Reklama

Reklama

Recenze (12)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každým dalším dílem je víc a víc patrnější ten obří kvalitativní rozdíl mezi ST IV Voyage Home a tímto paskvilem, který se děsně snaží být Star Trekem, ale selhává na všech frontách. Je opravdu komické, jak na začátku myslím předchozí epizody Jurati všem říkala, aby byli neviditelní, nijak se nezaplétali se zákonem atd. a voilá, hned v dalším dílu Riose deportují do Mexika, fetka Raffi se Seven kradou policejní auta a pak jsou transportovány přímo před zraky lidí ze současnosti atd., skutečně tragikomická podívaná. Něco mi však říká, že ten největší shit nás teprve čeká, takže s odpadem ještě chvíli počkám. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že je to max. na 50% a že se za ty 3 budu smažiti v ST pekle, ale za toho Punkera, obsazeného stejně jako v r.86, závěrečnou Q vsuvkou (de Lancie svými satanžel minimalisticky minimálnímy výstupy tento snadno zapomenutelný ST apendix neuvěřitelně povznáší z hlubin, kam se už dávno dostala DSC) a Jackson Roykirk plaza (zdravím Nomáda:) tu 3.prostě dám. Hl. z toho klidného důvodu, že se na tuto (vyjma 2x01 tj. dosud jediného ST dílu v tomto experimentu vůbec) s vysokou pravděpodobností již nikdy nepodívám. Guinan v.2.0 mi zase tak kór nevadila jako jiným, leč bez debaty byla vskutku dosti mimo mísu (o vzhledu raději nemluvě) a jak jsem tu postavu vždy ukrutně nesnášel (mírně řečeno) tak v onom 2x01 mě bavila více, než za celou dobu její existence. Snad s vyjímkou Time´s Arrow. Takže když to celé (a opravdu tady někdo čeká nějaký quallitativní posun až do 10?) shrnu, tak krom občasných ST velikonočních vajíček a Q, je z mého pohledu nejzajímavější borgská půlqueen a její monology/dialogy. A možná, že 1 z důvodů, proč jsem na tuto 2.s. zatím tak hodný, bude souviseti s faktem, že to po 3.s. končí. Jediný důvod existence tohoto STP bych do budoucna viděl pouze v tom, že by asi jediná stálá sympatická (velmi dobře obsazená, jako Pike) postava tohoto tv s. vůbec kpt.Rios, dostala svůj (podobně jako Pike díky DSC) spin-off se Stargazerem. A určitě jsem netoužil po tom, aby 7z9 zažila obrození (v tomto př. pouze obluzení či opruzení) vykašlala se na fešného Indiána (skutečná menšina v USA) a frndala to s babou, která vypadá jako uschlá datle a konstantě se tvářící, jako by měla zácpu či do análu zaražený kolík. ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nastalo presne to, coho som sa obaval. ze z navratu do sucasnosti sa stane fraska. agnes je jedina z hlavnych hrdinov, ktoru trpim so zatatymi zubami podobne ako tu rysavu ropuchu z discovery. kralovna borgov sa nevie rozhodnut, ci bude kalkulujucim zloduchom, alebo labilnou hysterkou. ale prejdime k deju a k pointe. zo sympataka riosa sa stane scenaristicka obet mierne samoucelneho poukazania na utrapy nelegalnych imigrantov v USA. lebo ved USA su isto ten najfasistickejsi stat, kedte si dovolia na svoje uzemie nevpustit polovicu latinskej a juznej ameriky. takychto posolstiev (ktorych je zial v roznych filmoch i serialoch neurekom) sa potom vdacne ujimaju rozni extremisticki zmrdi zlava i sprava a kricia za demontaz zapadu. v istych scifickach zjavne neexistuje rusko, cina,  iran, ci severna korea. od pochybnych posoltiev dalej k postavam: recast guinan bol jeden wtf. namiesto pohodovej charizmatickej whoopy sa zjavila preafektovana protivna furia (to mohli naozaj whoopy upravit pomocou CGI). aj duo neurotickej raffi a seven, ktora sa tvarila ako pocas PMS, posobilo neprirodzene. o to smutnejsie flopla scenka pankaca z autobusu, ktoreho si rovnako ako pred 36 rokmi zahral skvely producent a scenarista kirk thatcher (ma na svedomi prave onu cestu domov). namiesto hviezdneho spockovho hmatu konci scenka antiklimaktickym "i´m sorry". veru, i´m sorry too. za tuto epizodu. ()

SSE odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zhnusení SPOILER: Akorát mě nasrali, protože Guinan má v 21.stol. prostě vypadat a chovat se jinak. Okecat to jinou časovou linií moc nejde (to by šlo jen to, že Picarda nepoznala), ale celkové její chování má být jiné. Tvůrci buď neznají a nebo se rozhodli ignorovat TNG Šíp času :( Proč nevyužili Whoopi a možnost omlazení pomocí AI CGI? Vždyť víme, že AI funguje. Cpát tam zcela jinou tvář mi vadí a hodně. Jako vadí mi i to, že ta borgská královna vypadá jinak, než v Prvním kontaktu, vždyť není vůbec slizská, nemluvě o tom, že mohli využít původní herečku (Alice Krige), za kterou by byli fanoušci určitě moc rádi. Když  neumí využít AI k oživení starých figur, tak ať se nevracejí pořád do minulosti. Toto je výtka i k JJ ST, DIS a SNW. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A pak že to nejde. Zachovat to, co si dlouhá léta získávalo fanoušky po celém světě a současně se posunout a vytvořit něco nového. Přesto je otázka, jestli je to jen trend, nebo urputná snaha zavděčit se divákům...ale těch návratů oblíbených postav a jejich zakomponování do "nových" příběhů, je v poslení době poměrně hromada. Star Wars seriály, poslední Spider-man... . Z nějakého důvodu, mi to ale v případě Picarda připadá nejmíň vlezdoprdelácké, takže jsem spokojený. Umím si představit, že budou tvůrci odvážnější...nabízí se teorie, že borgská královna mohla být kdysi osamělá matematička, třeba se dostaneme k vysvětlení, proč Borgové vypadají jako lidé, když asimilovali tisíce různých civilizací... . Snad bude mít tato řada takový úspěch, že konečně uhnije ta pitomá větev Discovery a ST bude důstojně pokračovat s inteligentními scénáristy. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama