Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (80)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Partia cynikov, ktorá verí iba v seba samých, natočila seriál o tom, ako vidí náboženstvá (hlavne tie 3 monoteistické). Ako prastarú konšpiračnú teóriu, ktorú každý interpretuje podľa svojich momentálnych zážitkov a emócii. Každý je v živote sám, pretože univerzálneho Boha niet a najvyššou autoritou je tajná služba, či niečo ešte tajnejšie. Pozrite si prvých 6 častí, potom to už len upadá do klišé. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsie stvorhviezdie a v tomto roku uz druhy zaujimavy serialovy pocin. V niekolkych dieloch to ma skutocne atmosferu a presvedcive herecke vykony. Nemozno opomenut ani kvalitne spracovanie a kontroverznejsie temy, ktore sa tvorcovia snazia predostriet. Myslim, ze to zvacsa funguje. Z mojich potrehov k jednotlivym dielom len par viet. Ak je rec o viere, sila osobnosti niekedy robi neuveritelne divy. Zvlast v ociach chudobnych, ci jednoduchych ludi. Tiez zistenie, ze vam, ci vasim blizkym na tomto svete ostava mozno par mesiacov, vam tiez zmeni pohlad na svet. Pochybujem vsak, ze je mozny osobnostny prerod pri urcitom stupni obmedzeneho myslenia, dogmatizme, ci fundamentalizme bez silnej osobnej skusenosti. V par dieloch sa obcas dost vyrazne ukaze par logickych dier v scenari, co je skoda. Niekoho mozno nevyrusia. Rozhodne zaujimave stvarnenie, majuce atmosferu a slusne herecke vykony. Stoji za vzhliadnutie. Cynici a hateri to mozu brat len ako dalsiu "mysterku", ci zivotopis niekoho z Marvelu a nebudu vo svojich komentoch tak smiesni. My ostatni sa mozeme zabavit na v celku zaujimavo spracovanej fikcii zasadenej do nasho obdobia. 65% ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Biblický příběh,namapovaný na současnost (minulost je minulost,teď je teď),která není povzbuzující (bůh chce opět někoho vyhladit).Nosné myšlenky,které mají obecnou platnost ((když každý začneme konat dobro,bude svět v pohodě,nebo staneš se tím,čím se stát chceš) jsou podány s důrazem na jednotlivé postavy s potřebnou dávkou naléhavosti (tíha rozhodování se). Výsledná hra na pravdu nebo lež ,podpořená hereckými výkony nejvyšší kvality,pak dokáže být napínavá nejen v rámci špionážního zákulisí. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to seriál o ničem. Docela i dost myšlenkově prázdný, papouškující a na to, že má pojednávat o příchodu nového mesiáše, dost po této stránce pokulhává. V podstatě mi přijde, že scénáristé vzali pár náboženských knih, spatlali pár věcí dohromady, pak se ještě tvářili strašně důležitě u Huntingtona, že snad agentka říká něco nového a ne to, co jde najít na wiki. To samé mi to přišlo o ničem u mesiáše samotného; v podstatě zůstává nevyřešen až do konce a byla bych ráda za pokračování, protože prostě chci vědět, jestli je to lež či nikoliv (ačkoliv na konci si třeba někdo obrázek udělá, já mám pořád velká ale). Obsah seriálu je vlastně o ničem. Jenomže tady pro mě zvítězila forma. Prostě mě na to bavilo koukat. Hezky jsem u toho vypnula a prostě koukala, protože mě zajímalo, jak moc podobné je to knize Šesté zastavení. Bavilo mě v tom hledat paralely, bavilo mě, jak postavy mluvily více jazyky, bavili mě herci, protože byli posbíraní ze všech koutů světa, bavilo mě v postavách hledat víc, než jim přiřknuli scénáristé. Mimořádně se tedy v mém hodnocení spíše odráží forma než obsah. 4* s odřenýma ušima. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, tohle je kudlankovská past! V aviatikovi se v Sýrii se z čistého pekla objeví slizký cigánský mesiáš Chesus ibn Mižigar, tváří se jako by si právě skřípnul v zipu Ducha svatého, trousí pičoidní a nic neříkající džihádisticko biblická moudra, které mu slaboduché ovce děsně žerou, a vy, zlákáni anotací „Napínač“ i přes tu přiblblou prudu jedete dál, páč čekáte, co se z toho vysvrbí. Druhý díl, třetí díl, čtvrtý díl, pátý díl - k jeho plytkým furtdokolovým religiózním kokotžvástům a v transu bečícím ovcím přibývá akorát kohorta různě zamindrákovaných a mentálně limitovaných pičusů, co místo osvědčeného a klinicky testovaného Xanaxu polykají na léčbu zanícené reality a kvocientní anémie škodlivý Deussenil se spoustou nežádoucích vedlejších účinků, jako například cerebrální deficit, maligní kokotismus a psychotická blábolivost. Čili celou hrací dobu napodobují našeho zprasitele, čumí do blba, chovají se jako idioti a hubou melou hovna. Šestý díl, sedmý díl dtto. Někde tady mi poprvé, a satanžel pozdě, problesklo mezi ušima, že to, kurva, skoro vypadá, jako by hormonálně destabilizované bratrosestry Wachowské natočily(i) Syfl 9. Nicméně na konci každého prudodílu nahodili ti zákeřní zmrdi vějičku, že by sovy nemusely být tím, čím se zdají být. Tudíž na intuici nedbaje, v očekávání převratného racionálního finále, při němž zapomenu na tu tunu nakydaného hnoje, vytahuji ze skříně nudítko, zakousávám se do klacku a mentálně bičován klopýtám pod tíhou virtuálního kříže dál směrem k audiovizuální Golgotě. Osm, devět, deset – dokonáno jest, sovy byly sovami. Ty kurvy v mém obýváku byste nespočítali! Chci zpátky 10 hodin života, ve kterých jsem si mohl třeba naprosto záživně a zábavně rozškrábávat strupy po oleženinách a sysluplně rozjímat nad krvavým hnisem z nich vytékajícím!!! Až postkoitum (a že ten koitus byl se zatuchlou, svraštělou a mentálně retardovanou sedmdesátiletou jeptiškou) jsem zjistil, že polovina štábu jsou spolupachateli úplavičného průjmu Syfl 8! Tohle vědět předem, nahraju to na zavirovanou flešku, useknu jí USB konektor, pro sichr ji ještě načesnekuju a pustím akorát tak do hajzlové mísy. Vysvrbil se z toho akutní svrab a nehorázně tupý, nudný, bohapustý, bezmyšlenkovitý, kýčovitý, patetický, politicky korektní a rádoby kůl religiózní blaf pro nesmírně vzdělané a yntelygentňy tytrubkové filozofy a popkulturní popkornové müslitele. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama