Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Bojovnice Adora objeví magický meč – a taky to, že je legendární hrdinkou jménem She-Ra. Přidá se k Rebelii, její nejlepší kamarádka ale zůstává na straně zlé Hordy. (Netflix)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (6)

She-Ra a princezny moci (2018) 

Právě jsem dokoukal kreslenou definici "politické korektnosti" s asi největší animovanou reklamou na LGBTQ, ale také jsem viděl velmi zajímavé fantasy v kombinaci se sci-fi a překvapivě (pro ty co mě znají) jsem si to docela dost dobře užil. Oni totiž všichni ti gayové, lesbičky, nebinární pohlaví (a kdo ví co mi ještě uniklo, protože jsem se zrovna na tohle zase až tak nesoustředil) mě osobně vůbec nijak nenarušili plynutí příběhu, nebo kvalitu jeho zápletky a (nejen) ve fantasy světě s jeho vlastními pravidly je mi asi úplně jedno, jestli chodí kluci s klukama, holky s holkama a třeba i kočky s... Tedy pokud se nad tím někdo složitě a zdlouhavě nepozastavuje, neřeší se zrovna toto skoro každý díl (místo samotného děje) a především pokud (na mě jako na diváka) funguje vzájemná chemie a emoce mezi postavami. A tohle nová She-Ra dle mého zvládá. I když je to hodně svérázné a moderní pojetí a jak jsem už psal u první série, myslím že původní seriál z roku 1985 šel trošku jinou cestou (což vysvětlují i některé naštvané komentáře fanoušků původních He-Mana a She-Ry, na které jsem narazil). Ale vadí to? Mě vlastně vůbec! Dostal jsem zajímavý a komplikovaný příběh, jednotlivé série byly vždy velmi dobře koukatelné (jak animací, hudbou, humorem či tempem) a samotný závěr byl možná pro někoho "přepísknutý", či "duhový", ale dle mého byl také ve většině ohledů uspokojivý. Především 3. a 4. série mě hodně bavily a celkově jsem celý seriál zvládl za necelé dva víkendy. Od dob Korry jsme se evidentně i na poli kreslených seriálů v jistých ohledech opět posunuly, ale dobré a promyšlené příběhy pořád zůstávají a díky tomu jsem k té budoucnosti, která si nejspíš ještě víc pojede pod tím svým mottem "Buď vším tím, čím chceš!", zas o něco méně skeptický... Celkově 7,1/10 ()

Série 1 (2018) (S01) 

Prozatím docela zajímavá a zvláštní podívaná, i když si říkám, kolik má tahle verze společného s tou z roku 1985 (ale neviděl jsem, tedy těžko soudit). Co se mi líbí je příběh a jeho hloubka, především všechna ta tajemství kolem "prvních", podstata celého světa a jeho rovnováhy je též docela zajímavá - tak trochu něco jako sci-fi Avatar: The Last Airbender. Také jsem si během první série vzpomněl na Supermana (hlavní hrdinka má přeci vlastní Fortress of Solitude) a samozřejmě Star Wars (původní trilogii), třeba vzhledem k tomu drobnému konfliktu mezi dokončením tréninku a pouty, které má hrdinka s ostatními. Stejně tak vztah mezi Adorou a Catrou je hodně zajímavý, turbulentní a komplikovaný, což mě do jisté míry baví, i když pořád nějak nevím, co přesně si o téhle dvojici mám myslet. Co mě zase až tak nebere jsou některé postavy, vlastně zbylé 2 z hlavního tria (Glimmer a Bow), ale říkám si, že by se mohli v dalších sériích začít výrazněji posouvat. Kdo se asi posouvat moc nebude a kdo mě nijak extra nebavil byly některé zbylé princezny (Perfuma, Mermista), kromě kouzelné a správně švihlé vědátorky Entrapty. Kdo mě hodně zajímá jsou Shadow Weaver, Hordak a našli se i jiné postavy, které mám rád, třeba takový Sea Hawk. No a pak je tu mluvící jednorožec s duhovými křídly, co chce osvobodit své přátele koně a já měl potřebu mlátit se do hlavy hned v momentě, když se objevil! No jdu na další sérii, protože ta první mě docela zaujala, je to fajn fantasy, které má co nabídnout, ale zároveň je to někdy hodně zvláštní a já nevím, zda mi to úplně vyhovuje... 6,4/10 ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá série mi přišla příliš krátká a nějak na mě nepůsobí dojmem, že by se v ní stalo něco extra zlomového. Ani jsem nepociťoval nějak zajímavou, nebo napínavou atmosféru. Jistě, pár překvapení se tu událo, ale nic z čeho bych seděl přišpendlený k monitoru. Dokonce i ta backstory Shadow Weaver nebyla ani z poloviny tak dobrá, jak bych si přál... Zbytek jsou jen náznaky něčeho, co asi přijde a tak jdu dál a čekám, že třetí série bude mnohem lepší. Tahle druhá je tak na 5/10. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Něco mi říká, že druhá a třetí série měli být vlastně jeden celek s 13-ti díly, protože jinak si nedokážu vysvětlit takový rozdíl v tempu a napětí. Kdyby tyto série totiž byly vysílané pohromadě, pak bych rozuměl té postupné intenzivní gradaci a hodně silnému vyvrcholení, kteréžto vlastně byly celou touhle třetí sérií... Zkrátka to co se rozehrálo v sérii druhé a co zůstalo otevřeným, se tady rozjelo na plné obrátky a přišel za mě docela impozantní finiš, kterému nechybělo napětí či emoce. Tohle bylo dobré, tohle bylo dokonce hodně dobré a já přesně takovýto mix mezi fantasy a sci-fi mám hodně rád už od dob, kdy jsem hrál třeba RPG sérii Might and Magic. Za mě zatím jednoznačně nejlepší série, protože byla kvalitně zvládnutým zakončením celé další kapitoly a jsem dost zvědavý co bude dál... 7,5/10 ()

Série 4 (2019) (S04) 

Čtvrtá série byla pro mě hodně zajímavá. Zodpověděla mi spoustu otázek a ukázala, že zdejší příběh je poměrně dobře promyšlený a vše kolem něj mě docela dobře bavilo. Nemůžu si stěžovat, jak jsem psal u série předchozí, mám takovéto kombinace fantasy a sci-fi docela rád. Dokonce mě bavilo i všechno to pletichaření a rozkoly, které tahle série přinesla. Intriky mě baví! Vlastně i takoví Double Trouble jsou (no dobře, celý koncept nebinárních pohlaví je pro mě hodně divný, třeba říkat jedné osobě "oni", ale asi s tím dokážu žít...) zajímavá postava a jejich hrátky s ostatními charaktery mě vlastně těšili. Je tu hodně důrazu na přátelství, takové mnohem složitější lekce, než třeba od Poníků a minimálně dvě postavy se zde poučí o významu známe písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, minimálně té části o kamarádech... Jsem zvědavý, jak to dopadne, protože to jak se kapitán Picard vypořádal s Borgy jsem už viděl, takže se nabízí otázka, jestli tohle bude něčím podobné... Spousta charakterů se někam posunula, je vidět jejich postupná přeměna a po pravdě dokážu i lehce odhadovat některý jejich další vývoj. Potěšil i fakt, že některé postavy, které mě dřív tolik nebraly nyní dostávají svojí důležitou roli v příběhu a tak mi skoro nikdo nepřipadá nějak extrémně zbytečný. 8/10 ()

Série 5 (2020) (S05) 

Pátá série je nabytá emocemi a přináší pro mě poměrně uspokojivý konec, kdy se uzavře většina dějových linek, vyřeší se všechny vztahy a vše je až neskutečně "duhové", ale světe div se, ani to mi nějak extra nevadí. Většina rozuzlení na mě působila vcelku přirozeně a logicky a tak jsem vlastně docela spokojený. 7,5/10 ()

Reklama

Reklama