Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne považujem rozhodnutie Gatissa a Moffata venovať sa tejto látke za niečo podobné, ako keď sa Cameron upísal Avatarom, Jackson King Kongovi alebo Nolan Dunkirku (veľmi subjektívny názor, upozorňujem). Skrátka prečo radšej nenatočili piateho Sherlocka a venujú sa niečomu, čomu sa môže venovať každý šikovnejší filmár a neriešia to, čo im ide najlepšie? Klady série som vyzdvihol pri poslednej časti, jej rozloženie do troch veľmi odlišných tretín, za ten hlavný zápor považujem, nech to vyznie akokoľvek nezmyselne, samotnú látku. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném závěru Sherlocka se Moffat s Gatissem revitalizovali nalezením originálního interpretačního klíče pro 21. století pro nesčetněkrát zfilmovanou klasiku. Dracula je v jejich podání intertextová metahříčka, která sebeuvědoměle pomrkává po předloze i jiných adaptacích, boří čtvrtou stěnu a ukazuje hravost a lásku tvůrců k řemeslu. Claes Bang je pak dokonalým ztělesněním hraběte pro všechny doby. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, tak to byla bomba. Claes Bang byl naprosto uzasna volba pro Draculu - je vysoky (JAKO DOST), sarmantni, sexy,.. klidne bych z neho udelala i Jamese Bonda. prvni dil byl skvelej, nejvic se mi ale libil ten druhy; “vysetrovani” vrazd bylo strasne napinavy (i kdyz my jsme uz davno vedeli kdo je spachal❤️). treti dil docela posrali, ale i tak me kvuli Claesovi docela bavil. ❝𝘗𝘦𝘳𝘩𝘢𝘱𝘴 𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘧𝘭𝘰𝘸 𝘪𝘯 𝘰𝘶𝘳 𝘷𝘦𝘪𝘯𝘴 𝘪𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘬𝘯𝘰𝘸 𝘩𝘰𝘸 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘵𝘩𝘦𝘮.❞ 🧛🏻🩸 ()

ADIO45 odpad!

všechny recenze uživatele

Nezlob se na mě, nejlepší film je Nosferatu. Seriál Dracula mi odpadlo můj očekávání. První a druhý díl se dalo koukat, ale bohužel nic temného nebo chci aby já se bál takže nic nekonalo. Ve třetí dílu rovnou dal za Odpad! WTF? Drákula po 100letech byl v kómatu, naučil se Skypovat s právníkem, řešit genderová rovnost, zamiloval se do Lucy... co to je za hovadinu? Tohle má být horor? Je to moderní komedie. (Promin za preklapy a rychlost, pisu z iPhone). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už výjimečně jednou za uherák zkouknu nějaký seriál, hodnotím ho vcelku a ne po jednotlivých dílech. Ale tady je separátní hodnocení na místě, protože: 1.díl ***** (záživné a svěží, i když hodně volné zpracování transylvánské části Stokerova příběhu, sestra Van Helsing (sic) je sexy, oravské exteriéry potěšily, velká spokojenost) 2.díl *** až **** (atmosféra na vymírající lodi je stále příjemně temná a závěr vzbudí překvapenou zvědavost, ovšem trochu nakrkne křečovitá multirasovost a scénář je už "nenápadně" směrovaný na popkulturní diváctvo) 3.díl ** (přenesení do současnosti by vůbec nevadilo, naopak, děj je ovšem nabušený WTF momenty, podbízivost popkulturnímu obecenstvu je bezostyšná, všemi (i teploušem) milovaná a obdivovaná "krásná" Lucy je šeredná a totálně vypatlaná polonegerská polokurva, melodramatické rozuzlení s Draculou a prapraneteří nebo kým Van Helsingovou dost pitomé a pevně doufám, že závěrečný obraz odkazující na známou fotku Johna & Yoko nenaznačuje nějaké další pokračování. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama