Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (947)

Arx 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení. Dlouho jsem se v kině takto dobře nebavil. Film táhne vhodně zvolené obsazení, scénář a hlavně výborné dialogy. Nechybí vtip, napětí, chytrost a přestože se ve filmu slov f*ck řekne asi milionkrát, neobsahuje žádné nechutnosti a zbytečné násilí. Nejlepší Guy Ritchie co jsem zatím viděl! 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ritchie se vraci ke korenum a je to hodne velka pecka, i kdyz ke genialite Podfucku a Prachu tu jeste neco chybi. Scenar je radne zamotanej, i kdyz neco clovek precijen predem odhadne, dokaze udrzet v napeti az do konce. Skoda, ze je film misty zbytecne moc ukecanej na ukor nejakejch vizualnich paradicek, je mi jasny, ze tenhle typ filmu nema bejt o akci, ale obcas trochu zvysit tempo by nicemu neuskodilo. Film ale samozrejme tahnou postavy, kterejm Ritchie napsal skvely dialogy a tak maj vsichni prostor to poradne rozjet. Nema smysl je vyjmenovavat vsechny, protoze vsichni jsou naprosto perfektni a charismaticky. Za me velka spokojenost, ale k maximalnimu hodnoceni mi precijen neco chybi. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je podle nový módy Forrest Gump problematickej, tak by měl POMO začít hledat lopatu, protože po tomhle kolektivním hodnocení Gentlemanů se to tady brzo vymaže všechno... Gáj Ričí si dál dělá co chce a já jenom doufám, že mu nikdo nikdy nezačne radit, že to doopravdy vlastně chce dělat trochu jinak. Pokud to tady někdo komplet zpracoval na první pokus, tak má můj obdiv. Já se smířím se svojí diváckou průměrností a dám si to celý ještě jednou pěkně dokola. Hvězda číslo pět chce totiž za kámoškama. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 99% | Ritchieho styl jsem si zamiloval už v jeho prvotinách Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)ku, pak přišlo zklamání v podobě Revolveru a bohužel se Guy nedokázal v mých očích vykoupit ani RocknRollou. Poté co přesedlal ze svého oblíbeného krimi žánru, začínal jsem mít nepříjemný pocit, že už se od něj asi nikdy nedočkám tak ujetých a propletených příběhů jako dříve. Jsem velmi rád, že jsem se pletl. Gentlemani si berou to nejlepší z dřívějších hitů a navíc přidávají opravdu hvězdné herecké obsazení. Hned od prvních minut mě královsky bavil Hugh Grant, který si svou vyloženě ne-Grantovskou postavu totálně užívá a jeho popichování Charlieho Hunnama, patřilo k tomu nejlepšímu co zde lze najít. Tím se dostávám k Farrellovi, který i když měl méně času na plátně, kradl si pro sebe každou scénu a já se ho nemohl nabažit. Celkově jde poznat, že se Ritchie trochu zklidnil a film působí o dost dospěleji, ale když chce, pořád to umí pořádně rozjet - ať už svými typickými rychlými střihy, nečekanými zvraty nebo perfektně vypointovanými dialogy. Všechno je na svém místě a já s radostí přidávám tenhle film k tomu absolutně nejlepšímu od tohohle britského mistra. Abych mohl dát čistých 100%, chybí už jen nějaké to menší cameo Vinnieho Jonese. "Will you play a game with me, Ray?" ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Další Ritchieho bezchybný zářez. Je neuvěřitelně znát, že jako tvůrce vyzrál a promítá se to i do scénáře a především postav. Stylový posun je markantní, současně ale obsahuje všechny klasické ritchiovské propriety, pracuje s nimi ale zase trochu jinak a výsledkem je neskuteně zábavný, inteligentní a rafinovaný film. Nejplnohodnějtší divácký zážitek v kině za hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Ide o druhý film, v ktorom hrá Hugh Grant postavu s menom Fletcher. Tým prvým je Hudba a text (2007), kde hrá postavu menom Alexis Fletcher. (LUIGISde)
  • V úvodních minutách vidíme sklenici piva se jménem „Lord of the Land“. Stejnojmenný podnik vlastní režisér Guy Ritchie společně s fotbalistou Davidem Beckhamem. Našli bychom jej na adrese 4 Conway Street, Fitzrovia (centrální Londýn). (mrtynbaca)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama