Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Recenze (1 097)

Script 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak tohle mohlo vyhrát cenu za nejlepší scénář, když tohle prakticky vyžírá Boha masakru od tvůrkyně jménem Yasmina Reza (tvůrkyně divadelní hry a scénáristka stejnojmenného filmu s Kate Winslet, Jodie Foster a Christophem Waltzem). Když tohle pominu, že jsem furt při koukání myslel na Boha masakru, tak film docela ušel. Místo rozhádaných rodičů jsme tu měli rozhádané a sem tam rasistické vlastníky bytů. Jediný skvělý herecký výkon byl super od herečky Terezy Ramby, která dala své postavě emoce. Co se týče závěru, tak ten je naprosto zkažený a z 4 hvězdičkového filmu dělá 3 hvězdičkový. Závěr měl ve finále divné a hloupé rozuzlení situace. Ono to vlastně skončilo tím, že vlastníci přehodili odpovědnost na cizí lidi, který si vyžádali jejich podpisy na prázdný papír, aby je mohly dopsat do dokumentů, které pak použili proti nim. Kdyby to skončilo tím, že se ti vlastníci prostě nemohou shodnout na názorech o úpravách domu, tak by ta myšlenka byla daleko realističtější. Na plakátu totiž stojí: "Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty kdo tím žijí". Určitě pochybuji, že lidi žijí tím, že přehodí odpovědnost na někoho jiného. Lidi žijí tím, že se vždycky neshodnou. Český lev by se měl udělovat pouze tehdy, když na bitevním poli jsou filmy, které stojí fakt za to. Možná by tuhle lacinou propagandu měli ukončit a neměli by udělovat ceny vůbec. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Filmu možno chýbal moment prekvapenia, postavy boli čierno-biele a od prvých minút, ako prehovorili, ste vedeli, čo "sú zač". Ale toto nie je vojnová dráma... Aj keď sa spolužitie ľudí v jednom paneláku od vojnového stavu veľmi nelíši. Vlastne to je skvelá česká komédia, s výborným hereckým obsadením a ja som sa schuti zasmiala. A nielen na dialógoch, ale aj na situáciách, ktoré režisér vytvoril. „Jooo, my měli hroznýho lítaní kolem jejich papírů... Ty jejich fotky strašně žerou toner!“ A keď sa trochu zamyslíte, zatvoríte oči, spomeniete si na susedu z tretieho poschodia. Ak film pozerá aj ona, možno si spomenie na vás. Asi po desiatich minútach dostávate intenzívnu chuť ak nie priam vraždiť, tak aspoň vrieskať. Komediálnym spôsobom vykreslené malomeštiactvo, egoizmus a naivita našich duší. Vysoko nadpriemer. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

12, alebo koľko to vlastne zamindrákovaných pošukov po česku. Dávno som sa tak dobre nezasmial na filme z našich končín. Spočiatku som mal obavy či si dokáže film vyšliapať chodníček aj popri nesmrteľnej klasike. Dokázal. Už z prvých záberov sa divák poľahky zorientuje a nastaví sa na základe dôverne známej architektúry českých a slovenských sídlisk (tentokrát hovoríme aj o historických budovách v centrách miest, ale aj mimo nich) na tunajšiu mentalitu. Z komfortného nastavenia mu už potom nič nebráni užiť si vtipne napísaný scenár do poslednej bodky. Vlastníci stavajú komický efekt rovnako ako 12ti muži na základe rôznorodosti ľudských pováh uzavretých v jednej miestnosti, z ktorej sa (takmer) nepohnú. Výber tejto rôznorodosti stojí samozrejme na problematike, alebo na tematike ktorej sa film venuje. Zatiaľ čo v oblasti spravodlivosti justície to bol doktor ktorý potreboval fixné dôkazy a argumenty, sedliak ktorý sa ponáhľal na zápas a osud mladíka mu bol ukradnutý či spravodlivý chlap ktorý dva krát meria a nasledovne raz strihá, v tunajších konzervatívnych končinách poznačených udalosťami minulého storočia to je byrokratka, ktorú by ste najradšej videli niekde visieť, starý boľševík ktorý si meria dĺžku svojho penisu ešte aj na dôchodku. Manžel histerickej, nevyzrelej ženskej s troma deťmi a ešte aj pod papučou. Homosexuál, ktorý si získa vaše sympatie. Tvrdohlavá ženská kurátorka čiernych six-packov, mamin maznáčik, mimoriadne hlúpa suseda, ktorá strká nos všade, pán ktorý tam nemá čo robiť, ale má na všetko "firmičku", oholená ovca ktorá sa hlási keď je treba a naopak, pán ktorý za celú dobu povie jednu vetu no a dvaja gentelmani, ktorí prišli zachrániť situáciu. Skrátka nádherná paleta zahŕňajúca mnoho sociologických fenoménov z ktorých si robí vyložene prdel. Nešetrí takmer nikoho a nič a práve to je na nej tak príťažlivé. Už rozumiem nadšeným reakciám a pripájam sa aj s tou svojou. Teraz idem preventívne prefackať susedov od prvého poschodia až po šieste. Samozrejme použijem výťah :) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Čtu si zde všechny ty různé komentáře chválící tento film a říkám si, proč to co funguje na jiné, na mě nefunguje ani náhodou. Proč mě nebaví sledovat všechny ty absurdní charaktery lidí, kteří se sešli pohromadě na jedné schůzi SVJ a proč mě to, co jiným evidentně přijde vtipné, přijde naopak dost trapné. Přičemž čím déle tato komedie trvá, tím je to trapnější. Za vrchol považuji, když se přihlouplý pan Švec raduje, že je vlastník poté, co se z telefonátu dozví, že jeho maminka zemřela. Nebo když se Tereza Rambo (Voříšková) nahání s Klárou Melíškovou, jak dvě malé holky. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Páni... a paní... rozhněvaní, rozhádaní. Rozhárané hlasy, hlavy, vlasy. Samí řečníci, sami viníci stavu věci domácí za rohožkou. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejpovedenější dílko české tvorby letoška ! Na téma “12 rozhněvaných vlastníků” až tak né originální, ale scénáristicky a herecky doladěné... doporučeno né jen pro SVJ... ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Co začíná mírným, tepavě komediálním tónem (geniální zpomalovací intro), končí jako těžkotonážní zrcadlo celé české polistopadové společnosti s detailním vykreslením vyňatých, klasicky českých 'typizovaných' charakterů. Jiří Havelka stále ví, že na to jako národ nemáme a nejradši bychom žrali kořeny minulosti, než si dali sebemenší námahu s budováním něčeho nového. Díky, že do kin došel z tuzemské produkce tématem sice velmi konkrétní, ale zpracováním mezinárodní film a my nemusíme aplikovat při hodnocení lokální měřítka. V kině si při sledování Vlastníků určitě neodfrkneme a kam jinam Lvy, když ne sem? ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že takto jsem se u nové české koemedie léta nebavil... Už jsem měl pocit, že český humor zcela zkameňákovitěl.... Humor je to více krutý než laskavý, ale opravdu trefný... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ano! Konečne! Dočkal som sa vtipnej, trefnej, gradujúcej komédie. Smial som sa celý čas, nie preto, žeby to bolo tak extra vtipné, ale na tom, ako pravdivo ( a zároveň mierne preexponovane ) sú vykreslené tieto domové schôdze. Postavy vykreslené od začiatku, bez možnosti nejakého prerodu, zastúpené všetky pošahané charaktery, čo sa v takom dome nájdu. No proste, skvelý film, ktorý si veľmi rád pozriem aj znova. Terka Lev zaslúžene ! 5 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejspíše vůbec poslední v kině nechtěně neviděný snímek loňského roku konečně dorazil v digitální verzi na internet a i když je mi líto, že jsem tohle veledílo nemohl podpořit finančně, symbolicky mu můžu alespoň vzdát hold nejvyšším počtem hvězd. Vlastníci totiž hezky zapadají do škatulky konverzačních směsí komedie a dramatu, které jsem si v poslední době tolik oblíbil a servírují svižnými dialogy protkaných 90 minut, jež neskutečně rychle utečou. Hned bych si v podání tohoto seskupení dopřál další vypjatou schůzi. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

I když divák rychle rozpozná co může od jednotlivých postav očekávat, je to díky výbornýmu obsazení slušná komedie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bomba! Skvělé herecké obsazení, typický český humor, známé prostředí a většinou skvěle obsazené postavy. Až na závěr jsem se řechtal při jakémkoliv záběru na Novotného. Ondřej Malý je také úžasný. O Melíškové jsem ani nepochyboval a zase mě nezklamala. Dvojice bratrů je také fajn. Sice ta hysterie na závěr kazí dojem z konverzačního dramatu, ale zase přijít o vyhrocenou hlášku "jsi stejná píča jako tvoje matka", by byla velká škoda. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů za hodně, hodně dlouhou dobu. S geniálně vybroušenými charaktery a naprosto neskutečnými hereckými výkony. Všichni jsou neuvěřitelně geniální, ať už je to Dáša Havlová, David Novotný, Tereza Ramba, Tomicová, Lábus nebo zejména neodolatelně nesnesitelná Melíšková. Vlastníci jsou neskutečně vtipní a ke konci také překvapivě neskutečně dramatičtí, ta náhlá změna nálady je fakt neuvěřitelná, i když víte, že to k tomu směřuje od první vteřiny. Řezal jsem se smíchy. Z mé strany se dostavilo totální nadšení. Skvost. Mrazivé. 95%. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém bádání jsem došel k jednoznačnému závěru kdo dává míň jak *** tak je komunista, který se cítí být filmem uražen a pravděpodobně se v nějaké z postav sám poznal. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Točí se u nás i lepší a autentičtější filmy, Vlastníci jsou přehlídkou jednotlivých hereckých výkonů, ale nedosahují takových kvalit, aby si to člověk zopakoval. Kulový blesk můžete vidět 100x, Vlastníci stačí jednou. ()

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama