Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl první řady velmi úspěšného seriálu,který se nebojím označit jako seriálový fenomén.Poprvé se divák setkává se dvěma zvláštními agenty FBI,jejichž herečtí představitelé jsou neokoukaní,velmi sympatičtí a každý z nich přemýšlí úplně jinak.A protože vyšetřují dosud neobjasněné případy a nadpřirozené jevy,tedy tzv." Akta X",jde tím pádem o kombinaci mysteriózna a sci-fi.A byla to trefa do černého.Pilotní díl ukazál,na co se mohou diváci těšit a jak se budou kochat hustou atmosférou,vynikajícími nápady a jiskření mezi oběma hlavními hrdiny.Perfektní a napínavý scénář,precizní režie a na televizní poměry skvělé vizuální zpracování,včetně kamery a hudby.Scénárista Chris Carter předhodil divákům něco,co dosud neměli možnost na televizních obrazovkách vídat a způsobil tím jednak masovou sledovanost tohoto skvělého seriálu a jednak nebývalý zájem o nadpřirozené jevy.Pilotní díl je perfektním příkladem toho,jak má takový pilot vypadat a bez problémů strčí do kapsy většinu thrillerů,které míří na plátna kin.První případ Muldera se Scullyovou to má u mě za jasných 100% a pravda je opravdu tam někde venku. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto famózní začátek famózního seriálu, který si svou neuvěřitelně vysokou laťku držel až téměř do samého konce. Skvělá dvojka (David Duchovny a Gillian Anderson) si skvěle sedla a ač na první pohled nesourodý pár se ukázal, jako sehraný tým, který si dokáže poradit v jakékoli situaci a hlavně, která za sebe navzájem dýchá. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá kamera výborne zaznamenávajúca exteriéry zaujme, avšak pozornosť dostáva najmä ústredná dvojica vyšetrovateľov, Mulder-Scully, v podaní D. Duchovneho a G. Anderson. Pre znalého diváka najkultovejšie vyznieva Cigarette Smoking Man, čo dodáva udalostiam tajuplnú atmosféru. Už prvý prípad vynára viac otázok, ako odpovedí a necháva vyniknúť Mulderovu otovrenú myseľ v súboji s racionalitou Scullyovej. Na plný počet to nie je, ale ako úvod do seriálu rozhodne vydarená epizóda. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl nejlepšího scifi seriálu všech dob. Mimozemské únosy, implantáty, první setkání legendární dvojice Muldera a Scullyové a první objevení Kuřáka. Atmosféru to má perfektní a pilotní díl splnil svou úlohu dokonale. Můžeme se tedy vydat na dlouhou cestu paranormalnich jevů a konspirací a, že to bude pekelná jízda o tom není třeba diskutovat. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý začiatok seriálu. Perfektný herci, dej, skvelé budovanie a udržanie atmosféry, nechýba tajuplnosť, chémia medzi hlavnými postavami, no aj napriek týmto kladom to pre mňa nie je za plný počet. Mulder zo Scullyovou dokážu zaujať, príbeh pripútať, ale niečo tomu chýba. Inými slovami povedané sú aj lepšie diely. 80% - 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Prvý diel sledovalo 12 miliónov divákov. (kacer4)
  • Scéna ze sídla FBI byla později znovu použita v epizodě Lazar (1994). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama