Reklama

Reklama

Méďa Béďa

  • Česko Méďa Béďa ve filmu (více)
Trailer

Ve vzduchu je cítit jaro – a Cindy se budí do lásky. Jenomže pak si Béďa zahraje na Robina Hooda (“bohatým bral a medvědovi dával”) a ranger Smith ho pošle do ZOO v San Diegu. Tedy alespoň si to myslí. Cindy se vydá hledat Béďu do Kalifornie a skončí v cirkusu bratří Chizzlingových v Missouri! Béďa a Bubu ji spěchají zachránit “a když se do toho Béďa dá, tak nikdy nezklame!” (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblibenějších filmů, jenž jsem viděl už nespočetněkrát (stará VHS také byla už značně ojetá) a baví mě stále i po tolika letech. Dobrý příběh, výtečný český dabing, vtipné momenty a nezapomenutelné písně. A to mi často pohádky pojaté muzikálně spíše vadí. Jen škoda, že o takhle povedené "animáky" je v posledních letech nouze... Sice silná nostalgie, přesto 5 hvězd. TOP mezi animáky! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nemám žádnou nostalgii, protože jsem film v dětství nikdy neviděl, jen seriál, který mě nikdy moc nebavil. Film samotný je celkem zábavný, prostě animoavná groteska prodloužená na hodinu a půl se spoustou písniček a cestování po celé Americe s tím že všude dobře, doma nejlépe. Jak říkám, celkem zábavné, ale animované staré Disneyovky mě baví víc, než Hanna a Barbera. Animovaný film roku 1964. ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

"Tak dejte mi rouru, stejně má ďouru!" ... :-D // "My táhnem' daleko, my táhnem' spolu do St. Louis, a vláček dělá hů hů hů..." // Právě jsem si tuhle klasiku oživil a na těch pět to prostě má, i kdyby to mělo být jenom proto, jak dokonale jsem to znal nazpaměť jako malej kluk. Český dabing tady prostě nemá chybu - to, jak si překladatelé pohráli se spoustou rýmů a slov, a o písničkách ani nemluvě... Hehehehéééj.... ;-) ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si ani představit, kolikrát jsem to jako malá musela vidět, když si i po letech celý film pamatuju :) Méďa Béďa se tedy opravdu vyvedl. Je to milé, vtipné, s pointou a souvislým dějem. Bylo moc hezké si připomenout hlášky jako "Raťafák je hodnej pejsek..." nebo "Budeš mi šeptat sladké nesmysly Béďo?" "Ale beze všeho. Nesmysl, nesmysl nesmysl nesmysl. Nesmysl. A protože jsi tak sladká kotě, přidám ještě jeden nesmysl, pro nesmysl." :) Plus má film moc pěkné písničky, které jsem samozřejmě jako každý správný prcek uměla všechny nazpaměť... Jak je to báječný pocit, se tak domů navracet... :) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na této americké juchandě pravděpodobně vyrůstala minimálně jedna z předchozích generací. Je tak neškodná že ji sem pustili už i soudruzi. Tím pádem byla opatřena dabingem ještě ze staré školy se skvělým panem Bruderem (Krusty a Bourvil) a paní Šecovou. Ti mají určitě neodmyslitelný podíl na tom že jde i po letech o místy pořád roztomilou záležitost se skvělými písničkami, u které se člověk dokáže usmát od ucha k uchu. I když občas může nasadit i výraz znuděnosti, protože v některých momentech už to přece jenom trochu zestárlo. Ještě že je Bobo tak miloučký a Méďa Béďa se pro  musí stát pro nás  všechny milovníky jídla hrdinou. Ale protože je jaro, tak považuji za nejdůležitější, že kočka Clinda ví, co je pořádná láska a jak to na světě chodí,  když dva se k sobě hodí.:D...No ano, ono je to fakt roztomilé.(:D). Tak ať žijou takové roztomilé věci (:D). A ve vzduchu je jaro! Tak vzhůru na nějaký bezpečný piknik s dezinfekcí nebo do lesa, pokud vaše vyvolená miluje zdravý lesní vzduch (pěkné děvče máš, Artuši), jen bacha ať nedorazí strážný anděl myslivec... a zase někdy u nějakého komentu... Občas sem takhle něco házím jako kočka Clinda ty milostné verše. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film byl znovu vydán v roce 1986. (Terva)
  • Méďa Béďa byl jednou z postav od Hanny a Barbery, které nosily kolem krku "límeček". To dovolovalo udržovat tělo postavičky statickým a překreslovat jen hlavu, pokud mluvila. Redukoval se tak nutný počet kreseb i rozpočet. (Cherish)
  • Tak jako mnoho jiných kreslených postav z dílny známých tvůrců měl i Béďa svůj lidský předobraz. Tím byla postava Eda Nortona v podání Arta Carneye ze seriálu Honeymooners (od r. 1955). (Cherish)

Reklama

Reklama