Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mam pocit, ze druha seria cisto vychadza z jednotky a uz len riesia rozbehnute vztahy medzi jednotlivymi postavami. Nevravim, ze to je na skodu, no skor som cakal ze sa prida na tej poradni a ze sa bude prioritne riesit vztah Otisa s Maeve. Chapem, je to svet teenegerov, kde sa vsetko moze velmi rychlo zamotat, ved to vsetci pozname. No ten tlak na LGBTI temu je uplne zbytocny. Keby maju tie postavy kus sebareflexie, kus nejakeho kritickeho uvazovania, tak by to malo vacsiu stavu. Postradam proste aj vaznejsie casti, kde by tie postavy boli konfrontovane s ich cinmi (v jednotke bol myslim Eric v jednej casti konfrontovany, tym ze dostal od bieleho typka/ fasistu cez papulu). Vsetko je to len o tom, prisnilo sa mi ze som lesba, tak sup skocim na spoluziacku. Napriklad feministicka cast, myslim ze to bola 7. cast, ma celkom bavila, bolo mile sledovat ako si tie baby nakoniec nasli cestu k sebe. Posledna cast a hlavne to divadelne predstavenie je uz neskutocne za hranou. Shakespeare sa v hrobe obracia. Viem ze to je serial a bla bla, ale takuto agitku nepamatam. A myslite si o mne co chcete, na konci serie pozeram serial o LGBTI matkach, o LGBTI kamoskach, o LGBTI chlapcenskom trojuholniku. Je sranda ze prave tieto vztahy prekvitaju, resp sa vyriesili a na druhej strane su hetero vztahy, ktore su bud nenaplnene, alebo su v troskach. Ta progresivna dedina je proste wow. Neviem co bude do dalsej serie, mozno nas znici Korona, no velmi budem uvazovat ci si do buducna chcem dalej vymyvat mozog tymto balastom. Inak je to vtipne, celkom ma tie jednotlive casti bavia, postavy su sympaticke no ako pisem vyssie, v otazkach LGBTI sa zbytocne tlaci na pilu a u mna to tym dost straca. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii je tam o dost méně prasáren a zcela absurdních problémků teenagerů z oblasti erotiky a sexu, ale možná je to i dobře. Asi by mě nebavilo koukat pořád dokola na to, jak si týpeček nedokáže vyhonit, ale věřím, že některým mým vrstevníkům to pro pobavení bohatě stačí. Bohužel (nebo snad bohudík?) do této kategorie nepatřím. Nových originálních problémů v sexuální klinice ubývá a časem se z toho stává docela nuda. V druhé řadě se místo úchyláren zaměřovali spíše na děj, a především na vztahy mezi hlavními hrdiny, které jsou dost komplikované a proměnlivé. Jestli mám být upřímná, tak mi to zpočátku celkem vadilo. Všeho totiž bylo moc. Z ničeho nic tam měla polovina charakterů coming out o tom, že jsou homosexuálové či bisexuálové, což není nic pro mě. Těch unáhlených zvratů ve vztazích bylo na můj vkus až až, ale musím uznat, že pár dějových linek mě vcelku baví. Tady se můj názor dost liší od lidí v mém věku, ale mě osobně baví sledovat vztah Jean a Jacoba. Obě postavy jsou mi velice sympatické a líbí se mi postupný charakterový vývoj Jean, a proto doufám, že si ti dva k sobě nakonec najdou cestu. Navíc Gillian Anderson je fakt sexy baba a role sexuální terapeutky jí sedí jak vyšitá. Zbytek vztahů mi přišel dost průměrný, zvláštní, anebo mě nezaujal vůbec. Původně jsem seriálu chtěla dát horší hodnocení, ale poslední díl série mi změnil názor. Byl to totiž jeden z mála dílů, který mě překvapil a hlavně pobavil. Najednou se všechno obrátilo naruby a děj opět získal jakousi “jiskru”, která diváka upoutá. Bohužel, jak už to tak u seriálů či filmů bývá, to celé skončilo v tom nejnapínavějším a nejzajímavějším, a tak si na pokračování musím počkat. Jsem zvědavá, s čím nakonec přijde 3. série... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem byl se seriálem v podstatě spokojen, po druhé řadě už to ale neplatí. Já samozřejmě vím, že jsou gayové jasně v kurzu, ale kdyby mi v tomhle městečku upadla bankovka vysoké hodnoty, nechal bych ji ležet, jsou i důležitější věci než peníze, Aimee by mi jistě rozuměla. Taky mi hodně vadila pestrobarevná Anglie, místy hodně chabý humor, Ola a slabé využití Lily. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je svou kvalitou vyváženější než první a to je co říct. Tenhle seriál je otevřený, svým způsobem až perverzní, ale i tak dokáže zaujmout. Najdou se odpůrci, tomu věřím, i já nerad koukám na gaye ve filmech či seriálech, ale tady je to jiné. Seriál umí pracovat jak s postavami, tak s emocemi a to je hodně velká výhoda. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Musím říct, že první díly se rozjížděly tentokrát pomalu a taky mi docela scházela poradna, které bylo v druhé sérii poskromnu. Taky se tu začínáme mnohem více setkávat s vážnějšími, emočnějšími tématy a už to není taková ta všudypřítomná sranda, ale postavy teď zažívají i těžké až bezmocné chvíle, tím pádem je druhá série stoprocentně dramatičtější, než první. Nicméně, vedlejší postavy se nám rozrostly a poskytují příběhu novou šťávu. Oduševnělé zpracování každého jednotlivého malého příběhu zdejších postav pohladí na duši a díky svému nevlezlému a svěžímu pojetí se Sex Education vážně ještě stará o to, aby mladí lidé byli zodpovědní ke svému životu a s přehledem je schopný se vyhnout vulgaritám, nevhodným usuzováním a špatným rozhodnutím a dokáže jít mládeži příkladem, už jen kvůli tomu, že je tu jakákoliv sexualita zobrazená jako něco přirozeného. Naprostý opak Euforie. Každopádně, druhá půlka byla naprosto geniální a obzvlášť díl, kde Otis pořádá párty byl absolutně k popukání. Až na tu lehkou absenci případů z poradny je to kvalitativně na stejně brilantní úrovni. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě je zmíněn Pablo Neruda (Ricardo Eliezer Neftalí Reyes y Basoalto), což byl chilský komunistický básník, politik, diplomat a nositel Nobelovy ceny za literaturu (1971). Kolem jeho pseudonymu se vedou teorie, že mu byl předlohou český spisovatel Jan Neruda, což sám Pablo ale nikdy nepřiznal. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama