Reklama

Reklama

VOD (1)

Spenser zrovna vyšel z vězení, ale vyšetřování zvrácené vraždy ho znovu přivádí do bostonského podsvětí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (215)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Fajnová žánrovka, která se pokouší o podobně oldschoolovou stylizovanou kriminálku jako Jack Reacher, ale málomluvnému hrdinovi staví do cesty křivé policajty. I když se všichni klíčoví "hoši v modrém" znají, trochu tu chybí přirozenější osobní dotek, jaký dokázali před pár lety tváří v tvář rozehrát Bruce Willis a David Morse v 16 blocích. Akce je na Berga překvapivě skromná, Hawk kdyby tam nebyl, tak by se moc nestalo a Arkin s Shlesinger měli dostat víc prostoru. ALE pokud jsem celé to divadlo na poctivé staré kriminální časy Reacherovi nevěřil, částečně pro Toma Cruise, Spenser na mě naopak téměř pořád fungoval. Brian Helgeland tyhle postavy zbité životem, co si jdou za svým, zkrátka umí. Neříkám, že se Wahlberg v roli Spensera našel, ale odehrál to způsobem, že bych se nějakému tomu sequelu vůbec nebránil. 70% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč byl tento film tak špatně přijat. Je pravda, že bych si akce v takovém filmu představoval víc, ale tento drobný nedostatek kompenzují hustý hlášky a opět vynikající Mark Wahlberg, kterému skvěle sekunduje Winston Duke. I bych si přál, aby vzniklo pokračování, na které má jednoznačně Spravedlnost podle Spensera našlápnuto. Člověk prostě potřebuje jen tak vypnout a jen si film užívat, aniž by přemýšlel bůhví nad jakým poselstvím, který mu chtějí tvůrci nabídnout a tento film k těm správně odpočinkovým patří. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Jak se mám k tomuto filmovému počinu asi tak postavit, když pomalu ani nevím co napsat? Rozhodně mě na tom nic extra nezaujalo až na téměř famózní výkon hlavního Marka Wahlberga! Ten to alespoň vytrhl na čistý průměr. Příběh, zápletka – to vše je ohrané a zde nezáživné, až na pár nadlehčených scén, které alespoň stály za to chabé pousmání. No přiznám se, usínal jsem u toho a to na noční zabírám až tak po 1:00 a ne někdy kolem 23h …. :D Co se týče AKCE, nedá se nijak extra kritizovat, ale ani chválit. Pár přestřelek a docela dobrého nabourání kamionem ke konci. Jinak tu máme pár obyčejných rvaček či i nakládaček, které hlavní postava schytá. Herecké obsazení vedle skvělého Marka moc nestojí za řeč včetně nevýrazné hudby. Určitou úroveň to mělo, jinak bych musel dát jen 2 hvězdy. Víckrát už to neuvidím, ale až tak zlé to nebylo. Tečka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem přistoupil k pozitivnějšímu hodnocení, ale čekal jsem podstatně něco jiného. Samozřejmě musely být vyvozeny důsledky z neuspokojivých (Wahl)Bergových čísel z kin několika posledních filmů, ale proč tvůrci přistoupili k ohýbání látky, z nichž fanoušci knih pravděpodobně nebudou příliš spokojení, to úplně nevím. Naopak si myslím, že Peter Berg bude jedním z dalších tvůrců, jemuž se bude na Netflixu dařit a Mark Wahlberg vždy odehraje svůj standard, tady už to je o preferencích. Já Markyho Marka můžu a jsem tak nakonec spokojenější, ale že by to byl nějaký odvaz, ať už vizuálně či akčně, se rozhodně říct nedá a rozhodně Spensera (a nikoliv Spencera) kvalifikuji na slabší z oněch 5 společných filmů. Snad se příště zadaří lépe. PS : Winston Duke je sympaťák a snaží se nakopnout kariéru zuby nehty. Přeji mu to, ale i pokud se nezadaří, mám větší nehvězdné oblíbence. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli mi ta karanténa leze na mozek, nebo mám tak jiný vkus než místní většina. Přímočará akční záležitost, která si občas zahraje na nostalgickou strunu z 80. let. Wahlberg jako Spenser, bývalý policista, který si odseděl 5 let za napadení šéfa, jenž za dost podivných okolností zametal důkazy. Už od začátku je jasné, že tady něco smrdí. A smrdí to o poznání víc i o pět let později, po jeho propuštění. Onen bývalý šéf je brutálně zabit a z vraždy je obviněn (chvíli po Spenserovi) další policista, jehož mrtvolu najde jeho žena... A tak se Spenser vydává společně se, zprvu trpěným, spolubydlícím Hawkem pátrat po podstatě toho smradu... Korupce, drogy, podvody a navrch spousta akce, kde Spenser není vždy za hrdinu, ale naopak dostává dost často na prdel, jako třeba Willis ve Smrtonosné pasti. Pravda, ne tak brutálně, krvavě a tel bohu ani z poloviny tak legendárně. Střídmá stopáž pomáhá tomu, že se nebudete nudit, ale po skončení filmu vám toho v hlavě patrně moc do dalších dnů nezůstane. I tak, jako příjemné zpestření na páteční večer, potěšilo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Cerrone se jako zkušený zápasník také spolupodílel na choregrafii bojových scén a vypomohl i jako kaskadér při automobilových honičkách. „Nemůžu uvěřit, že mi za to ještě zaplatili,“ rozplýval se Kovboj, který je známým milovníkem adrenalinu. [Zdroj: fights.cz] (Duoscop)
  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama