. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dokumentární série s tak úchvatnými záběry, že u některých až nechápu, jakým způsobem byly natočeny. Jsou tu zobrazeny neskutečné krásy naší planety, z nichž u většiny hrozí, že díky lidské hlouposti a neukojitelné potřebě devastace za pár let navždy zmizí z povrchu zemského. Což je zároveň smutné poselství tohoto projektu. Ale zároveň je tu naděje, že díky podobným ukázkám krás a ohrožení našeho světa se podaří alespoň část toho všeho zachovat. Postačí, když se do toho přírodě přestaneme plést a necháme ji, aby se sama znovu obrodila. Skládám poklonu nesmrtelnému Davidu Attenboroughovi, bez kterého by tento, ani řada dalších úchvatných dokumentů o naší nádherné planetě nikdy nebyly tím, čím jsou. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Mistrovské veledílo, opravdu! Takovýhle záběry jsem nikdy neviděl. Nejlepší možnou demonstrací ekologických problému bylo vytáhnout to nejkrásnější, co příroda nabízí. A do toho ten hlas Davida Attenborougha! Kdybych byl učitelem biologie, tenhle dokument bych žákům pouštěl. Těch osm dílů vydá za mnohé. Diskurz globálních problémů se otevírá více a více, a je nutné v tom pokračovat. Některé statistiky o úbytku všeljakých druhů mě naprosto dostaly. V této době koronaviru, kdy celý svět bije na poplach a konečně možná dochází ke vzájemné spolupráci a solidaritě by bylo taky super si uvědomit, že jednou budeme čelit mnohem většímu a devastujícímu problému. A to je stav naší planety. Pevně věřím, že se to nějakým způsobem zvládne ustát, nicméně katastrofální důsledky už pociťujeme teď. Mnoho míst na planetě přišlo nenávratně o svoji biodoverzitu. Přijde mi naprosto smutné, zbytečné, k nasránívhodné a frustraci vyvolávající, že si sami níčíme něco tak pestrého, rozmanitého, uchvacujícího a co ja vim jak to ještě pojmenovat. Všechny ty mrdky, co pytlačej slony, vybíjej velryby nebo vypalujou lesy bych okamžitě poslal do pracovních táborů. Jo a cenim, ze v tom dokumentu nejsou hadi. Nevidim tam ani zadny pavouky atd, takze ocividne nechtej nektery lidi odradit. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3 ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Hodnotit přírodopisné dokumenty je velmi ošidné. Na jedné straně - díky nejmodernější technice a obrovským rozpočtům můžeme sledovat opravdu dechberoucí záběry neskutečně nádherné přírody a všech možných živočichů v takové kvalitě, jaká byla ještě před několika desetiletími absolutně nemožná. Neboli - je to neskutečná krása, boží zázrak, nad kterým zůstává rozum stát. A většina diváků to proto ohodnotí absolutní známkou. Na straně druhé je mi smutno, když vidím, že i dokument o přírodě se čím dál více stává politickým nástrojem. Manipulací s city diváka, od kterého požadujeme ten "správný postoj" a angažovanost. Neboli - například to, že v posledních desetiletích dochází k dramatickému úbytku ledové plochy je nezpochybnitelný fakt. Ale závěrečná výzva "zjistěte na našem webu, co proti tomu můžete dělat" už je čistě politickou výzvou, sloužící novým ekonomickým subjektům, sponzorujícím řadu eko-vědeckých institucí s cílem zbohatnout a převzít ekonomickou moc na úkor těch starých. Nedělejme si iluze, za vším je boj o peníze. Výsledkem je, že divák už nemá jen obdivovat dokonalou nádheru přírody, ale má třeba přestat používat brčka z plastu, palmový olej a dieselová auta a kupovat elektromobily a bio výrobky. Pokud má někdo pocit, že tím opravdu ovlivní úbytek ledních medvědů nebo mrožů a ledovce přestanou tát, je mi ho trochu líto. Já osobně jsem na takovou manipulaci s lidskými city docela háklivý, takže i když samotný obraz je opravdu dokonalý, tak celkové, nezpochybnitelnými fakty nepodložené vyznění se mi velmi příčí. Jinými slovy - ta proklamace "konec světa se blíží a můžete za to vy, hříšníci", to už tady bylo opravdu mnohokrát. ()

Overclocker8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem za to, že natočit dokumenty o přírodě, které se vyrovnají Planet Earth a Life už není možné. Opět se ale spojila neuvěřitelná odhodlanost, trpělivost a nejmodernější filmařské technologie, a vznikla další série neskutečně úchvatných záběrů, které zákonitě musí v divákovi navodit vděk za to, že má tu čest žít na tak krásné planetě. Tentokrát ale pan David Attenborough kromě žasu nad krásou přírody zakomponoval i agitační prvek, tedy varování, že pokud se okamžitě nevzpamatujeme, budeme brzy tygry, keporkaky nebo deštné pralesy znát už jenom z takovýchto dokumentů... ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tohle je nádhera. A jen kokot, který toto zkoukne řekne, že planetu neničíme. Jsme druh zasluhující si vyhlazení jako jediní na této planetě a děje se to, že tento jediný druh druh vyhlazuje všechny ostatní. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý dokument, který je zábavný, naučný a zajímavý. |80%|, (počet zhlédnutých epizod: 8) ()

AnthropOcean 

všechny recenze uživatele

Už predminuloročný návrat Blue Planet II bol fascinujúcim ponorením sa do sveta rozlahlejšieho ako všetky kontinenty "našej" planéty. Our Planet v podstate extenduje tento svet aj na súš a využíva rovnako podmanivý vizuál. Snaží sa však ešte s väčším dôrazom upozorňovať na fakt, ako veľmi náš ľudský druh dojebal túto planétu. Ak ste to ešte náhodou nezaregistrovali, tak naozaj seriózne veľmi a v niektorých prípadoch nezvratne. Bez príliš silných vášní a uvedomením si, že web CSFD nie je de facto určujúcim ukazovateľom spoločenského záujmu, alebo naopak jeho apatie, musím povedať, že ma fakt neuveriteľne serie, že tieto seriály nedokážu niekedy vygenerovať ani len 1,000 hodnotení a nejaký Chernobyl, alebo Stranger Things prekračujú hodnotení 20,000. Nechápte ma zle, Chernobyl je kvalitný seriál, tretia séria Stranger Things bola zatiaľ ich najvydarenejšia, ale v konečnom dôsledku, je tento nepomer fakt nesmierne na hovno. Ak ste náhodou zatiaľ nemali možnosť vidieť Our Planet, či Blue Planet, určite ich neprehliadnite. ()

AndyDarcia 

všechny recenze uživatele

Je to vynikající seriál, ale připadá mi, že za tím nejlepším od BBC přece jen mírně zaostává. Ale celkově je to samozřejmě nádhera. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Neskutečné záběry, úžásné detaily a zajímavá fakta a zvířata. Každý díl nabídl něco unikátního a opravdu smekám před tvůrci. Zasloužených 5 hvězd, 95%. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ono je ťažké komentovať tieto dokumenty z dielne BBC, lebo človek by musel napísať vždy tie isté superlatívy a ani to by nestačilo. Konkrétne v tejto sérii je tak vidieť lásku k prírode a ten cit pre dokonalé zobrazenie živočíchov v ich prirodzenom prostredí, že to proste musí byť balzam pre každého. A niektoré zábery sú doslova dychberúce a miestami až neuveriteľné (napr. dvorenie vtáčikov uprostred pralesa). Naozaj zrušme prírodovedu/prírodopis a zaveďme toto ako povinnú online literatúru. Dokonalosť. 100 % ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Krásné, dokonalé, neuvěřitelné, ale zároveň často velmi bolestivé záběry z nejrůznějších kontinentů naší planety. David Attenborough má bezpochyby co říct k alarmujícím změnám, které si z velké části zapříčiňujeme sami, alespoň že jeho sametový hlas je jako pohlazení na duši. Přesto mě nikdy nepřestane udivovat, že lidem vlastně chybí pud sebezáchovy, snad jako jedinému tvoru na Zemi. Minimálně z hlediska informačního a vzdělávacího by měl dokument zhlédnout úplně každý. ()

Reklama

Reklama