Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomatený Horal - Síla kouzla zmizela. Projekt, od kterého chtěli aktéři i tvůrci utéct, či se alespoň distancovat, má šanci zaujmout leda postavou Katany Ironsidea, který úspěšně krade zubící se škleby Nicholsonovi. Mulcahyho podíl na výsledku je sice omezený, ale i tak se měl spolu s investory zamyslet nad hlubokým moudrem kmeta MacLeoda, který tvrdí, že na světě jsou dva druhy lidí. Jedni, kteří ví, kdy přestat a druzí, kteří to nevědí.. Co se týká soundtracku k filmu, vydala v roce 1991 kapela Queen u EMI Records album, o kterém se moc neví. Jmenuje se A Kind of Septic a seznam skladeb je následující: 1. No Vision, 2. A Kind of Septic, 3. One Year of Shame, 4. Pain is so Close, 5. Scrap will be Scrap, 6. Who Wants to be Associated with this Forever, 7. No One Gimme the Prize (Mulcahy Theme), 8. Don´t Lose Your Name, 9. Pointless of the Universe.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dělá svému předchůdci leda tak nehoráznou ostudu. Všechno je zde horší. Lambert se pouze párkrát zatváří. Mulcahy na režijní stoličce ukazuje v plné kráse svou neschopnost vytvořit alespoň "něco". Scénář absolutně nulový a kulisy budoucnosti jsou naprosto k smíchu. Sem tam nějaká slušnější akční scéna (výborný průjezd salvou - 108 kulek...), avšak kladů je skutečně jako šafránu. Michael Ironside je směšný klaun a podobně trapný je i film samotný. Komerce je mocná věc a tenhle snímek nemá jiný účel, než-li vytřískat na dobrém jméně nějaké ty peníze. Další pokračování tak skvělého prvního dílu už raději nechci ani vidět. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

PŘEŽÍT MŮŽE JEN JEDEN ! Je to prostě klasika :) Druhý díl je podstatně slabší než jednička, ale ještě jí drží nad vodou Sean Connery ... Jsem to do téhle doby ještě neviděl a myslím si, že kdybych to viděl o 10 let dříve tak by to pro mě byl nářez. Jenže bohužel časy se mění a ani Higlander není nesmrtelný ... Ale přesto průměr 3* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Blu-Ray verze Director´s Cut neboli Renegade) - je to neuvěřitelné, ale přestože jednička nevydělala dost peněz v kinech (až později na VHS, jak to zpravidla s kultovními filmy bývá), našli se šílenci, kteří natočili dvojku už ne za necelých 20 melounů USD, ale rovnou 35 a světě div se, zase to v kinech propadlo. Celá mytologie jedničky (přestože režisérská verze ledacos utlumila) je tady změněná z jediného důvodu a to, aby se vrátil Sean Connery a aby měl Lambert zase s kým bojovat. Šíleného Clancy Browna se snaží zastoupit specialista na zloduchy Michael Ironside, jehož škleby připomínají krajana z Kanady Jima Carreyho. Zápletka dvojky s štítem proti ultrafialovém záření je celkem v pohodě a na kulisách města jsou ty prachy z rozpočtu kurevsky vidět - a za prostředí a nihilisticky násilnou jízdu metrem přidávám hvězdu. Film tentokrát není dostatečně srandovně dementní, aby vás bavil (starý MacLeod je úlet, ale už se tu orgasmicky nesténá jako v jedničce) a už je jen blbý. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)

Reklama

Reklama