Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

dom156 

všechny recenze uživatele

Od nechutností a trochu srandy až k promyšlenému a sofistikovanému konci. Prožil jsem za ty tři díly skoro všechny možné emoce od negativních až po ty pozitivní. Trochu bych vyčlenil třetí díl, který mi moc do kontextu nezapadá, ale to bych všechny nechal přijít o to nejlepší v mých očích. Pro plno lidí to bude velmi rozpolcené, ale já si v tom to svoje našel a mohu doporučit. Mimochodem super výkon od Drákuly (C.Bang). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem hodně velká konzerva a nemám moc rád, když se dělají všelijaké nové adaptace nesmrtelné klasiky. Knižní předlohu v tomto ohledu za nesmrtelnou považuji a dodnes bych na ní nic neměnil. Přesto jsem byl zvědav jak s dnešními možnostmi může tento starý příběh vypadat. Chudák starej Vlad, zachránce Evropy od vpádu Turků by asi zíral co z něj starej Stoker udělal.  A starej Stoker by zase pro změnu zíral co z jeho díla udělalo dou Gatiss a Moffat. Ze seriálu mám dosti rozporuplné pocity. Bang mi do hlavní role docela sednul. Vůbec měl pěkně napsanou postavu. Mix primitivní bestie s noblesou a vzděláním šlechtice. Některé jeho konverzace s oběťmi než si je dal k jídlu (pokud je rovnou nebral jako fastfood) moc bavily.  S ostatními herci krom Agáty to už bylo horší. Bohužel to by to nebyl Netflix aby i do Draculy nezakomponoval homosexuály, nebo odkaz na ženská práva, byť zde to sloužilo spíše jako konverzační humor. Samozřejmě je seriál i rasově vyvážený a to už i ve scénách z devatenáctého století... Holt pokrok a kvóty nezastavíš. Souhlasím s Djkomou, třetí díl měl odvahu jít krapet dál za poslední kapitoly Stokerovy knihy a i já si toho docela cením byť přítomnost vampíra v 21 století měla značně komediální nádech (což byl záměr). V souhrnu dávám za 3 bedny plné hlíny z Transylvánie. * * * ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

No to zase bylo. Celou svojí kariéru Moffat a Gatiss přeskakují mezi studnicí nápadů a žumpou a v případě Draculy stojí jednou nohou v křišťálové pramenité H2O a druhou... asi chápete. Zatímco první díl byl zábavná reimaginace, kde sympatický Dracula hláškuje a usekává hlavy jeptiškám a druhý taková zvláštní mysteriózní detektivka, třetí díl prostě byl. To je asi to nejhezčí, co o něm říct. Tak snad nechají knížete zase chvíli odpočívat a nebudou se nějakým záhadným způsobem snažit vykřesat druhou řadu... (protože stejně nikdy nepřekonají Dracula 3000 <3 ) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tyjo. Tohle mě neuvěřitelně nadchlo. Úžasná kamera a speciální efekty, dokonalý soundtrack a bezchybné obsazení - Claes Bang v titulní roli mě naprosto ohromil a hltal jsem ho v každém záběru. Jsem z toho herce - který mi mimochodem strašně připomíná mého oblíbeného zpěváka Falca - úplně paf. Osobně bych ani nevěřil, že se mi tak radikální přepracování předlohy bude líbit, ale prostě je to tak. A fascinuje mě, jak je každá ze tří epizod zcela jiná, a jak to přesto drží pohromadě a má to svou specifickou krásu. První epizoda zde má nejlepší hodnocení a není to překvapivé, neboť si ze Stokera bere nejvíc, má fantastickou atmosféru a je to čistý horor klasického ražení. Přesto jsem právě u ní prožil největší šok (a hned dvojitý), když jsem zjistil, že 1) van Helsing je zde žena, která 2) navíc hned v úvodu pokládá Jonathanovi Harkerovi tuto otázku: "Chci vědět, pane Harkere, zda jste měl pohlavní styk s hrabětem Draculou." V tu chvíli mi došlo, že tohle je skutečně nový netflixový Dracula pro publikum z roku 2020, ať se to komu líbí nebo nelíbí, a že starší adaptace jsou již zapomenuty - nijak to nehodnotím, jen konstatuji. Druhá epizoda na moři mi svým téměř až detektivním vyzněním - v němž je "pachatel" předem znám, počet obětí narůstá a nervozita roste - jakoby připomněla klasické dílo Agathy Christie Deset malých černoušků, jakož mnohé podobné knihy / filmy. Výtečná věc, která mě strašně bavila, byť to přece jen o chloupek nedosahuje dokonalosti první epizody. No a pak je tu konečně epizoda třetí, s kterou mají lidi největší problém a která zarazila i mě, protože ta už nemá se Stokerem společného absolutně nic, odehrává se v současnosti, to co se v ní děje, už nedává moc smysl, a ústí v tak překvapivé finále, že bych čekal asi cokoli, jenom ne tohle. Každopádně mě ale mrzí, že si to zde vysloužilo tak nízké hodnocení, proto jsem to svoje schválně nadsadil, abych tomu miniseriálu trošku "pomohl", protože se mi skutečně líbila odvaha tvůrců přijít s něčím jiným, a invence si osobně asi cením nadevše. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Těch adaptací již bylo tolik, že jsem byl zvědavý jak s tím tvůrci naloží. A hleďme. První dva díly ok. Beru jistou jinakost a provokace. Třetí a poslední díl je už veliká slátanina, bez rozumu. Bral bych i drákulu v 21. století. Ale těch absurdit bylo příliš a právník kterého si Drákula zavolá a jak ta situace vyústila atd atd. Veliká škoda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama