Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zápletka chabého scénáře (je mi jedno, že se jedná o remake), utopená ve špatném režijním zpracování, ještě není jasnou ukázkou vyměknutí bratří Coenů, je to spíše exemplární příklad jejich sebejistého „šlápnutí vedle“. Všechno, co se zde událo by šlo odvyprávět za pár minut, ale naštěstí tito dva pánové vyprávějí trochu jinak, takže sled černohumorných situací, mísících se s přemírou absurdit jako vystřižených z Murphyho zákonů, by na sebe teoreticky neměl nechat dlouho čekat. Jenomže jediný opravdový vtípek, který by se dal označit za typicky „coenovský“, jako by byl do filmu naroubován jenom tak mimochodem a s dějem nemá nic společného, mám tím na mysli natáčení reklamy na psí žrádlo. V ději, který až příliš připomene Dannyho parťáky, se navíc objeví postavy, které jaksi postrádají jakýkoliv náboj a ani od nich se nedočkáme pořádného vtipu, čímž se film stává nesledovatelným, rozvleklým a v neposlední řadě neuvěřitelně nudným. Když pak všechno skončí (přesně tak jak jsem čekal) nějak jsem se neubránil vnitřnímu rozčarování a nenápadně se vkradla otázka: „Že by ti Coen brothers doopravdy vyměkli?“ ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Docela slusny remake stare klasiky, ale chybi mu stava i to typicke kouzlo predeslych coenovek je zde jen v malych davkach (obraz Otara je stary, ale vyborny gag). Kazdopadne Hanks predvadi opetne bezchybny vykon a i jinymi kritizovany Wayans dobre zapadal do celeho pribehu. Kazdopadne asi nejslabsi Coenovka vubec, spis tak na 3,5 diky finalni scene na moste ;) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to není s konečnou platností, ale Coeni přece jenom v posledních letech mírně lapají po dechu. Parta "chrámových hudebníků" se přes sklep důvěřivé staré dámy snaží uloupit nějaké ty prašule. Potenciál by tu byl, ale minimum scén je dohráno do bizarností, na které jsme bývali zvyklí. Pointa často chybí. V klíčových momentech se stáhnou do kouta a připravují si půdu pro další scénu. Jde spíše o skok k trochu jinému žánru, který neurazí, ale zároveň nikterak nevyrazí dech. Herecky ovšem nezklame. Ďábelsky intelektuální Tom Hanks (s přízvukem) příjemně zariskoval a musím smeknout, protože mi otevřel další kapitolu svých hereckých možností. Poutavá retro atmosféra, hravé vizuální nápady, parta looserů. Rozhodně se jedná o nadprůměrnou záležitost, nicméně jí schází přesah, který by některé scény zaryl do paměti!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som sa kráľovsky bavila od začiatku do konca! Skupinka postavičiek, každý správne trafený, rozohráva kolotoč gagov. Šušľajúci Hanks je nezabudnuteľný, rovnako ako zabrzdený Ryan Hurst, večne húliaci Generál, hnačkový J.K. Simmons...a všetci ostatní pani Munsonovou počnúc a obéznymi policajtami končiac. Najšialenejšia banda zlodejov, akú som kedy videla. Proste bombová čierna komédia! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie z dílny mistrů. Taková malá, roztomilá statueta, která pobaví, potěší, pohladí na duši. Nemá cenu jí stavět vedle velkých soch Duda Lebowského či Farga. Coeni si prostě zaexhibovali s lehčím žánrem a vytvořili prostou komedii plnou výtečných karikatur. A že karikatury nemají žádný vnitřek? Inu, jejich kouzlo je na povrchu. V dokonale střiženém vousu profesora Dorra, v bodré tváři paní Munson, v ledově klidné masce generála... Taková je skutečná poetika tohoto filmu. Černá jako ranní káva, rozjařená jako gospelový chór, lingvisticky dokonale vyladěná, plná výborných karikatur. Hloubku nemá cenu hledat, jde o svižný gag, vtipnou situaci a jako vždy ironickou režii Joela a Ethana... Co víc než čirá zábava s puncem nezávislé kinematografie a gloriolou hollywoodské hvězdy? Co víc než báječní herci v čele s labužnicky si užívající Hanksem a přirozenou Irmou P. Hall? Já se bavil božsky a klidně jsem zapomněl, že Coeni mají i lepší filmy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Na remake téměř 50 let staré komedie dostali bratři Coenovi 35 milionů dolarů. Z kin severoamerického kontinentu si odnesli necelých 40, přičemž o opening weekendu to bylo 12,6 dolarů. (imro)
  • Ve filmu zazní 89 krát slovo "fuck". (Karlos80)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama