Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 1

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

verbal 

všechny recenze uživatele

Míla Obludovičová a Antonín Já huntují ve Šmakově srací poušti písečného muflona a hejno zdivočelých papavouků. Záda jim velmi, ale velmi zezadu kryje ondulát Perlouš, který byl obsazen patrně jen kvůli oblafnutí holyúdských homokvót hnutí MBVT+JP (Mužatky, Bukvoidi, Všechnopichové, Tranzistoři a Jiní Pomátsexuálové). Když už do štábu nesehnali jediného parafilika, šoupli tam aspoň někoho, kdo jako buzerant vypadá, tudíž to mohlo bez hysterického vyřvávání globálně tolik utlačovaných až genocidovaných teplometů a multipohlavníků jít rovnou na Netflus. Satanžel to do jeho záměrů zapadlo i co do opětovného vítězství formy nad obsahem. Všechny obludy kromě Míly jsou sice celkem fajn, jakož i exekuce samotná, ovšem scénář Andrzén tentokrát napatlal nutelou na kus hajzlpapíru během ranní stolice, tudíž si intelektuálně přijde na své zejména sofistikovanější publikum z klecových lůžek a potratových klinik. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, ale i 25 let po Mortal Kombatu je Paul W.S. Anderson pořád asi jediný člověk na planetě co dokáže natočit docela zábavnou adaptaci počítačové hry. Sice je to i u něj trochu sázka do loterie, AvP i některé z těch Resident Evilů fakt bolely, ale to hlavně ty které nerežíroval on sám. Ty přímo jeho byly často docela fajn, fajn bylo i Death Race, a i zmíněný Mortal Kombat - a právě na něj nejvíc navazuje Monster Hunter. Tahle kaiju rubanice s přerostlými potvorami je v jeho podání uvědomělý výplach bez jediného zastavení slušně bavící epickou akcí a i trochou toho humoru - příběh je osekaný na kost, a hloubka charakterů existuje jen do té míry jakou snesou herecké schopnosti Tonyho Jaa a Mily Jovovich. Fakt, že postava Tonyho je tu prostoduchý domorodec co skoro neumí mluvit (psali mu to zjevně na tělo) chemii mezi nimi taky docela dost pomáhá. A hlavními postavami jsou tu stejně Pan Balrog, Pan Šmak, a pár stovek Odul, a kreativní způsoby jak je odpravit - a mě to baví, a dal bych si další díl s nimi mnohem radši, než o dost ambicioznější, ale ve výsledku výrazně nezáživnější slátaniny typu Assassins Creed, Warcraft, Prince of Persia, nebo milion pokračování Transformers. Btw nejstrašnějším monstrem ze všech jsou tu hlavně vlasy Rona Pearlmana, na ty by pomohlo fakt asi jen to bombardování atomovkami z orbity. Chápu že úlitby fandům jsou tu potřeba, když je Monster Hunter jedna z největších videoherních značek na světě, ale ten jeho vzhled fakt změnit mohli. 7/10 ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady dějově plochých a nesmírně předvídatelných monster snímků typu King Kong či Godzilla, u kterých nejsou zvláštní efekty výrazovým prostředkem, nýbrž jediným hybným principem? Nikoliv. Monster Hunter stojí mimo veškeré kategorie. Jedná se o odstrašující ukázku amatérské filmařiny, která donutí k odchodu z kinosálu i krajně nenáročné diváky, a to v důsledku zoufale zpracovaných soubojových scén. Nesmyslně se třesoucí obraz, zmatečně používaný zoom in-out a především zběsilé střídání jednotlivých záběrů navodí publiku leda tak bolest hlavy. Nečekal jsem, že by autor této scénáristické agónie mohl přijít s nějakým uspokojivým vyústěním, ale vůbec se o žádné nepokusit a místo toho nahodile, uprostřed souboje, spustit závěrečné titulky? Za to na FAMU vyhazuji studenty prvního ročníku z klauzur. Nelze pochopitelně uvažovat o jiném než odpadovém hodnocení a dokonce bych se vůbec nebál označit snímek Monster Hunter za jednoho z hlavních aspirantů na nejhorší film roku 2020. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prečo sa nebaviť, pri takto béčkových spektákloch v áčkovom móde? Veď tu nejde o umenie, ale o to, ako sa vedia aj v druhej rozpočtovej lige ( aj keď pred takými 25 - 30 rokmi by náklady tohoto filmu predstavovali obrovskú investíciu ) vyblázniť machri na CGI a ako sa vie režisér a scenárista Paul W.S. Anderson držať na stále rovnakej, vždy odpustenej režijnej (ne)invencii. Jeho umeleckým vrcholom stále ostáva jeden nemenovaný sci-fi horor ( pre mňa predstavujúci už pomaly klenot žánru ), ale Pali stále má na to, aby prišiel aspoň s ako tak stráviteľným filmom. Nie som hráč, čiže neporovnávam s predlohou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film nadupaný akciou. Popravde o nič iné v tomto filme ani nejde. Millu, už asi unavili nekončiace boje zo zombie nákazou a tak sa zamerala na iné, veľkolepejšie monštrá. Ale sama by to tentoraz asi nedala, preto sa spojila z kaskadérom Tonym Jaajom z Ong-Bak a Ronom Perlmanom z Honby na čarodejnice. A s nimi dvoma to pekne odsýpalo, čo zas nie je až taká zaujímavosť, keď sú v takom kolosálne trikovom svete. Keď je akcia všetko je ok, triky brilantné a monštra jedno veľkolepejšie ako druhé. Problém nastáva vtedy, keď sú kludné sceny. Práve tam dochádza k trápnejším momentom. Stačí spomenúť scénu s čokoládou alebo hudobné číslo vojakov po vstupe do inej dimenzie. Chcel to režiser i trocha odľahčiť, ale moc to teda nevyšlo. Film čerpá inspiráciu z veľmi veľa iných filmov. Môžem spomenúť napr. Vesmírna pechota, votrelec, pán prsteňov a kopec ďalších filmov. Scéna kde zboku jedného vojaka vychádzajú pavúci a začnú sa nim kŕmiť mi bola veľmi známa. Stále som nad ňou rozmýšľal, kdeže som ju ja videl. Netrvalo dlho a prišiel som na to, že tu istú alebo veľmi podobnú scénu som videl v hmle. Tak Anderson si z originality veľkú hlavu nerobí a ani z logiky. Však ide len o jedno a to mu vychádza, ale mne to nestačilo, A keď zostal otvorený koniec, tak samozrejme príde dvojka, ktorá pochybujem, že dopadne lepšie ako originál. Ale samozrejme si ju budem chcieť pozrieť, Slabé 3*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V čase okolo 1:00:20 se mění pozice „Diabla“ vůči převrácenému HMMWV. Když se z něj Artemis (Milla Jovovich) plazí, „Diablo“ je hned z druhé strany a dotýká se ho, v dalším stihu je ale asi 30 m daleko. (Globus_Jirka)
  • Po závěrečných titulcích je možné zhlédnout ještě jednu scénu, která odkazuje na případné pokračování. (Will_X)
  • Natáčelo se v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (BMW12)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama