Star Trek: Nová generace - Série 1 (1987) (série)
Tvůrci:
Gene RoddenberryRežie:
Rob BowmanScénář:
Herbert WrightHudba:
Ron JonesHrají:
Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Denise Crosby, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Wil Wheaton, (více)Obsahy(1)
Ferengové kontaktují Enterprise, našli totiž starou loď Federace Stargazer. Na Stargazeru kdysi působil i Picard jako kapitán. „V zájmu zachování dobrých vztahů“ dají Stargazer jako dárek Picardovi. Picard neváhá a s výsadkem se přemisťují na Stargazer. Když si prohlíží své staré věci, napadne ho zařízení na ovládání myšlenek, které ovládá Fereng. Začne mu promítat jeho poslední misi na Stargazeru – hlavně to strašné, co se tehdy stalo. (Varan)
(více)Recenze (6)
Pikrdova minulost se vrací a to je velmi dobře. Moc jsem ho sice nikdá nemusel, ale tu bolest hlavy mu nepřeji. Special quest star... U.S.S.Stargazer + kapitalisté nejhrubšího zrna. ()
"As you Humans say, I'm all ears." ()
Jakože vcelku ok epizoda s "problémem týdne", má nějaké správné SF prvky a tak, ale... provedení vlastně nic moc a Ferengi jako antagonisté pokračují ve své trapné křečovité nepřesvědčivosti. ()
Stretnutie s tieňmi minulosti dáva epizóde špecifickú atmosféru. Ale veď prečo nezobrať darček od Ferengiov, keď je zadarmo? Efekty a vybavenie na starej lode sú síce trošku slabé, chýbala nejaká tá akcia, aj logika príliš nesedí (keď sa Piccard stretol s loďou Ferengiov pred 9 rokmi, ako nemohla mať Federácia žiadne informácie o tejto rase v jednej z minulých epizód), ale za tú atmosféru a zameranie sa na Piccarda nemôžem inak. ()
Photo © Paramount Television