Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 11

(série)
Trailer

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trpaslík se vrátil po další pauze, a v plné síle. Roky posádce nic neubírají, jejich charaktery pár křížků na krku ustojí úplně bez problémů a jen jim to přidává další prostor pro gagy. A ty jsou tady pořád skvělé, často se nostalgicky obrací ke starým zápletkám, ale nezůstávají jen u jejich opakování a pokračování klasických running-gagů - rozvíjí je dál, přidávají twisty navíc. Slabších momentů je jen pár, většina je  i na poměry tak geniálního seriálu kvalitou nadprůměrně, tzn lepší než ty slabší série z původního runu. Kéž by takhle vydrželi jet ještě co nejdýl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl jedenácté série mě tolik nedostal a bál jsem se, že tohle bude celkově propadák, ale nakonec se ukázalo, že nostalgie zafungovala. A nejenom nostalgie, ale také skutečnost, že to je místy pořád neskutečně vtipné. Navíc nechybí ani sem tam nějaký ten promyšlený scénář, který nás vrací k původním sériím. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autorská dvojice Grant a Naylor po 30 letech práce na Červeném trpaslíkovi dobře ví, co funguje a co si mohou dovolit použít. Problém je v tom, že jejich humor se dá označit za pubertální nebo taky študácký, prostě humor pro mladou generaci, který by měl být sdělovaný optimálně taky příslušníky mladé generace. Červený trpaslík z konce 80. let měl ideálně utvořenou posádku, aby zafungovala na teenagery i ty mírně odrostlé jejich věku. Pokud hlášky chrlí pánové, kteří se pomalu a jistě blíží důchodovému věku, už má divák pocit, že to z jejich úst působí lehce nepatřičně. Tady je vidět rozdíl mezi animovaným seriálem Simpsonovi, kteří se také blíží 30. výročí své existence, ale není to na nich naštěstí nijak poznat. Pokud hrají skuteční herci, jeden by s ubíhajícími dekádami čekal nějaký vývoj jejich postav, naplnění některých cílů a vytýčení jiných. Pokud se nad tím hlouběji zamyslíte, tak by vám vlastně těch čtyř nešťastníků v hlubinách vesmíru mělo být líto. Celkový dojem: 75 %. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Po mírně slabší desáté řadě je stará skvadra zpět v plné síle. Po prvním díle to tak ještě nevypadalo, ale už od dvojky se vše skvěle rozjelo a tak jen přibývající léta ve tvářích protagonistů vám připomenou, že jde o pokračování natočené 28 let od prvopočátku seriálu. I s ohledem na to jsou výkony obdivuhodné, dokonce to vypadá, že Danny John-Jules vůbec nestárne. Jsem za nové díly moc rád a těším se na XII. řadu! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoc a pořád mě to baví. Hned od prvního dílu chlamec, sice jen pár hlášek, ale i tak. U mnohých současných sitcomů se už nesměji, maximálně pousměji, ale tohle zatím u Červeného trpaslíka nehrozí. Nejlepší epizoda z téhle řady je nejspíš ta třetí, i když na Citróny (3.díl z 10.řady) to nemá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě pořádá důstojník Rimmer (Chris Barrie) recepci pro své podřízené kopie z biotiskárny. Jako podklad jim při tom hraje komorní verze Rimmerovy písně z epizody Stesk. (TheNameless)
  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Rimmera (Chris Barrie). (SONY_)
  • Robot Asclepius (Jami Reid-Quarrell) je pojmenován podle řeckého boha léčitelství Asklépia. Tento bůh měl údajně předobraz ve skutečném řeckém léčitelovi stejného jména, který měl žít ve 13. století př. n. l. Asklépia uctívali například zakladatel lékařské vědy Hippokratés a jeho pokračovatel Galén. (Sidarius)

Reklama

Reklama