Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder pronásleduje muže, jehož fetišem je smrt, protože jeho posedlost by ho mohla dohnat k vraždě. (Disney+)

Recenze (14)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák Dana. Ještě se ani nestačila vzpamatovat z toho, že si její játra málem dal k večeři mutant Tooms, že jí umřel otec, že se ji Mulderův arcinepřítel pokusil zastřelit, že si na ní pochutnaly lidožravé světlušky, a nakonec ji unesl psychopat Barry a od něj si ji vypůjčila vláda a zaživa ji rozpitvala a zase sešila, a už ji ohrožuje na životě nekrofilní fetišista Donnie Pfaster. Ani se není čemu divit, že se nakonec sesype a jako malá holka vběhne Mulderovi do náruče. Jeden z mála případů, kdy vrahem není žádná nadpřirozená zrůda, ale obyčejný člověk (byť psychopat). Přesto se ale Pfaster všem těm mutantům a jejich derivacím bez větších problémů vyrovná (byť na Toomse je krátkej i on). ()

anicca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som si mala vybrať len jeden diel, ktorý by mal označovať čím sú Akty X Aktami X, asi by to bol tento. Legendárny úchyl Donnie Pfaster, ktorý odstriháva mŕtvolám nechty a vlasy. Keď nemá prístup k mrtvym telám, tak si proste nejaké obete zabije. Napätie, tajomno, ale aj prosté ľudské zlo...Fakt kvalita ()

Reklama

Veldas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, z tohohle dílu jsem měl skoro stejnou schízu, jako Scullyová. A nemalou měrou se o to zasloužil Nick Chinlund. Nutno podotknout, že jsem koukal v originále a už jen jeho hlas byl strašidelný. Smekám před jeho hereckým výkonem, vážně psycho.. Jinak krimi díl, který měl všechno. Závěrečné shrnutí Muldera v poslední minutě je přesné a k zamyšlení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proč chcete burcovat lidi, když ten chlápek jde pořád jenom po mrtvejch?" Protože vlasový úchyl Donald Pfaster již brzy přestane vykopávat mrtvoly a začne si pořizovat nové dle vlastního výběru. Tomu rozumím já a snad to pochopí i šerif. Jenže já mám slabost spíše pro jiné úchylky a ubrečenou agentku Scullyovou snad ani nechci komentovat. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznání č. 1: Jsem velkým fanouškem Akt X. Přiznání č. 2: Epizodu "Irresistible", kterou fanoušci seriálu většinou milují a pravidelně se objevuje v žebříčcích nejlepších dílů, já považuji "jen" za dobrou. Není to špatný díl, jak říkám, je dobrý, dokonce hodně dobrý, ale pro mě to TOP není. Záporák je ikonický a výborně zahraný, atmosféra je krásně temná a oceňuji, že se zde tvůrci pokusili ukázat reálné zlo pocházející z běžného světa, avšak na absolutní hodnocení mi tu prostě něco chybí. Scullyová mi v tomto dílu vždy přišla mimo charakter. Viděla a zažila už tolik děsivých věcí, ale sesype se zrovna kvůli "obyčejnému" vraždícímu fetišistovi. A to až natolik, že opustí Muldera a vyhýbá se vyšetřování. To zasazení případu do osobní roviny mi přijde uměle vykonstruované a nucené. Nemluvě o způsobu, jakým si Donnie vybere Scullyovou jako svou další oběť (veliká souhra náhod). Zacílení na Scullyovou je navíc velké klišé (Tooms či Duane Barry zdraví a mávají do kamery). Irresistible je osobní příběh Scullyové, Donnie je jejím démonem, ale u mě to tak úplně nefunguje, protože při psaní si to Chris Carter hodně ulehčil. Téma, atmosféra i záporák jsou na jasných 5 hvězdiček, ale ten scénář to v mých očích snižuje na 4. Kéž by tak tento díl dělali Wong s Morganem...ale ti aspoň přišli s legendární peckou v podobě následující epizody. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně ke konci epizody, v níž Scullyová (Gillian Anderson) a Pfaster (Nick Chinlund) padají ze schodů, si můžeme všimnout ruky na pravé straně ve spodní části schodiště. Vypadá to, že se někdo z filmového štábu snažil zpomalit jejich pád. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama