Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mít možnost vidět v jednom filmu Meryl Streep, Jacka Nicholsona a Miloše Formana, to se věru nepoštěstí každej den, takže když už ta šance je, je třeba na film hupsnout dokud to jde. Ona to není sice v ničem objevná vztahovka, ale může se díky hlavním představitelům vytahovat skvělým herectvím, při společných scénách Jacka s Meryl člověk nad jejich tanetem mlaská blahem. To by byli hosti na výroční 50 MFF v KV, co vy na to pane Jiří ? ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Název filmu nechával přiměřeně avizovat, že nepůjde o romantickou komedii, film romanticky nevyznívá, i když se nemůžu zbavit dojmu, že je spíš směrován ženám – resp.žena (Merryl Streep) a její „hořkost“ života je v něm vylíčena dostatečně, pohnutky a prožívání muže (Jack Nicholson) jeho „hořkosti“ jsou naznačeny, nepropracovány tolik jako její. Dlouhé scény o společném životě dvojice (těsně před svatbou – její váhání, jeho „pění“ v době těhotenství, samotný porod společného dítěte) nejsou špatné, chápu jejich význam ve filmu, ale trošku neharmonicky mi kontrastují s následným rychlým postupem života vpřed. Naproti tomu poslední fáze filmu, ve které je celou dobu Merryl podruhé těhotná (nakonec tedy konečně porodí) je zdlouhavá, nekonečná, dalo by se říct neutěšená – asi jako psychika hlavní hrdinky. Merryl hrála perfektně, zcela uvěřitelně a přesvědčivě, Jack (pro mne) dostal méně prostoru, ale i v něm (přestože ho nemusím) hrál dobře. Pro mne je název filmu všeříkající, ne vždy se v životě podaří to, na čem nám tolik záleží, někdy se nepodaří dokonce život sám, někdy celý, někdy jeho část… ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ani ty největší filmařské elity, mezi které Mike Nichols bezesporu patřil, netočily jeden kult za druhým, což Heartburn potvrzuje. Ústřední duo hraje samozřejmě svůj standart (rozuměj:bezchyby!). A soundtrack taky učinil moje slechy spokojenými, bohužel tím výčet pozitiv končí. Romance alias Rosamunde Pilcher, hromada prázdných scén a unbalanc mezi emotivními a rádoby humornými momenty. Ty, které mají diváka pobavit, jsou suché jak nevadská poušť a ty vážné pro změnu vyšumí do ztracena. Chybí větší drajv a lepší scénář. Solidní závěr, díky kterému mám podezření, že Mike moc dobře nevěděl, co chce vlastně točit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je predovšetkým o hercoch. Vynikajúci herecký výkon M. Streep tu nádherne dopĺňa osobitý, charakteristický herecký prejav a šarm J. Nicholsona. Toho veruže žiadna žena na stálo neuloví. Príbeh síce taký slabší, ale na druhú stranu zase pekne poukázal na niektoré menej príjemné aspekty manželského života. Slušná bola aj atmosféra, také príjemné vrátenie sa do osemdesiatok. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Hořkost je film o manželství a jeho horších stránkách jako je nevěra,ale to znáte určitě i ze vztahu předmanželského :-))) Rachel a Mark se zamilují i když Rachel na manželství nevěří,protože už se jednou zklamala,ale přesto si Markem nakonec nasadí vzájemně prstýnky a doufají v šťastný spokojený život plný harmonie,lásky,spokojenosti atd...ale to by člověk nesměl sem tam mít choutky a musel by upozadit vlastní ego.Film byl pro mě celkem průměrný a jak hádáte asi správně tak nejvíc je na filmu zajímavé obsazení ústřední dvojice a pak pro mě ještě tehdy debutující Kevin Spacey v úloze zloděje a je tu i několik scén Miloš Forman.Za mě tedy celkově 60 % a tři hvězdy. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Film je založen na manželství a následném rozvodu scenáristky Nory Ephron s Carlem Bernsteinem, se kterým měla dva syny. Žena, se kterou měl Bernstein poměr, byla Margaret Jay, manželka britského velvyslance ve Spojených státech a dcera britského premiéra Jamese Callaghana. (jezurka42)
  • Jak známo, menší roli Dmitriho ve filmu ztvárnil i Miloš Forman: "Mělo jít o postavu vulgárního jugoslávského kulturního atašé, na kterou jsem se podle Mika Nicholse hodil jak svým přízvukem, tak tak i svou slovanskou 'vitalitou'. Snažil jsem se mu vykroutit." I po desítkách let měl totiž stále na paměti nemilý zážitek ze své herecké účasti na filmu Alfréda Radoka Dědeček automobil (1956). Jenže "jsem byl Mikovi zavázán za to, že nám půjčil své vlastní děti do Ragtimu, a tak jsem mu to nakonec slíbil, i když jsem se předem obrňoval proti pocitům trapnosti, záchvatům sebepozorování a nutkání utéct." (NIRO)
  • Dceru Rachel Samstat (Meryl Streep) hrála Mamie Gummer, skutečná dcera Meryl Streep. Ve filmu se dále objevuje i Merylin bratr Dana Streep a matka Mary Streep. (jezurka42)

Reklama

Reklama