Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

virus10 

všechny recenze uživatele

Tento horor mě ani moc nelákal, říkal jsem si, další kravina ve stylu Annabelle. Přece jen téma vražedné panenky mi moc nesedí. Jenže i tak se na The Boy dostalo a ve výsledku to bylo určitě lepší než zmiňovaná Annabelle. Zpočátku se to vyvíjí podobně, ale nakonec se film ubírá jinou cestou a to mu určitě prospívá. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela originální horor, který však ke strašení využívá někdy až zbytečně přiliš klišé postupy. Je to škoda, protože pointa opravdu není marná a režijně to je zvládnuté jinak velice nadprůměrně. Na Lauren Cohan se dobře kouká, stejně tak na celkový potemnělý vizuál a nezklamal ani Bear McCreary s tentokrát poměrně odlišným soundtrackem, než na který jsem u něj zvyklý. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná věc, vzhledem k dosavadní tvorbě režiséra až překvapivě příjemná. Tentokrát už se přes průměr přehoupnout dokázal. Ač se The Boy odehrává v moderní době, je to tak trochu hororová gotika - samota na anglickém venkově, rozsáhlý strašidelný dům a panenka chlapce, v níž dříme cosi živého a patrně zlověstného. Hezky natočené, oku lahodící, s hrdinkou, jejíž chování naštěstí nevzbuzuje žádné záchvaty údivu a posměchu. Jen je to bohužel hororově celkem light, žádný intenzivní terror (v jakémkoli ohledu) nečekejte. S vyústěním narozdíl od jiných problém nemám, byť to není něco, co by člověka v průběhu sledování nenapadlo, ani něco, co by neviděl jinde. Skoro za čtyři, ale myslím, že zážitek brzo vyšumí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První polovina mi přišla jako dost velká parodie, chyběl už jenom, aby se ukázal Chucky a mohlo z toho být wombo combo. Závěrečná pointa nebyla špatná, ale když si to teď tak všechno shrnu, nebylo to originální a nebylo to váu. Co se týče hororových prvků, napočítám je na prstech jedné ruky. Hlavní postava také nebyla bůhví jak sexy, viděl jsem zde několik komentářů, že hlavně Lauren byla ta, co zvedá hodnocení, jako jo oukey, ale už jsem viděl i lepší, navíc není to zrovna můj typ. Natočeno je to sice pěkně, ale The Boy u mě spadá do kategorie těch hororů, u kterých si stříknou do kalhot diváci, co koukají na horory jen svátečně a jen na duchařinky a tyhle panenky. Nemyslím si, že by druhý díl stál za zhlédnutí, ale ze zvědavosti, ho třeba někdy zkouknu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Boy mě do kina nalákal primárně skrze slušně udělaný trailer, který ve mně vzbudil zájem vidět film na velkém plátně. Pro začátek musím říct, že se mi snad ještě nestalo, abych po dvaceti minutách jen tak střelil od boku u hororu pointu, která se nakonec více či méně vyplnila, což ale neberu jako jasné negativum, protože i tak shledávám závěrečné rozuzlení za zdařilé a do jisté míry i originální. Musím však dodat, že i přes skutečnost, že mi párkrát naběhla nefalšovaná husina, tak jsem možná čekal trochu více dusnou a hutnou atmosféru. Interiér domu i vzhled loutky se vydařily a herecké obsazení bylo sympatické. Horor, který se drží lehce nad průměrem, z něhož mu nahoru pomáhá zejména námět a solidní výprava. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama