Reklama

Reklama

Fantasy Island

  • USA Fantasy Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (235)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Jeff Wadlow potvrdil pověst tvůrce, jenž horory a thrillery prostě neumí. Na jeho obranu nutno přiznat, že měl k ruce vykastrovaný scénář, podprůměrné herce, žánru nedopovídající rating a hrozivě poddimenzovaný rozpočet (7 milionů dolarů). Zcela vážně jsem si chvílemi říkal, že mě někdo unesl, odvezl na Fantasy Island a sledováním promítaného filmu mě nutí prožívat si moji nejhorší noční můru. Největší obětí tak bezpochyby je platící divák. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nemyslet. Samotná premisa s ostrovem plnícím fantazie, jejichž konce ovšem nemají s krásnými sny nic společného, zase není tak úplně špatná a jednotlivé linky také působily jakž takž ucházejícím dojmem. Jenže snaha osudy všech účastníků proplést dopadla katastrofálně a snažit se odhalit pravidla, kterými se to celé řídí, je předem odsouzeno k nezdaru. Kor když film diváka zásobí několika zmatenými veletoči. Na druhou stranu prostředí ostrova má něco do sebe, film má relativně solidní tempo a i když se tu odehrávají vesměs hovadiny, pořád se něco děje a casting také není úplně špatný. Zkrátka je to tak blbé, až je to zábavné. Kdyby Wadlow trošku přitvrdil, snad bych hodnotil i výš. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blumhouse by tu mal byť ako nezávislé štúdio prinášajúce malé horory s myšlienkou alebo aspoň niečo svižné a nápadité s nižším rozpočtom. Fantasy Island ale pôsobí ako drahý nepodarok veľkého štúdia, kde sa scenár v tomto prípade písal za účelom oslovenia širších más, bez invencie a nápadu. Mytológia tohto sveta je tak nedotiahnutá, že sa výsledok ale bude páčiť úplnému minimu divákov. V podstate film môžete brať aspoň ako módnu prehliadku s Maggie Q, pretože Fantasy Island nefunguje ani ako terč pre recesiu. Bohužiaľ nezodpovedané otázky nepatria do súdka mindfuckov, ktoré si nárokujú na diskusie, to len samotní scenáristi ani nevedia, aké pravidlá vytvorili pre svoj fikčný svet. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je celkem smutný, když nejlepší na celém filmu je jeho plakát... Každopádně, nepatřím k těm, co by plivali na tvorbu Jeffa Wadlowa, dva jeho filmy bych označil i za docela dobré, ale Fantasy Island totálně podělal. Na scénáři fakt pracovali tři lidi? Tomu se mi nechce věřit, protože tady je tak debilní scénář, jaký jsem už dlouho nikde neviděl. Smrdí to už od začátku - na ostrově (mimochodem moc pěkném, škoda, že z jeho krásy film absolutně nic nečerpá, mohl mít z mě nějaké plusové body) přistane několik lidí, přitom nevíme, proč zde přistáli zrovna oni, když se mezi sebou neznají (kromě dvou - bratrů) a ani nevíme, proč zrovna oni dostali tu exkluzivní možnost přijít na Fantasy Island a splnit si jeden ze svých tajných snů - ze kterých se ale rázem začnou stávat noční můry. Nápad samotný nezní vůbec špatně, ale jeho provedení je fakt hrozné. Horor to není ani náhodou, možná tak kousek před koncem v té jeskyni, ale jinak ani náhodou. Spíš ten film vypadá povídkově, když se tu všem začnou plnit přání. A v tuhle chvíli ten film začne být minutu co minutu blbější, objevují se zde postavy, které jsou naprosto zbytečné a v ději (kromě toho, že nějaké postavě zachrání život) nemají žádnou funkci - třeba ten detektiv, co má zjistit, co se na ostrově děje nebo otec toho, co chtěl být voják. Dále tu máme naprosto debilně a nelogicky vyvíjený děj (SPOILERY Jak ten pramen teda funguje? A proč museli unášet tu blondýnu, proč pramen nevytvořil tu její divnou verzi? Kam později zmizeli ti zaměstnanci hotelu? A tý holce, jak se chtěla mstít blondýně, to co se jí na konci stalo, že zničehonic přepla a byla zlá? KONEC SPOILERŮ) Ono toho je víc, ale nechce se mi to všechno vypisovat. Velké wtf je i samotný závěr, který tady ale vypisovat nebudu, to se prostě musí vidět. Fakt, tak hloupý a nepromyšlený scénář jsem už nikde dlouho neviděl. A přitom prostředí tenhle film má hezké (byť dpst nevyužité) a o postavách dokonce víme i něco víc, než jen to, že existují (což je u těchto blbých hororů - no, já se stydím nazývat to jako horor, tohle je prostě fantasy - skoro nemožné). Ono to je hlavně tím, že všem třem scénáristům u psaní Fantasy Island chyběla fantazie. Chopit se toho někdo z mnohem více nápady, mohlo by z toho vypadnout něco skvělého. Takhle to stojí za prd. Chápu tu myšlenku, že člověk se má se svými chybami a ztrátami v minulosti smířit, ale i tak víc jak 1* dát nemohu, když ten film naprosto nedává smysl. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Pustil som si tento klenot z recesie, motivovala ma tak trochu nominácia na zlatú malinu, mal som chuť na nejakú debilinu, kde si môžem vyventilovať mozog aj myšlienky. To som v podstate aj dostal. Mizerný scenár s nefunkčnými zvratmi, nezaujímavým rozuzlením a podstatou "fantasy" zložky, nesympatickými postavami, podpriemernými až mizernými hereckými výkonmi s priemernými tuctovými efektami, ktorých je ešte aj zúfalo málo. Dokonca aj to pekné prostredie ostrova, z ktorého sa dal vydolovať aspoň nejaký pocit tajuplnosti a monumentálnosti sa stráca v šedom priemere nezaujímavých záberov. Prečo tomu automaticky nedávam odpad? sám neviem. Asi preto, že som to dopozeral do konca (aj keď som naozaj takmer zaspal), asi preto, že som videl aj horšie, absurdnejšie a môj vnútorný kľud rozvracajúcejšie zlé filmy (z nominácii na zlatú malinu napríklad 365 dní). A napokon som vlastne dostal to, čo som očakával. Aj tak mi je ale úprimne ľúto kohokoľvek, kto na to išiel do kina (a že som zopár lístkov na to predal)... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v januári 2019 na Fidži. (Game90)
  • „Kalašovi zabijáci“ používali ve filmu československé samopaly vzor 58. (SsgtJira)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama