Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě velmi nadchla svým humorem kombinovaným s vážnějšími příběhovými oblouky a skvěle napsanými postavami. Série druhá na tyto kvality hladce navázala, příběhově je však ucelenější s větším prostorem pro dramatické prvky a prohlubování už tak skvěle napsaných charakterů. Za těch 16 dosud vydaných epizod už mohu říct, že jsem emočně silně zainteresován a nemůžu se dočkat třetí série. Tohle má totiž smysl, protože ne každý seriál funguje na dramatické a komediální lince zároveň tak dobře, jako tenhle, v teen subžánru mohu říct, že snad žádný. Proto doufám, že to Netflix nehodí do koše a nedá prostor například 13RW. 9/10. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první sezona, která, přiznejme si, jasně mířila na puberťáky a proto byla tak strašně feel good, až mě to někdy štvalo. Ale druhá sezona je o mnoho vážnější, o mnoho náročnější a snad i více proto skousnutelná starším publikem. To, co se tvůrcům ďábelsky povedlo bylo naprosté zamilování si všech postav, nejenom těch hlavních (kde mě mrzí malá interakce mezi Otisem a Maeve), ale především té spousty vedlejších postav a jejich problémů. Všichni jsou skvělí, ale Asa Butterfield spolu s Gillian Anderson naprosto válcují všechny o koňskou míru. Závěr přinesl naprostou emocionální ždímačku, kterou ani Vagíno-penisoví milenci z Verony úplně nerozmělnili. Dámy a pánové, loňský Netflixovský objev dostal letos důstojnou druhou řadu, která je pro mě ještě lepší. Už doufám, že tvůrci kutí třetí řadu, které se nemůžu dočkat. 95% ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynára sa nám tu dosť silný sociálny podtext, čo by, obzvlášť v britskom prostredí, nemalo vypáliť do prázdna. Uvidíme v tretej sérii, či sa to tvorcom v tomto smere pohlo nechtiac alebo či s tým naložia, ako sa patrí... Každopádne 5* klopú na dvere, pretože aj bez podtextov je to úžasná jazda s nevídanou kadenciou. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mam pocit, ze druha seria cisto vychadza z jednotky a uz len riesia rozbehnute vztahy medzi jednotlivymi postavami. Nevravim, ze to je na skodu, no skor som cakal ze sa prida na tej poradni a ze sa bude prioritne riesit vztah Otisa s Maeve. Chapem, je to svet teenegerov, kde sa vsetko moze velmi rychlo zamotat, ved to vsetci pozname. No ten tlak na LGBTI temu je uplne zbytocny. Keby maju tie postavy kus sebareflexie, kus nejakeho kritickeho uvazovania, tak by to malo vacsiu stavu. Postradam proste aj vaznejsie casti, kde by tie postavy boli konfrontovane s ich cinmi (v jednotke bol myslim Eric v jednej casti konfrontovany, tym ze dostal od bieleho typka/ fasistu cez papulu). Vsetko je to len o tom, prisnilo sa mi ze som lesba, tak sup skocim na spoluziacku. Napriklad feministicka cast, myslim ze to bola 7. cast, ma celkom bavila, bolo mile sledovat ako si tie baby nakoniec nasli cestu k sebe. Posledna cast a hlavne to divadelne predstavenie je uz neskutocne za hranou. Shakespeare sa v hrobe obracia. Viem ze to je serial a bla bla, ale takuto agitku nepamatam. A myslite si o mne co chcete, na konci serie pozeram serial o LGBTI matkach, o LGBTI kamoskach, o LGBTI chlapcenskom trojuholniku. Je sranda ze prave tieto vztahy prekvitaju, resp sa vyriesili a na druhej strane su hetero vztahy, ktore su bud nenaplnene, alebo su v troskach. Ta progresivna dedina je proste wow. Neviem co bude do dalsej serie, mozno nas znici Korona, no velmi budem uvazovat ci si do buducna chcem dalej vymyvat mozog tymto balastom. Inak je to vtipne, celkom ma tie jednotlive casti bavia, postavy su sympaticke no ako pisem vyssie, v otazkach LGBTI sa zbytocne tlaci na pilu a u mna to tym dost straca. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príliš veľa LGBT, príliš veľa masturbujúcich tínedžerov doplnené o rasistický vedomostný kvíz v ktorom dominuje cocoa girl...Ak človek čas od času trávi čas aj s tínedžermi presne vie, čo ich trápi a určite to nie sú debaty o tom, či homosexuálny vzťah je v súlade s vierou a určite sú lídrami vo vedomostnom kvíze osadníci z Katanu. Seriál na svoju hranú politickú korektnosť dopláca aj na úkor toho, že sa snaží pôsobiť vtipne, avšak tínedžerským mozočkom to stačí, rovnako ako starším pánom, ktorí pri predstave že Asa má stále iba 16 a masturbuje v seriály ostošesť musia byť v siedmom nebi. Riadne trápenie, ktoré mám našťastie za sebou a serióznejšia tvár seriálu v druhej série v porovnaní s tou prvou vyznela ešte trápnejšie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama