Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako slušný pilot k nějakému seriálu (výcvik agentů, Al Pacino jako "big šéf"), poté přišla část, která mě bavila nejvíc ("sledovačka" Colina Farella Bridget Moynahanové, honička v metru), načež všechno završil zdlouhavý a "přílišvysvětlovací" závěr. K tomu máme skvěle padnoucí hudbu Klause Badelta a sympatické herce. Sečteno, podtrženo: průměrný thriller, který mi za pár týdnů vypadne z mysli, a který už znova vidět nemusím. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Podobnych filmu bylo natoceno opravdu hodne, ale v zadnem nehral Al Pacino a Colin Farrell, jejich souhra je skvela, jenze... zacatek se rozjizdi ve skvelem tempu na "farme" to vre, ale potom uz to zacina klesat a film ztraci, zpomaluje a ten zaver je dost nepovedeny. Moderni psychologicke thrillery mam rad, takze je to mezi 3 a 4. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller na jedno shlédnutí. Film má výbornou atmosféru, dobrý příběh. To je ale asi tak všechno. Mohlo být více akce a lepší konec. Přesto je to dobrý pokus v oblasti žánrů. Nejvíc mě bavil herec Al Pacino. Zato Farrell mě zde moc nezaujal, hrál teda dobře. Takže film hodnotím na 57% = *** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem nepodstoupil na CSFD takový test nerozhodnosti jako u tohoto snímku, kde Colin Farrell dokazuje, své herecké umění ve velkém stylu po boku Al Pacina, bohužel když se rozehraje takhle skvěle film mě si i skvěle dokončit , kdyby to byli jen poslední minuty či "jen" debilní závěr byli by to 4*,ale tady jakoby genilata filmu skončila někde uprostřed a pak začalo vleklé nic.A to je opravdu zklamaní. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Uf. Tak tohle je fakt test na diváckou inteligenci. Centrální... ;o) A prej hoši z "Firmy" >Farmu< stejně nikdy nepřiznaj. No, nevím, každopádně si myslím, že po shlédnutí téhle story (nadupané žánrovými kliškami a dějovými kličkami) se museli od srdce zasmát. Nebo že by ne? Že by to byla zase jen taková zas(t)írací hra na zmatení nepřítele? Každopádně netrénovaný divák má plné právo se cítit zmaten a scénáristi (jestli to teda nejsou kluci, dělající pro agenturu) na něj mohou dělat s klidem dlouhý nos. Jinak však jde jen o řemeslně rutinní hollywoodštinu se špetkou akce, nepřesahující nikterak špiožánr s troškou té fantasmagorie a popcornového lovestoryového šmé. Škoda Ale... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006). (Pedro Morales)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • Ač je ve filmu James Douglas Clayton (Colin Farrell) pasován do role jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších agentů, tak ve scéně, kdy jsou on a Walter Burke (Al Pacino) v autě a míří na něj zbraní, o níž ho Walter Burke přesvědčuje, že jsou v ní pouze slepé náboje, mu není divné, že když před pár minutami střílel na svého kamaráda, byly vidět záblesky a slyšet, jak se kulky odráží od kovu. Také mu jako nejlepšímu agentovi nepřijde zvláštní, že Walter Burke, který ho přesvědčuje o tom, že zbraň, kterou na něj míří, není skutečná, se ve chvíli, kdy ji na něj vytáhne vyděsí, polije kafem a pak ho neustále s vyděšeným výrazem přemlouvá, aby ji dal pryč a přestal na něj mířit. (fleker)

Reklama

Reklama