Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protagonistom je Bill (Jeremy Theobald). Bill je nezamestnaný ctižiadostivý spisovateľ, ktorý žije samotársky a nudný život v Londýne. Billa veľmi fascinujú ľudia s nádejou, že nájde nejaké podklady, o ktorých by mohol písať. Z davu ľudí si teda začne náhodne vyberať jednotlivých ľudí a sleduje ich. Stanoví si pravidlá, aby sa vyhol problémom a aby jeho sledovanie bolo vždy náhodné. Ale čoskoro poruší jedno z pravidiel a sleduje niekoho viac krát, než len raz. Osoba, ktorú často sleduje je Cobb (Alex Haw). Cobb ako sebaistý a inteligentný zlodej prichytí Billa pri sledovaní. Ale kto koho vlastne sledoval? (genetique)

(více)

Recenze (502)

gurmanfilmu 

všechny recenze uživatele

Už v tomhle filmu Nolan dokázal, co umí nejlíp:skloubit formu s obsahem.Jako rejža dělá formu:styl vyprávění, hrátky s časem, jako scénarista dodává obsah a dělá to zatraceně dobře. ()

Nocturnum 

všechny recenze uživatele

Příprava na geniálnosti, které následovaly, ale i přesto si zaslouží pět hvězd - když si odmyslím, že je vidět nízký rozpočet, dal bych mu je i kdyby to nebyl debut .. ale on je! ()

cajda77 

všechny recenze uživatele

Nolanova prvotina, ale i tak vám pěkně zamotá hlavu. Samozřejmě na Memento nemá, musím říct díky bohu. Zajímavé, příjemně mysteriózní. Už se těším až to uvidím znovu. Nebrat si nic osobně. ()

mentos. 

všechny recenze uživatele

Nolan si dokáže s lidskou myslí pohrát takovým skvěle zvláštním způsobem. Snad nikdo neumí lépe zpřeházet děj, tak aby se vám na konci složily všechny puzzle a vám nezbylo nic jiného, než být uchvácen. Něco podobného nalezneme i v dalších jeho dílech, tohle prostě nejlépe umí Nolan. Zase tak zasažen jsem z toho nebyl, takže 5 hvězd nedám, ale méně něž 4 také ne. ()

u.mojitko 

všechny recenze uživatele

Jednak jsem před zhlédnutím filmu pitomě prohrál partii po tahu Nxa2, kdy jsem po reakci bílého Kb1 volil osudně Qxa3 místo abych Nxc3, ale budiž, a druhak mi film nějak nezapadal. Nesedí mi, že by se pan velký šéf nechal vydírat jakousi courou. Prostě člověk, co druhému chladnokrevně prorazí lebku kladivem, neustupuje, to jen tak naokraj. Prolínání časových rovin pak jen zakrývá chabou zápletku. Check mate. ()

Domtchaa 

všechny recenze uživatele

Inu.... je videt, že k tomu abych dal filmu 5 hvězd není potřeba barevny obraz, ani delší stopáž, ani kulervoucí hudba a ani známá jména. Postačí geniální nápad, vzručně zvladnutý střih, opravdu skvěle zahrané postavy, promakaný příběh s detaily, díky kterým zavěrečné ''ahaaa, takže takhle to je'' a pak již zcela na konci odkrytá pointa přinese i ten krásný šok, že jsem zase viděl něco unikatního. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Sledování byl poslední Nolanův film, který mi zbývalo vidět (po skončení jsem se musel podívat i na Doodlebug, aby to bylo opravdu kompletní) a můžu říct pár věcí. Za prvý, Memento pro mě zůstává nepřekonaný film, v podstatě nejen od Nolana. Za druhý, ikdyž jeho ostatní filmy považuju za jedny z nejlepších, které můžete vidět a Sledování jsem vnímal spíš jako odrazový můstek k větším věcem a zase tolik jsem nečekal, jde o hodně kvalitní dílo, které se mezi ostatními režisérovými počiny rozhodně neztratí, spíš naopak. A za třetí, Jeremy Theobald a hlavně Alex Haw jsou tady naprosto parádní. Sledování mě prostě bavilo od prvních slov do posledního záběru a Christopher Nolan ukazuje, že už tady uměl. A to tak, že neskutečně dobře. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Tohle není žádná nesmělá rozcvička začínajícího režiséra, ale parádní film, který omezuje maximálně tak rozpočet. A když jsem viděl to batmanovské logo v záběru na dveře, tak mi nikdo nevymluví, že ten Nolan už měl tehdy jasno, jakou sérií se jednou proslaví. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Nolanův první film a už na něm si nastavil vysokou laťku, kterou dokonce v dalších filmech jen překonával. Není to dokonalý film, ale na druhou stranu je to zázrak vytvořit něco takového s malým rozpočtem a navíc jako debut. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Jako studentský film ok, jako film, který se má srovnávat s těmi nejlepšími ani náhodou. Většina Sledování je nuda se třemi (ne)herci, a ani závěrečná pointa to nevylepší. ()

Grossing 

všechny recenze uživatele

Nezaměstnaný znuděný spisovatel sleduje náhodně vybrané lidi z davu a narazí na zločineckou mafii. Velmi dobře vystavěný krimi thriller. Mohu vidět kdykoliv znovu. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Působivý, minimalisticky laděný snímek, včetně hudby. Theobald do té role perfektně sedne. Skvělá kamera a originální, chytlavý námět. Rychlý spád, který film v závěru chytá, působí velmi přirozeně, jeho urgentnost je dokonale nenásilná a v důsledku je také uvěřitelný. Na druhou stranu bych byl naladěný na trochu mysterióznější nótu. Dalo by se s tím vyhrát i dost jiným způsobem a to vlastně ultrapragmatické vysvětlení všeho ve mně zanechává částečně rozpačitý pocit. Nicméně pořád je to 90%+ film, viz hodnocení... ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než souhlasit, že dílo je to znepokojivé svým ČB zpracováním, ale pak to rezehraje do všech barev nejistoty. Přitom to není psychonuda, ale má to i říznou akci a příběh. Nollan je opravdový režisér, sakra! ()

pekarekoto 

všechny recenze uživatele

Hranatý formát. Čiernobiele farby. Vysoký kontrast. Krásny šum v obraze... Záber, detail, ruka, natahovanie bielej gumenej rukavice. Do toho extremne hlboké polzujúce basy vo vysokom tempe. Do toho vysoký tón, škrípanie... Otváranie drevenej skrinky... Ruka, natahuje sa... Skrinka sa zaklapla, buch, zvuk doznieva. Nový záber. Vau, to je ono! Nolan! Ešte v dobe keď nerobil tak drahé a lúbivé filmy. Neviem či je celkovo až tak výborný, ale kamera, hudba, spracovanie, atmosféra, je úchvatná. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

Film Following je prvý film Christophera Nolana ktorý je od začiatku do konca perfektný. Originálny, napínavý a k tomu ešte čiernobiely film ktorý dokázal veľa. S postavami sa tu vpracuje dobre, výber hercov je tiež dobrý, rozprávanie príbehu je typické od Nolana a to sa mi páči pretože ani sekundu nás nenechal sa nudiť. Odsýpa to svižne a ani si nevšimnete, a je koniec. HODNOTENIE: 10/10 ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Nolan ve svém debutu za pár drobných během hodiny předvádí víc, než ve valné částí svých uřvaných megalomanských blockbusterů. Vemte tomu chlapovi budget a nechte ho točit takhle! ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! Majstrovsky vypointovaný príbeh s minimom postáv. Perfektné dialógy a herecké výkony. Brilantný začiatok brilantného režiséra! 85%. ()

Hungrycats 

všechny recenze uživatele

Nolanův debut, v němž v pouhých sedmdesáti minutách zobrazí mozaiku, která dá na závěr dechberoucí pointu. Výborné herecké výkony pro mě neznámých herců. Vřele doporučuji, neodtrnete se od obrazovky, každá vteřina je důležitá, jak se nakonec ukáže. ()

Reklama

Reklama