Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľký začiatok najlepšieho možného seriálu čo som mal možnosť vidieť a ani nehovoriac ako o samostatnom pilotnom diely, neskutočný začiatok. Herci David Duchovny a Gillian Anderson sú vo svojich úlohách agentov FBI Foxa Muldera a Diany Scully famózny a hneď od prvého momentu dokážu vierohodne upútať ako by sa pre tieto úlohy narodili. Odporúčam zakúpiť DVD vydanie tohto seriálu s výborným CZ dabingom. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to paráda, zopakovat si po téměř dvaceti letech první setkání Muldera se Sculyovou. Už tady jsou všechny ingredience, které ze seriálu udělaly fenomém. Záhady, konspirace, napětí, Mulderovy hlášky, dokonalá chemie mezi oběma, jiskření mezi jejich přístupy, neuvěřitelně nakažlivá atmosféra, netelevizní přístup. A především šlo o pátrání, odhalování záhady. Tedy to, co bylo základem seriálu, ale bylo postupně zabito překombinovanou a ke konci už trapnou a nechtěně komickou vládní supermegakonspiraci. Ještě tomu sice k dokonalosti chybí vypilovat některé stavební kameny, ale to je detail, kterého bych si možná bez znalosti toho, co bude následovat ani nevšiml. ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Píše se páteční večer 10. září roku 1993, americká televizní stanice FOX vysílá pilotní epizodu projektu, kterému se dostává názvu Akta X...a tady to všechno (a nejenom pro mě) začalo...naprostý fenomén, který pohltil diváky na celém světě...na obrazovkách dosud neviděné (alespoň né v tak kvalitním zpracování) mysteriózní příběhy a jemně zpracovaná tématika UFO včetně konspirací americké vlády odvolávající se např. na tak známé náměty a události související s mimozemšťany jako je Roswell a nevadská Oblast 51...právě tento seriál s největší pravděpodobností spustil tvorbu ostatních podobných boomů, které v něm nepochybně berou inspiraci a přinejmenším já je musím označit za jakési podřadné odnože, které se Aktům zkrátka nikdy nevyrovnají...více o obsahu seriálu samotném se rozepíši zde a pro ty, co ještě nepochopili--- samozřejmých pět hvězdiček... B-) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The Truth is out There." aneb Pravda je tam venku. Úvodní pilot do Akta X se ani nedá hodnotit jinak. Jeden z nejlepších dílů celého seriálu. David Duchovny se zde představil jako agent Fox Mulder a stalo se to jeho ikonickou rolí. Doplňuje ho krásná a sympatická Gillian Anderson jako Dana Scullyová. Ačkoliv Mulder hledá ve všem paranormální jevy (V mnoha případech právem) tak Dana je více skeptická a hledá "rozumné vysvětlení". Jako kolegové na obrazovce se často špičkují a Mulderovy vtípky a hlášky jsou boží. Pilot jako samotný má dobrý děj a tajemno a otázky jsou zde na každém kroku. Zkrátka a dobře Akta X tímto začli výborně a jen dali předzvěst dalším super devíti sériím tohoto kultovního seriálu. (100 %) ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudové přidělení agentky Scullyové jako dozoru nad nejvrtavějším agentem FBI navždy změnilo světovou seriálovou tvorbu, podnítilo snahu všech konspiračních teoretiků a milovníkům záhad darovalo bezednou studnici inspirace. A přitom ta úvodní třičtvrtěhodinka proběhne jen tak jakoby se nechumelilo. Ale kulty vždy začínaly nenápadně. Nejzásadnější perličkou je tak to, že archnemesis hlavní dvojice se v seriálu objeví už po třech minutách.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Scéna ze sídla FBI byla později znovu použita v epizodě Lazar (1994). (Kubaaa97)
  • Stejná řeč, kterou měla Scullyová (Gillian Anderson) na Akademii FBI ve scéně vystřižené z této epizody, byla téměř doslovně použita později v epizodě Nespavost (1994). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno