Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol celkom dobrý, bol tajomný a ešte ako tak pracoval s knižnou predlohou. Druhý bol o niečo horší, ale záver nabudil a prekvapil. Dokopy mi tieto dva diely pripadali iba ako príprava na skutočný seriál, ktorý začal poslednou časťou a ktorá sa mne osobne páčila najviac. Je škoda, že to v značnej miere bola teenagerská záležitosť a že postava Draculu bola iba faktor, ale mňa práve zasadenie do súčasnosti bavilo. Nedeje sa tam toho až toľko, ale celé je to pomalé, emócie majú priestor vyniknúť, postava Draculu je šarmantná a sympatická, niekedy dokonca aj sucho vtipná. Síce je to veľmi podobné Sherlockovi, čo je tiež knižná postava z konca 19. storočia zasadená do moderného sveta, no tu mi prišlo, že tvorcovia trochu pravidlá porušujú. Síce je zvláštne, že existencia Draculu nikoho neprekvapuje a všetci ju s pokojom na duši akceptujú, ale oukej. Ak by išlo iba o mini sériu pozostávajúcu z týchto troch dielov, tak by som dal vyššie hodnotenie, pretože svojou štruktúrou pripomína muzikál Dracula a rovnako ako tento muzikál uzatvára dej a myšlienku. Ak však bude aj nejaká ďalšia séria, tak si počkám, čo to bude. Mne by ale tieto 3 diely stačili a bol by som celkom spokojný. ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu útrpné a přitom to začalo tak dobře! První epizoda přinesla zajímavou adaptaci Drákuly, velice slibně natočenou se skvělou výpravou a maskami, to nejlepší však bylo použitím v některých momentech animace namísto CGI. Druhá epizoda začala také velice dobře, ale v polovině se cosi pokazilo a hororové drama o platbě, kde se tajemně ztrácí pasažéři se proměnila v přehnaně akční female hero projekt, kde se postavy najednou začnou chovat nelogicky, mnohdy až nesmyslně a v některých případech dokonce směšně. Pořád se ale jednalo o vcelku zajímavou epizodu, ale vše pak šlo do kopru třetí epizodou. Co to proboha bylo? Horší adaptace Drákuly než v E3 byla snad jen Upír v Brooklynu s Eddiem Murphym. Tady prostě od prvních momentů nefunguje nic... Jediné, co je opravdu dobré napříč všemi třemi epizodami je Claes Bang (představitel Drákuly), který této postavě dává přesně to, co by měla mít a dokonce některé jeho prvky bych označil za nejlepší hranou verzi Drákuly. Bohužel ani skvělé ztvárnění hlavního antagonisty neudělá dobrý film... ()

Reklama

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Třem epizodám Draculy se povedlo to, co trvalo Hře o trůny celých osm sérií - pád z fantastického začátku do pochybných nížin. První epizoda je dobrý gotický horor, který kombinuje literární klasiku se svěžím moderním pojetím. Bavila jsem se. Druhý díl už je taková upíří vražda v Orient Expresu, která už není natolik skvělá, ale furt má co nabídnout. Také jsem se bavila. Jenže třetí díl už je takové absurdní, nepovedené a nenaplněné cosi plné zbytečných postav a postrádající vše, co dělalo první dva díly dobrými. Bavila jsem se taky, ale už ne v dobrém... Líbilo se mi vcelku humorné pojetí Draculy, který je zde takovou kombinací Bély Lugosiho a Sherlocka (což asi není vzhledem k tvůrcům překvapivé). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zpracování se mi prostě líbilo to, že se nebere vůbec vážně. Každá druhá Drákulova věta byla super hláška. Nejlepší samozřejmě první díl, který je perfektní poctou a zároveň parodií starých verzí Drákuly. Druhý a třetí díl byly místy trochu moc ukecané, ale dojem ze seriálu jako celku je kladný. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

První dva díly geniální - obsazením, hereckou akcí i dějem. Třetí díl se už tolik nepovedl a naprosto nezapadá. Kdybych hodnotil jen první dva, bylo by to jednoznačných 5 hvězd. Claes Bang je naprosto démonický a zbytek herců mu nezůstává nic dlužen... Ale pak přišla epizoda 3 a já ji dokoukal jen na základě (nenaplněného) příslibu, že konec bude stát za to. Tuhle krvavou hostinu bohužel zkazil dezert. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama