Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono to fakt už nebylo tak dobré, jak první díl. Ramirez měl sice více prostoru, ale zase ne o tolik. Nějak mi chyběly hitovky od Queenů, zaznělo sem tam něco. Nemůžu si pomoct, ale už od prvního Highlandera mám pocit, že Ch. Lambert nebude moc dobrý herec. Nějak mu nejsem schopen uvěřit téměř nic. Naopak M. Ironside byl velesympatický a vtipný. K tomu moc hezká V. Madsen. Ale děj ... Celkem dobrý potenciál, ale tak trochu zabitý... ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Jak mohl Russell Mullcahy natočit takhle špatné pokračování svého vlastního filmu? Scénář, včetně námětu, popírající události prvního filmu, jsou jeden velký zmar. Akce nudná, efekty slušné. Lambert je hrozný herec, Ironside jako záporák mdlý a zaujme jen Connery a jeho vtipy. Jeho účast v tomhle zbytečném sequelu je mi záhadou. Pro herce Christophera Lamberta turning point v kariéře, po kterém už šel jenom dolu do céčkových projektů. Jedna hvězda za Conneryho. Viděno na AMC. ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Toto byla opravdu : ,, Riadna haluz “ jak by řek můj slovenskej kámoš. Kryštof je starej šedivej Hájlendr, kterej si v budoucnosti v New Yorku pouští Kvíny už jen z jukeboxu a ve svým starým Porsche popojíždí odnikud nikam. Země je krytá štítem, kterej musí zničit, i když ho sám pomáhal vybudovat ( ?! ). Do cesty se mu staví poměrně zábavně se šklebící Michal, jenž s vlasama vypadá snad ještě víc odpudivěji, než ve Scanners, ale na pomoc mu přispěchá jeho přítel Sean z jedničky a navíc koukatelná Virginia Madsen z Candymana. Je to samozřejme ryzí béčko s totálně dementním scénářem, ale čekal jsem větší žumpu. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Uf! Teda taká stupidita deluxe sa len tak nevidí. Po výbornej jednotke som čakal minimálne tie isté koľaje ale toto bolo niečo svetelné roky vzdialené. Nevidím síce až tak hlboko do celého sveta menom Highlander ale ako je možné že v prvom diely bol Ramirez head-off a teraz sa tu zrazu objavý, za náušnicu si kúpi oblek aby nakoniec "použil silu" a zničil ventilátor? Tak toto naozaj neberem. Taktieť celkové zasadenie deja do budúcnosti by mi nevadilo, dúfal som aspoň v náznak cyberpunku ale toto niekedy išlo už do Power rangers. Aj od samotných akčných scén a vizuálnej stránky som čakal rozhodne väčšie rúbanice a nie toto. Nechce sa mi veriť že v tom istom roku spatril svetlo sveta T2. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi som iný, ale mne to nepripadá až také strašné. Film má síce nedostatky, a je ich dosť ( triky, herecké výkony - až na Conneryho - , dialógy ), nejaké tie nelogičnosti a absurdnosti ( MacLeod má na fotke ženu, s ktorou žil v 16stom storočí !!!), ale má moje sympatie. Nebyť týchto nedokonalostí, dám mu hviezdičku naviac. A ani mi nevadí, že urobili z MacLeoda ufóna. Sci-fi spektákel s úžasnou výpravou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)
  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)

Reklama

Reklama