Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mam pocit, ze druha seria cisto vychadza z jednotky a uz len riesia rozbehnute vztahy medzi jednotlivymi postavami. Nevravim, ze to je na skodu, no skor som cakal ze sa prida na tej poradni a ze sa bude prioritne riesit vztah Otisa s Maeve. Chapem, je to svet teenegerov, kde sa vsetko moze velmi rychlo zamotat, ved to vsetci pozname. No ten tlak na LGBTI temu je uplne zbytocny. Keby maju tie postavy kus sebareflexie, kus nejakeho kritickeho uvazovania, tak by to malo vacsiu stavu. Postradam proste aj vaznejsie casti, kde by tie postavy boli konfrontovane s ich cinmi (v jednotke bol myslim Eric v jednej casti konfrontovany, tym ze dostal od bieleho typka/ fasistu cez papulu). Vsetko je to len o tom, prisnilo sa mi ze som lesba, tak sup skocim na spoluziacku. Napriklad feministicka cast, myslim ze to bola 7. cast, ma celkom bavila, bolo mile sledovat ako si tie baby nakoniec nasli cestu k sebe. Posledna cast a hlavne to divadelne predstavenie je uz neskutocne za hranou. Shakespeare sa v hrobe obracia. Viem ze to je serial a bla bla, ale takuto agitku nepamatam. A myslite si o mne co chcete, na konci serie pozeram serial o LGBTI matkach, o LGBTI kamoskach, o LGBTI chlapcenskom trojuholniku. Je sranda ze prave tieto vztahy prekvitaju, resp sa vyriesili a na druhej strane su hetero vztahy, ktore su bud nenaplnene, alebo su v troskach. Ta progresivna dedina je proste wow. Neviem co bude do dalsej serie, mozno nas znici Korona, no velmi budem uvazovat ci si do buducna chcem dalej vymyvat mozog tymto balastom. Inak je to vtipne, celkom ma tie jednotlive casti bavia, postavy su sympaticke no ako pisem vyssie, v otazkach LGBTI sa zbytocne tlaci na pilu a u mna to tym dost straca. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco v první sérii jsem hodnocení zvedala, tady jsem měla pocit, že to v druhé půlce nešlape jak má. Možná je to tím "zhltnutím" seriálu v takové rychlosti, ale já nevím... ono v každé epizodě se nám tvůrci (ať už na větším či menším prostoru) snaží něco předat a tady to občas a zvlášť na konci, fakt drhlo v tom, jak to bylo na sílu a nepřirozené. A občas taky - tohle si mysli, tohle je správně. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá druhá řada tohoto dramaticko-komediálního seriálu z prostředí americké mládeže. Rozhodně jsem nečekal, že bude tak dobrá a že ještě překoná úvodní sérii. Ovšem musím uznat, že se tak stalo. Druhá řada začíná přesně tam, kde skončila ta první. Tedy tím, že Otis, hlavní hrdina seriálu, má jistý velmi intimní problém, který musí nutně vyřešit, jelikož mu dost komplikuje jeho začínající milostný život se svou novou holkou Olou. Po tomto krátkém, ale intenzivním intru o dané komplikaci, Otis znovu rozjíždí, společně s Maeve, svou ilegální činnost, točící se kolem poradenství v oblasti sexu. Je zajímavé, že první epizoda druhé řady končí stejně, jako ta první u předchozí, jen s tím rozdílem, že tentokrát Otis přemlouvá Maeve ke spolupráci. Ačkoli se může zdát, že hlavním motivem série, je právě a znovu Otisova sexuální terapie studentů střední školy Moordale, není tomu tak. Tvoří jen okrajovou část příběhu, v nichž tou nejdůležitější jsou nepochybně vztahy. Jak ty nové, mezi Otisem a Olou, Jean a otcem Oly Jacobem, Ericem a jeho novým přítelem, tak i ty staré, mezi Ericem a Otisem, Otisem a Maeve, tak i mnohá další, které se nově tvoří a dále rozvíjejí. Je také moc dobře, že se jednak vracejí některé postavy a zároveň se objevují nové, tak i to, že se série více věnuje rovněž některým upozaděným postavám. Co mě však ještě více potěšilo v této řadě, byl na jedné straně humor, který je znovu excelentní a je přesně takový, jaký bych si ho asi v tomto seriálu představoval a na straně druhé určitá závažnost problémů jednotlivých postav. Jednoduše výborná řada, u které jsem měl jak v průběhu, tak i na konci, moc dobrý pocit ze zhlédnutí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, co mi na téhle sérii vadilo nejvíc a asi je to fakt, že je tady toho všeho až moc. Moc problémů, různých vztahových peripetií a přerodů a také jakési sexuální vyváženosti. Prostě tak lehkost a dravost z první s řady je pryč a zbyla jen velká snaha zavděčit se všem, což snad dost dobře ani nejde. Vůbec mi nevadil otevřený konec a Otisovo "skórování" bylo za mě ok, bohužel, ty nedostatky, co jsem napsal dřív, ty převažují. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlajková loď Netflixu a nejsilnější dramedy současnosti! Přesně tak bych zkráceně popsal druhou sérii loňského seriálového blesku z čistého nebe. Ten měl pro mě osobně pomalejší start, přeci jen mi trvalo skoro půl roku těch 8 dílů dokončit. Další 7hodinová nálož zvratů a emocí z anglické střední školy přinesla ale něco víc než jen svěží vítr. Rozhodla se na nás zaútočit těžkotonážní palbou plnou soucitu, pochopení, lítosti i zalíbení. Na těch projektech z reálného života je nejhorší, že se člověk dost často ztotožňuje s danými hrdiny. A zrovna u Sex Education se to stává až moc často. Nutně potřebuju 3. sezónu! [viděno na Netflixu] ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Pieseň, ktorú Jakob (Mikael Persbrandt) spieva v sprche, je "Sommartider" od švédskej kapely Gyllene Tider. (dwdb)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama