Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuhle minisérii se dá pohlížet dvěma způsoby - ten první se dá prezentovat vzpomínkou na mou první lásku, kdy jsem se s ní po pěti letech setkal na jakémsi večírku a byla opravdu krásná, neuvěřitelně sexy a ve své podstatě hvězdou večera, jenom já jsem se zklamaně koukal a hledal jsem marně tu patnáctiletou holčičku s culíky ve vlasech. Jinými slovy, do jedné vody v řece se dvakrát vstoupit nedá. Ten, kdo hledá totéž, co přináší původní seriál, musí si uvědomit tu řádku let, která dělí od původního trpaslíka herecké představitele, scénáristy, a pokud se diváci dívali v 90. letech, pak i je samotné. Člověk se zkrátka stále vyvíjí. Návrat na Zemi představuje spíš nostalgické ohlédnutí štábu za původním projektem a dárek početné skupině fanoušků. Je tedy rozumnější se na to dívat z druhého úhlu pohledu - jako když se po letech sejdou dobří kamarádi, vzpomínají na staré časy, žertují , jsou rádi, že si mohli pokecat, a půjdou zase dál. Humor je v minisérii obsažený ve slušné dávce, ale je to spíš takový ten lehce sentimentální humor, který má připomenout časy někdejší slávy. Zub času se asi nejméně podepsal na představiteli Rimmera, kterému scénárista předepsal chování a pózu velmi blízkou původní postavě. Naopak Craigu Charlesovi bych tu odvykačku, o které se v jednom fórku zmínil, i uvěřil. No a Chloë Annett je pořád půvabná, ale pochopitelně jinak než před lety. V této souvislosti je jenom dobře, že se producent nepokusil vzkřísit projekt se vším všudy, a naopak zamrzí, že nedošlo na velký film, který se dlouhodobě plánoval. Celkový dojem: 75 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle vlažnějšího hodnocení lze odhadnout, že mnoho erudovaných kritiků z řad ČSFD nemá anunk o filmu Blade Runner, z kterého si velikonoční vydání Red Dwarf utahuje a čerpá, a nebo se prostě ještě nedokázali dostat přes to, že i herci stárnou jako jiní normální lidé. Tyhle tři unikátní díly patří k tomu nejlepšímu, co lze v rámci humorné sci-fi v dnešní době najít. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já naivně očekával, že se u nového Červeného trpaslíka zasměju. První díl nezvyk a zklamání (**). Druhý díl plný narážek na Blade Runnera je zábavnější, ale hlášky pořád nic moc (a tenhle seriál na nich stál). Aspoň že je to příjemně nostalgické (***). Třetí díl nepřidal humoru, ale byl vlastně fajn (***). Ve výsledku za tři a ještě jednou na to aspoň mrknu. Celkově není Back to Earth špatný, ale tahle zavedená značka si zasloužila víc. Humoru. ()

paascha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je mi to opravdu líto, víc než 3 nedám. A to jen proto, že ČT mám opravdu moc rád. (Myslím Červeného trpaslíka, ne tu šaškárnu na Kavkách, co si čím dál méně raději platím proti své vůli!!!) Pokud má tento kousek sloužit jako sonda zájmu o pokračování seriálu, pak pro budou jen skalní fandové, a to asi není příliš věrohodné. Sorry ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc než původnímu seriálu se to podobá knížkám. To znamená vážnější nota, víc bizardních a zamotaných situací, méně sitcomáckého vtipu a pokus přimět k přemýšlení. Knihy jsem měl rád, ale zlatá původní série. Pár vtipů je tu tak dobrých, že si možná poprskáte obrazovku, ale jejich hustota by chtěla víc nadupat. Jen nechápu, proč se tam měli setkat s nějakým neznámým chlápkem (O'Callaghan), když stvořitel je Doug Naylor. Už jsem se těšíl, že ho konečně uvidím. Ale i tak to stálo za to... See you, space dropout ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)
  • Auto ve tvaru Kosmiku, které se objevuje v 9. sérii, bylo vyrobeno z automobilu Smart ForTwo II. Produkce si ovšem vůz nemohla dovolit, a tak jej tvůrce seriálu Doug Naylor zaplatil ze svého. (SONY_)
  • Jeden z komparzistů ve scéně na ulici v Londýně má na sobě triko Eso Rimmera. (gogos)

Reklama

Reklama