Reklama

Reklama

Den delfína

  • USA The Day of the Dolphin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoolog Jake Terrell (George C. Scott) po léta trénoval pár delfínů, až je naučil rozumět lidské řeči a používat ji, byť s omezenou slovní zásobou. Jednoho dne však jeho chráněnci zmizí. Jack zjistí, že o ně projevila zájem armáda a mají hrát důležitou roli při atentátu na prezidenta Spojených států. Vědec se rozhodne okamžitě jednat. Musí zjistit, kde jsou delfíni ukryti - dřív, než dojde k útoku! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení působivý film (předlohu jsem zatím nečetla, ale brzy to napravím). Jeden z těch, na které se nezapomíná. A to přesto, že obyčejně filmy s mluvícími zvířaty nemůžu vystát. Bohužel politický rozměr filmu uškodil. Dokud je děj izolován na ostrov, film místy vypadá skoro jako přírodovědný dokument. Jakmile je do zápletky naroubován rádoby napínavý motiv s únosem, mění se do parodie na sebe sama. Zachrání to až smutný závěr s památným záběrem, kdy Alfa pochopí situaci a zachmuřen odplouvá. George C. Scott v hlavní roli je výborný: I saw this dolphin on television and he counted from one to eight in English.--Really? I didn't see that...Po přečtení knihy je druhé zhlédnutí jisté. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Delfíní šlabikár. Miesto "Ema má mamu" je tu "Fá ľúbi Pí". A tak. Prvá polovica prírodovedná rozprávka, druhá polovica jednoduchý thriller. Herecky, ani dejovo nejako nestrhlo. Tortúrou si prechádzali jednoznačne najsympatickejšie a emočne najúprimnejšie postavy filmu - delfíni. Raz nastorako drezúrovaní v zajatí, následne použití na militaristické ciele skupiny "vládnych" teroristov. Slabých 57% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Oceňuji tu práci s delfíny, hodně se mi líbí samotný námět a má to i pár zajímavých scén, hlavně v závěru je to asi za celou dobu nejzajímavější. A i dialogy celkem ujdou. No jo, jenže jinak je ten film strašně nezajímavě, průměrně a nudně natočený a to mi celý zážitek dost kazilo. I ten děj je slabý a ne moc využitý, vše se děje tak jak jsem zhruba očekával a v tomhle podání by tenhle námět vystačil snad jenom na hodinu, ale na skoro dvě ani náhodou... Herci se celkem snaží, ale stejně mě jejich výkon nezaujal. Možná na tom má podíl ta nezajímavá filmařská stránka, nevím, ale prostě mě Den delfína i přes atraktivní námět skoro vůbec nezaujal... Lepší 2* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Den delfína funguje jako drama o vědeckém výzkumu a práci s delfíny s trochou konspiračních nápadů na zneužití sympatického vodního klauna, ale sci-fi prvky tu jsou opravdu velmi jemné. Hodně filmu s jedinečnou tématikou pomáhá skvěle odvedená práce režiséra Nicholse a herců, především George C. Scotta, známého jako generála Pattona ze stejnojmenného filmu. Výzkum delfínů a rozvoj jejich vysokého intelektu může přinést zajímavé výsledky a trochu lituji, že jsem nečetl knihu. Překvapivě klidný film, ale slabší 4*... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Den delfína je snímek, za který se nemůžete ani na zkušeného harcovníka jako je Mike Nichols zlobit. Ale dnes, po téměř čtyřiceti letech, působí zkrátka směšně. Absurdní rozhovory George C. Scotta a jeho delfínů Fa a Bee už z hlavy nikdy bohužel asi nedostanu (doporučuji dohledat na youtube). Vůbec angažování Scotta moc nechápu - že by sofistikovaný vtip? Konečné hodnocení nízké, ale věřím že v "připraveném" stavu bych dával za pět hvězd. 40 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knižnej predlohe sa šéf zoologického výskumu delfínov volal Henry C. Sevilla. (BlackTom)

Reklama

Reklama