Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 1

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože má film vše co mi u Paul W.S. Andersona vadí (hlavně ve všech Resident Evilech od 4 dílů) zde mi to ze záhadného důvodu sedlo. Opět je to hodně volná adaptace konzolové/PC série, která má se svou předlohou pramálo společného (našel jsem monstra a kočičí kuchaře) zvlášť co se týká použitého prostředí pouště (hra má rozmanité exteriéry od hustých pralesů, po všemožné hory) ale tentokrát mi to nevadilo. Milla je jako vždy hrozná, Tony pouze skáče a střílí z luku, ale film má parádní tempo, překvapivě povedenou vizuální stránku a pokud se tomu divák přizpůsobí, vypne mozek a přežije herce a jejich dialogy, nic mu nebrání se u filmu pobavit podobně jako u jiných tupých blockbusterů. Po druhém shlédnutí na UHD přidávám hvězdu navíc. Monster Hunter je větší blockuster, než by se mohlo zdát a vychytat pár otravných chyb a mohla to být velká paráda. P.S. z filmových Resident Evilu se mi líbí jen první díl ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prý je to film podle PC hry, což by vysvětlovalo onu poněkud podivnou (chudou) dějovou strukturu. Mně se to (jak vidím na rozdíl od naprosté většiny zdejšího diváctva) mocinky líbilo, kýčovitá a infantilní fantasy jedna báseň, po náročném dnu s motorovkou skvělý relax. Celkově hodně pěkný (líbivý) vizuál, nádherné exteriéry (Spitzkoppe v Německé jihozápadní Africe), akce od 1.minuty, naprosto nulová psychologizace postav, natož obtěžování diváka nějakými jejich osobními životy, žádné flashbacky s "ajlavjú dédy" a podobným patetickým hnojem, alébrž většinu času jen křížová palba po přerostlých nestvůrách, kúl. A nestvůry vskutku vzbuzují respekt, obří světloplaší pavouci nebo veleobří mravkolev nemají chybu. Budu se zvědavě těšit na dvojku. Jinak nejhorší okamžik filmu je ten, ve kterém ze sebe Miloš Jovović po úniku z pavoučích katakomb začne spontánně strhávat vojenskou kombinézu a já se vyděsil, že bude třeba pokračovat dál... brrr! Naštěstí nátělník si pak už nechal. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná zábava (čokoláda pobavila). Millu moc nemusím (raději Linu), takže díky bohu alespoň za frajírka Tonyho, na kterého se dobře dívalo a souboje s ním jsou dost povedené. Hru neznám, ale věřím, že fanoušky určitě tenhle film nezklame. Dá se říct, že akce je tu od začátku až do konce. Finále s Rathalosem bylo výborné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica ma celkom milo prekvapila. Síce sa všetko hýbe v jednoduchej rovine, no aspoň to malo nejaký “logický” dejový vývoj, ktorý bavil neznámom. Od príchodu na “Havaj”, to príbehovo kolíše, no na druhú stranu sa dostavia väčšie obrázkové orgie, čo poteší najmä tých, čo sú dušou stále pár (a viac) rokov naspäť. Osobne si nemyslím, že by bol “Monster Hunter” taký prúser, ako sa to (podľa názorov a hodnotení) javí, no je cítiť, že ide napriek hereckému obsadeniu viac menej o “béčkovú” variantu blockbusteru. P.S.: Ja som v prvom rade rád, že sa “plochá” Milla KONEČNE odjebala zo serie “R.E.”, pričom veľmi dúfam, že pôjde o reštart zombie série, ktorá bude opätovne čerpať z predlohy kráľovskej hry. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson patril medzi mojich najobľúbenejších béčkových režisérov, filmy ako Resident Evil, Votrelec vs Predátor, Rallye smrti a pár ďalších sú klasiky, na ktoré sa dá pozrieť kedykoľvek, ale v nasledujúcej dekáde začal pracovať s vyššími rozpočtami, čo jeho tvorbe paradoxne dosť uškodilo a v rovnakom trende pokračuje vlastne aj Monster hunter. Nie je to zase žiadna katastrofa, predsa len od filmu, v ktorom sa bojuje s monštrami z inej dimenzie a ešte najčastejšie pomocou rezných zbraní sa dá ťažko očakávať nejaký sofistikovaný zážitok, ale aj tak sa to dalo podať o niečo lepšie. Hlavne je to dejovo až príliš chudobné, ako obyčajná epizóda seriálu, žiadne lepšie spoznatie sveta alebo aspoň postáv, divák sa ani nenazdá a už je hlavná hrdinka sama uprostred púšte inej dimenzie, to sa dalo pekne pomaly budovať, či už napätie alebo záujem o ten svet, ale tu nič, len akcia. A aby toho nebolo málo, za partnera dostane len jedného domorodca, s ktorým sa ani nevedia dorozumieť. Ten scenár už skutočne jednoduchší byť ani nemohol. Ale zase dá sa na to pozerať, stále sa niečo deje a hlavne režisér to stále vie vizuálne pekne podať, zábery sú pekné, aj keď len postavy kráčajú po púšti a stále hrá do toho epická hudba, ktorá sa dá počúvať. A keď v druhej polovici do deja vstúpia aj vedľajšie postavy, konečne sa dočkáme aj nejakej zmysluplnej komunikácie a interakcie medzi postavami, ale zase je to celé strašne rýchle a už je tu finále. Postavy sú určite plusom, Milla Jovovich do takýchto filmov patrí, ako snáď žiadna herečka a po Resident Evil potrebuje zase niečo nové, mňa tu bavila, Tony Jaa je môj obľúbenec, ale už by mohol zahrať aj čosi zaujímavejšie, ako len poskoka a Ron Perlman to celé osvieži. A čo sa týka akcie, je jej tu plno a technicky je zvládnutá kvalitne, až na nejaké tie strihy, len mňa tento typ moc nebaví, bolo to až moc fantasy, skôr by som bral drsnejší prístup, ale vzhľad monštier je celkom slušný a vizuálne je to v poriadku. Aj preto som si viac užil úvod a hlavne finále s vojakmi, ktoré bolo ako z iného a teda omnoho lepšieho filmu. Takže Monster hunter nie je určite žiadny zázrak a druhýkrát by som to už nepozeral, ale asi už stále budem mať trochu slabosť pre Millu Jovovich v boji proti monštrám a ešte pri slušnom audiovizuálnom prevedení. Na ten priemer mi to stačí. 55% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Film je voľne založený na sérii videohier rovnakého názvu, ktorú vyrobil Capcom. (fAZEN)
  • T.I. (Lincoln) uvedl, že ho k roli ve filmu přesvědčil jeho nejmladší syn, který je fanouškem videohry. (Stanislaus)
  • Natáčelo se v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (BMW12)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama