Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Počkala jsem si na interaktivní verzi od Netflixu, ale jsem docela na vážkách. Prvně jsem z toho byla uchvácená, ale později se příběh začíná opakovat, pokud nevyberete 'správnou' cestu a vidět po 4 ten samý záběr, už mě tolik nebavilo. Pro mě je tenhle typ projekce první, kdy se tvůrci snaží doslova vtáhnout diváka do děje a proto musím hodnotit více než kladně. Jen bych to chtělo více vypilovat, aby příběh gradoval a né naopak upadal. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Na Black Mirror celkem obyčejný příběh, který dělá zvláštním fakt, že si jeho hlavní postava uvědomuje, že je ovládáná někým jiným - divákem. Divákem, který je ale také manipulován a tlačen jít po vyšlapaných cestičkách ke konci, který nejde tak úplně změnit. Hodně frustrující podívaná, která mě místy doháněla k šílenství. Slovo Bandersnatch teď nějakou chvilku nechci slyšet. ()

Reklama

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Sú dve možnosti ako sa na túto časť pozerať. Buď ste z neschopnosti urobiť skutočné rozhodnutie ovplyvňujúce príbeh nasratí, alebo to beriete ako úspešne splnený zámer tvorcov. Ja som sa snažil do hodnotenia zahrnúť fakt, že znechutiť divákovi príbeh neustálým vracaním sa k odpovediam, ktoré jednoducho skôr či neskôr musíš zvoliť a to aj napriek tomu, že som bol osobne od polovice nasratý jak pes_______________Zámer sa im však vydaril dokonale. Rovnako ako hlavná postava, aj divák má pocit, že ho niečo ovláda a núti ho robiť to čo nechce a možnosť slobodnej voľby je len "na oko". Trojitá determinácia v jednom. Problém je však v samotnom príbehu. Forma jasne vyhráva nad obsahom a tak ku koncu človek ani nemá pocit, že videl niečo zaujímavé a to aj napriek relatívne inovatívnemu spôsobu narácie. V podstate v celej epizóde sú len tri veľké rozhodnutia, ktoré dej ovplyvnia zásadnejšie. To mi jednak na 90 minútový "film" príde málo, navyše samotný dej nie je vďaka nim o nič zaujímavejší. Polovica rozhodnutí nemá na samotný priebeh žiadny väčší efekt_________________Je to ako vybrať si medzi neuspokojivým dejom a dať tomu 3 hviezdičky, alebo sa tváriť, že to je všetko zámer tvorcov v snahe vytvoriť v divákovi ilúziu, že o ničom skutočne nerozhoduje a šupnúť tomu 5 hviezd. Zvolím teda zlatú strednú cestu u tejto trochu prehypovanej časti__________________White Christmas ostáva aj naďalej najlepšia časť čo do formy, tak aj obsahu_____________________A len taká malá trivia. S týmto typom filmu v ktorom si volíš ako bude dej pokračovať prišli už v šesdesiatych rokoch v Československu. U nás sa to moc neujalo no Američania plánovali odkúpiť práva na vyrábanie vlastných filmov takéhoto typu. K ničomu však nedošlo nakoľko republiku v 68-om obsadili. Bohvie ako by to bolo keby keby.... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

My, co už jsme odkojení předchozími čtyřmi sezónami a nic by nás pod značkou Black Mirror nemělo překvapit, máme velkou výhodu oproti těm, kteří na Bandersnatch narazili jen jako na samostatný nezávislý film. On ale tak vůbec nefunguje, snaží se rozmanitost nejpozoruhodnějšího sci-fi seriálu posouvat zase o něco výš, ona snaha o alternativní konce mě ale příliš neuchvacuje. Zastavil jsem se někde u myšlenky toho, že veškerá naše rozhodnutí závisí na nějaké cizí síle, ne na naší vůli. Dál už jsem jel na vlně těch slabších dílů jednoho z ovšem stále nejlepších televizních počinů. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Netflix snaží experimentovat a nabízí pořád něco nového, alespoň tím vyvažují hříchy s bídnou kinodistribucí svých filmů, které by si jí vyloženě zasloužili *ehm* ehm* Roma. Bandersnatch je jejich prvním pokusem o interaktivní film, který je takovým hybridem mezi herní adventurou a klasickým filmem, inspirovaný knižní sérií Choose Your Own Adventure. Navíc je zasazený do mozaiky Black Mirror, do které plně zapadá a dává to naprostý smysl, jelikož inovativnost tvůrcům této série nikdy nechyběla. Nebudu lhát zábava to opravdu je, díky interaktivnosti Bandersnatch diváka lehko vtáhne do dění a při hraní/koukání jsem se snažil jen o rozlousknutí pointy filmu, což se mísilo se snahou udělat to nejlepší rozhodnutí při každé volbě od výběru cereálií ke snídani až po ty zásadnější volby v pozdějších fázích filmu, přitom jsem se vůbec nestaral o to, jestli příběh dává jako celek smysl. Film se kvůli své rozvětvenosti dá dokoukat na několik způsobů a můžete se spokojit s jedním koncem nebo můžete díky vracení v čase dosáhnout úplně všech. Skutečná volba divákova dobrodružství se tedy filmu upřít rozhodně nedá. Mám ale s Bandersnatch dva zásadnější problémy, jeden souvisí právě s možností vracení se v čase a druhý s tím, nakolik je tohle ještě film. Ten první je ten zásadnější, byl bych radši kdybych mohl dosáhnout jednoho konce a při dalším průchodu mohl zkoušet cestu jinou. Při neustálém vracení v čase jsem se do toho několikrát zamotal a pak narazil na stejnou slepou uličku dvakrát za sebou. Navíc je tady spousta nápadů, které by stály za hlubší prozkoumání a některé volby vedou až k příliš rychlému konci. Druhý problém je spíš o filozofování a nemá ho tady moc cenu rozebírat. Bandersnatch je dost možná prvním z řady interaktivních filmů, které nás v budoucnu čekají a jako startovací bod je naprosto v pohodě, ale jsem zvědav kam tenhle subžánr posunou jiní tvůrci. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Colin (Will Poulter) pracuje na hře nazvané „Nohzdyve“. Ta názvem evokuje epizodu Nosedive (2016), ve které se pomocí aplikace hodnotí všechny mezilidské interakce. Ta však s počítačovou hrou zřejmě nemá nic dalšího společného. (hansel97)
  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama