Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, klasika, na které jsem vyrostl. Nikdy nezapomenu na mého dědu, který se u Toma a Jerryho chechtal snad víc jak já. Někdy jsem se možná víc než tý povedený dvojce smál právě jemu :-).....Kdysi jsem četl interview s nějakým kritikem, který tvrdil, že T&J není pro děti, protože je v něm moc násilí. No docela bych mu přál (jestli je ještě živ), aby viděl na co koukají děti dnes. Za Toma a Jerryho jsem rád, jako dítě bych se neměl komu škodolibě smát (a tím myslím Tomovi). No a ta písnička od Zagorky :-), ještě dnes si jí někdy dám (třeba ve vaně :-D). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vždycky, od doby, kdy si pamatuju jsem čekal, kdy konečně Tom vyhraje. Aspoň jednou. Třeba jen trošku, ale nikdy se to nestalo. Ale i přesto jsem si užíval každej díl, kterej jsem viděl. A co je důležitější. Je jedno, na jakým kanálu to dávají, protože se tu skoro nemluví a proot ani nepotřebujete znát cizí jazyk, když se na to chcete podívat. Tom a Jerry jsou prostě klasika. Tom a Jerry jdou, k nám teď s náladou. Hurá! Tahle bitva trpaslíka s obrem neskončí se ve zlém, ale v dobrém a kámoši jak hrom jsou Jerry a Tom! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staré klasické "kraťasy" a veškerá produkce Freda Quimbyho byla úžasná, perfektní, takřka dokonalá, někdy nádherně (dětsky) promyšlená a jindy ve své jednoduchosti geniální... Až natolik, že si vysloužila i dost nominací (a následných vítězství) na Oscara a to je co říct. Takové epizody jsem zejména jako dítě miloval a rád se nad nimi pousměju i dnes. Je to právě díky roztomilosti, vynikající vtipné animaci a pozor, také zvukům a hudbě, že bych jim hned s nostalgickou slzou v oku vlepil 10/10, jenže celkově seriál Tom a Jerry zažil i slabší léta, speciálně produkce Chucka Jonese (viz popis woodyho) byla překvapivě až o NĚKOLIK tříd horší, jak v humoru, tak v animaci. Škoda. 8/10 ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja úplne prvá rozprávka, na ktorej som vyrastala a ktorú som strašne milovala. Ale ja som vždy fandila Tomovi a Jerryho aj doteraz nenávidím. Proste sa mi nepáči, že Jerry skoro stále skončil ako víťaz a práve kvôli tomu faktu som k tomu seriálu postupne začala strácať sympatie a prestal sa mi zdať taký zaujímavý. Tom bude vždy mojou obľúbenou postavou, ale seriál už nemusím. 3* dám len z nostalgie. ()

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Jde o první díl, v němž se objeví buldok Spike, a zároveň v této epizodě premiérově Tom a Jerry spojí své síly, aby se navzájem ochránili. (HellFire)
  • Autoři čelili obvinění z rasismu. Jedna z vedlejších postav, ze které jsou vidět jen obrovské boty, sukně a ruce (většinou se smetákem), byla černošská hospodyně s jižanským přízvukem, ztělesňující řadu rasových stereotypů. Od 50. let ji vystřídal mladý, středostavovský a hlavně bílý pár. (zdeny99)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama