Reklama

Reklama

Obklíčeni slony

  • Česko Africká dobrodružství: Slůně Slowly (více)
Velká Británie, 1970, 91 min

Obsahy(1)

Nečekaná dobrodužství dvojice cestovatelů mezi divokými africkými zvířaty. (Lucernafilm Video)

Recenze (18)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš film o filmu Born free a dokument o přírodě než feature projekt. Trochu mě štvalo, že herci z "Elsy" tu hrají někoho jiného a jedou sami sebe v Keni navštívit. Záběry zvířat jsou ale úžasné, a dabing zůstal skvělý (ačkoliv Větrovec se na Billa Traverse hodí víc než Holý) , takže přes chybějící příběh za mě slabší čtyři. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že Volání divočiny má "pokračování". V uvozovkách proto, že jde spíše o bezpříběhový dokument, kde herci z původního filmu hrají sami sebe, potkávají skutečného pana Adamsona a také slony a spoustu další zvířat. Dost těžko se to hodnotí, ale pokusím se. Je tu krásná příroda, spousta nejrůznějších vtipných, poučných i zajímavých scén ze zvířátky, doplněná výkladem herců. A také příjemná hudba, laskavý humor a naprosto úžasné auto fungující na heslo "pan Mopadži" :) Koukalo se na to pěkně, uteklo to jako voda, takže se s klidem přikloním k většině a dám 4*. Dobrodružný film roku 1970. ()

Reklama

sharka.68 

všechny recenze uživatele

I sloni s dvojicí,která stvárnila manžele Adamsonovy v příběhu Born free, jsou zábavní....ale nejvíce si z tohoto příběhu pamatuju majitele autopůjčovny, který půjčil Billovi a Ginny landrover...bez nahlas vysloveného zaklínadla "pane Mopadži!" se auto totiž nedalo nastartovat....a že to od Billa znělo jako nejsprostší výraz na světě. :-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Elsy (Born Free) tentokráte se slony a opět s Billem Traversem se opět vydařilo. Nebudete tu až tak slzet jako při loučení s Elsou, spíše se budete smát. Já osobně miluji všechny scény se stařičkým Land Roverem ,,panem Mopačim''. :-). Kdybych si Defíka náhodou někdy koupil, jistě bych mu dal toto jméno. * * * * ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Po veľkom úspechu snímky Volanie divočiny sa opäť stretla trojica réžisér Hill a herci Travers/McKenna aby nakrútili Obkľúčení slonami, ktoré je v podstate voľným pokračovaním spomínaného filmu. Treba povedať, že aj keď film nedosahuje kvality Volania divočiny je rozhodne na čo sa pozerať. Do doby kým dvojica cestovaťeľov spolu s ,,pánom Mopadžim" nedorazia do domu ich priatelia, ktorý odišiel na operáciu sa jedná o klasický film, ktorý sa potom mení na prírodopisný film v ktorom sa oboznamujeme so životom na savane. Krásne scenérie Afriky so zvieratami dobrevádzané opäť podmanivou hudbou však môžu začať postupne nudiť. To všetko je však s ľahkostou zastavené a dvojica manželou sa vracia domov, pričom ich cestou sprevádza trojica sloních kamarátov. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Virginia McKenna a Bill Travers tentokrát nevystupují v roli manželů Joy a George Adamsových, jako tomu bylo ve filmu Volání divočiny (1966), nýbrž hrají sami sebe. Sám sebe ztvárnil také George Adamson. [Zdroj: IMDb] (Komi.xxx)
  • Auto, kterému říkají jménem vykutáleného majitele půjčovny Mr. Mophagee, je Land Rover série 2. (sator)

Reklama

Reklama