Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 3

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (342)

honajz 

všechny recenze uživatele

V raných dobách videoher - třeba na IQ 151 - jste z pixelového vrtulníčku shazovali kostičky na kostičkové město a postupně je ničili. Nebo potom přišlo něco víc luxusnějšího, jedna velká kulatá hlava s pusou požírala kuličky a musela projít labyrintem, než ji sežerou jiné hlavičky. Z toho by taky šla udělat extrovní filmová podívaná, no ne? V prvním případě by The Rock zachraňoval lidi z města, ve druhém by se skupina dobrodruhů vydala cestou labyrintu, aby ji nezahlédli strážci, a na konci by vstoupili, považte, do druhého levelu! No a pak je tu třeba hra, kde mlátíte monstra, mladší synek to hraje na mobilu docela často, musí sbírat body zkušenosti a pak se postavit nějakým monstrům a doufat, že má dost bodů na jejich zničení. Někoho napadlo k tou přimíchat trochu omáčky ve stylu mraku a věže, přes které se naše světy prolínají - a hurá, filmová řežba může začít. Určitě nebude nikdo považovat za spoiler, že všichni vojáci včetně chlapsýkch drsoňů zhebnou, jen jejich velitelka veškeré řezné a bodné rány, pády z výšek, rány do hlavy atd. přežije a se stále vycíděnými zuby se usměje (nebo zamračí, podle toho, kdo je poblíž) a jde bojovat dál. Docela by mne spíš zajímal svět kolem prastaré civilizace a věže, ale v tom se nijaké odpovědi nedočkáme. Prostě tu žijí screamers pod pískem pouště, vetřelci ve skalách, a věž hlídá pěkně zlý drak, který chrlí oheň a rve tanky nehty na pařátech. Musím ale uznat, že triky jsou na skvostné úrovni, sem tam se dokonce objeví cosi jako vtip a že některé souboje nejsou až tak bezduše natočené. Takže zkouknout se to dá bez újmy, tady dovnitř, tudy ven, zítra si na nic z filmu nevzpomenete. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Dostal jsem to, co sliboval Trailer. Tedy hodinu a půl dlouhou epickou řežbu mezi Millou Jovovovich, Tony Jaa a Monstry. Akce je od začátku do konce, vizuál paráda, soundtrack intenzivní, monstra vypadají skvěle ( Dost možná nejlépe zfilmovaný drak vůbec), došlo i na nějaké to craftění a 2 drsnější scény ( pavouci!). Zajímavější Příběh mi zde nechyběl jen by zpomaloval tempo. Dramat výjde týdně 10, ale tak epicky natočená řežba s monstry jednou za rok a rozhodně je mi sympatičtější a milejší sledovat tohle než do sebe zahleděnou artovou sračku. Možná by nebylo špatné změnit lokaci pouště za džungli, ale jinak opravdu nevím, co jiného by měla nabídnout adaptace hry, kde nejde o nic jiného než jen o akci a monstra, v tomhle ohledu film rozhodně nezklamává a aby měl jen o 12 procent víc než ultra levná sračka Sharknado je naprosto k smíchu. Kdo rád monstra, akci a rád se u filmů baví nemůže být zklamaný. Příběh**, Akce****, Humor** Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Již účes a mejkap Rona Perlmana v úvodní scéně naznačí, která bije. Ale pak už je ve filmu všechno jenom lepší. Videoherní ultra-bejkovina s naprosto primitivní zápletkou, ale o to přiznanějším guilty pleasure charakterem, který prostě baví. Jakože vysloveně i suchým humorem, který mě zde rozesmál více než u většiny nucených komedií. A s vizuálními efekty, jakými se může pochoubit jen málo áčkových hollywoodských produkcí (předjídlo ke Godzilla vs. Kong). Jinak Paul W.S. samozřejmě vykrádá všechno od Vetřelců přes Dunu (resp. Transformers či Star Wars) až po Pana prstenů, ale někdy až tak okatě (skupina válečníků kráčí po kamenném mostě na pekelnou horu, oblitou hořící lávou), že jde spíše o vyznání lásky k tomu, co má rád, než o tvůrčí bezradnost. Monstra sama o sobě jsou naopak luxusní a vizuální dynamika akcí vypiplaná. A že jich je tady požehnaně. Jedna řežba za druhou. Plus hezké lokace. Moji třetí hvězdu berte přesto s rezervou, dávám ji za koulervoucí zvuk. Soused podemnou je na dovolené, tak jedu obývákový Atmos s nepřiškrceným subwooferem. A málem jsem se z něj u tohoto filmu udělal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Navždy béčkovitý Paul W.S. Anderson udělal to, co umí nejlépe: zase sáhl po videoherní předloze, zase vykradl nespočet svých (zdatnějších) kolegů a zase do hlavní role obsadil Millu Jovovich. A zase byl co se příběhu týče značně dementní. Jeho drsná příslušnice Rangers se propadla díky podivnému portálu do neznámého fantasy světa přerostlých potvor. Z její jednotky zbyde jediná, záhy spojí síly s lovcem s ksichtem Tonyho Jaa a pak zjistí, že tahle monstra mohou ohrozit i její reálný svět. Mezitím se na scéně objeví podivně namaskovaný Ron Perlman i kočičí kuchař. Hrozný guláš. Už zbýval snad jen David Hasselhoff s ptačím zobákem. Úvodní sekvence je sice příšerná, ale pak už je všechno tak nějak lepší. Hlavně v poušti. Anderson ze sebe dravého režiséra sice vymačkává jen občas, ale v akčních scénách je poměrně přehledný a docela nápaditý. A bez zbytečných odboček šlape kupředu. Jenže pak se to (zhruba 30 minut před koncem) zase zacuchá a moje shovívavost začala slábnout. Finále je už zvrtané. Nestárnoucí Milla (která má za úkol vypadat dobře) na to nicméně pořád má a rozhodně potěší i velice slušný zvuk. Výplach mezi dvěma a třemi hvězdami. Já jdu nahoru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film nadupaný akciou. Popravde o nič iné v tomto filme ani nejde. Millu, už asi unavili nekončiace boje zo zombie nákazou a tak sa zamerala na iné, veľkolepejšie monštrá. Ale sama by to tentoraz asi nedala, preto sa spojila z kaskadérom Tonym Jaajom z Ong-Bak a Ronom Perlmanom z Honby na čarodejnice. A s nimi dvoma to pekne odsýpalo, čo zas nie je až taká zaujímavosť, keď sú v takom kolosálne trikovom svete. Keď je akcia všetko je ok, triky brilantné a monštra jedno veľkolepejšie ako druhé. Problém nastáva vtedy, keď sú kludné sceny. Práve tam dochádza k trápnejším momentom. Stačí spomenúť scénu s čokoládou alebo hudobné číslo vojakov po vstupe do inej dimenzie. Chcel to režiser i trocha odľahčiť, ale moc to teda nevyšlo. Film čerpá inspiráciu z veľmi veľa iných filmov. Môžem spomenúť napr. Vesmírna pechota, votrelec, pán prsteňov a kopec ďalších filmov. Scéna kde zboku jedného vojaka vychádzajú pavúci a začnú sa nim kŕmiť mi bola veľmi známa. Stále som nad ňou rozmýšľal, kdeže som ju ja videl. Netrvalo dlho a prišiel som na to, že tu istú alebo veľmi podobnú scénu som videl v hmle. Tak Anderson si z originality veľkú hlavu nerobí a ani z logiky. Však ide len o jedno a to mu vychádza, ale mne to nestačilo, A keď zostal otvorený koniec, tak samozrejme príde dvojka, ktorá pochybujem, že dopadne lepšie ako originál. Ale samozrejme si ju budem chcieť pozrieť, Slabé 3*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Vojaci vo filme používajú väčšinou pušky typu AR-15, vrátane armádnych karabín M4A1. Link (T.I.) má zase odstreľovaciu pušku Remington Mk 13 Mod 5. Okrem toho používajú aj guľomety Browning M2HB, FN M249 SAW a General Dynamics GAU-17/A. Okrem toho sa v ich rukách objaví aj raketomet M72 LAW. (ČSFD)
  • V čase 0:28:17 Link (T.I.) říká, že ho bolí na hrudníku a necítí ruku. Ruku má svěšenou, jako by ji měl ochrnutou, ale od času 0:29:05 s ní normálně hýbe, vyhrnuje si s ní triko a pak ho i oběma rukama trhá. (Ace.A.T.L.)
  • Po závěrečných titulcích je možné zhlédnout ještě jednu scénu, která odkazuje na případné pokračování. (Will_X)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama