Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je mi líto, ale jen pro to, že jsem miloval seriál ( obzvláště jeho první polovinu ) nehodlám propadat stejnému sentimentu, jako většina herců a dle hodnocení i recenzentů. Na seriálu jsem si asi nejvíce cenil absurdního humoru, kterého je v tomto slzotvorném kanálku opravdu velice málo. V podstatě tenhle filmeček koresponduje se směrem, který tenhle seriál nabral v posledních sezónách a který se mi chvilkami dokonce hnusil. tři hvězdy jsou vlastně vyznamenání.... ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Musel som na konci utierať slzy. Nie snáď len preto, že seriál skončil ale predovšetkým pre fakt, že tým skončila jedna obrovská a nenapodobiteľná originalita, za ktorú som vďačný a rád, že som žil v dobe kedy bola pre nás dostupná. Každá z hlavných postáv my od seriálu prirástla natoľko ku srdcu, že poznám všetky dôležité repliky a dokonca, som sa pristihol, že parafrázujem Aldu v dosť častých rozhovoroch na humornej vlne. Natoľko ma kult M.A.S.H zasiahol a v takej istej miere aj zničil, pri odlete vážky nad nápisom z kamenia na konci. Nechcem vedieť koľko hercov už zomrelo, pre mňa sú večný!!! ()

Reklama

Jiu 

všechny recenze uživatele

Alan Alda je čistý melancholik, ktorý strašné rád všetko rozoberá a nad všetkým hĺba a filozofuje. Všimol som si to pri každej časti MASHu, ktorú sám režíroval a to isté sa deje aj tu. U mňa tento jeho režisérsky pohľad vôbec nefunguje, aj keď ako herca ho mám naozaj veľmi rád. Nebyť toho úvodného rozoberania Pierceovho duševného stavu, pri ktorom som sa zúfalo nudil, mal by tento film 5*. Ďalej sa to našťastie pekne rozbehne a je so znova starý dobrý MASH. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že to nemělo zajímavější finále. Byl to v podstatě jeden delší díl, který skončil odjezdem domů. Ale já to stejně těžce nesl. Trvalo to něco málo přes rok, co jsem sledoval díl po díle před usnutím a teď to končí. Těžké loučení, měl jsem na krajíčku. Víc seriálů s podobným posláním. Skvělá práce, úžasné výkony, srdeční záležitost.... Děkuji. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento závěrečný film je součástí celého mého oblíbeného seriálu M.A.S.H. Je pravda, že trošku zklamal moje velká očekávání. Přišel konec války, všem se splnil sen a rozjížděli se domů. Pro mne ten film nebyl radostným vyvrcholením seriálu, ale smutným loučením s kamarády, kteří mi kdysi dávno při premiéře zpříjemňovali rok a půl večery po příchodu ze zaměstnání a stali se mými virtuálními společníky. I dneska se občas dopoledne podívám na opakování tohoto zdařilého válečného protiválečného projektu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Poslední epizoda byla původně plánována jako hodinová, ale Alan Alda (Hawkeye), který ji režíroval, měl problémy se do této stopáže vejít, a tak mu CBS přidala 30 minut, což televizi vůbec nevadilo, protože za reklamu při vysílání seriálu brala 450 000 amerických dolarů za 30 sekund, a herci nikdy nedostali za tuto půlhodinu navíc zaplaceno. (JayCZ)
  • Když Margaret (Loretta Swit) říká, že má ošetřovatelské místo v sídle NATO, všichni říkají, že odjíždí do Belgie, ale sídlo NATO bylo v té době v Paříži a do Bruselu se přestěhovalo až v roce 1966, kdy Francie opustila vojenskou strukturu NATO. (sator)
  • Během posledního dílu se v dění ocitne i tank, který řídí zraněný řidič. V prvním záběru se jedná o typ M41 Walker Bulldog, nicméně v dalších záběrech již jde o typ M4A1 Sherman. (R3d_F0x)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno