Reklama

Reklama

Oběť

(seriál)
  • Velká Británie The Victim
Trailer 1

Epizody(4)

Obsahy(1)

Samotný zločin je pouhý začátek... Čtyřdílnou minisérii z produkce britské BBC vytvořil a napsal Rob Williams, ostřílený televizní scenárista a producent, jehož jméno nalezneme například mezi tvůrci úspěšných seriálů Muž z vysokého zámku (2015) či Inspektor Banks (2010). Hrdinkou série, jejíž děj se odehrává v současném Edinburghu, je dvaačtyřicetiletá zdravotní sestra Anna Deanová, na jejímž zdánlivě obyčejném životě leží temný stín. Před patnácti lety jejího devítiletého syna Liama zavraždil nezletilý vrah. Pachatel byl vzhledem ke svému věku odsouzen ke krátkému trestu a po propuštění získal novou identitu, která byla před veřejností utajena. Nyní byl však v nedalekém Port Glasgow napaden osmadvacetiletý Craig Myers, řidič autobusu a otec šestileté dcerky. Na internetu se totiž objevila zpráva, že právě on je ve skutečnosti Liamův vrah. Policie ze zveřejnění zprávy obviňuje Annu a kauza míří k soudu. Otázka zní, zda je v podobném případu vůbec možné nalézt spravedlnost v soudní síni. Výborně napsaná série kromě napínavého soudního dramatu nabízí řadu dilemat, ať už jde o otázku oběti, viny, trestu či odpuštění. V hlavní roli podává životní výkon Kelly Macdonaldová (před kamerou debutovala coby devatenáctiletá v roce 1996 v kultovním snímku Dannyho Boyla Trainspotting), která byla za svůj výkon oceněna skotskou cenou BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (73)

barteca 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit, plná palba, za všechno, za všechno, scénář je brilantní, střih, kamera..... to nemá hluché místo , charaktery postav jsou vykresleny do nejmenšího detailu a herci dali víc než maximum, je vidět beze slov každý myšlenkový pochod, každá pochybnost, emoce.... v závěru katarze rozsahu antické tragédie. Skončí to a týden přemýšlíte... Briti prostě umíííí. Souhlas rinnovka. Must see !! ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Absolutní majstrštyk. Ano, najdou se zde drobné kazy. Jak je vůbec možné, že hlavní hrdinka dokázala, vzhledem ke svému postoji k tragédii, založit novou rodinu? Proč jsme se trochu víc nedozvěděli o Dannym a Christianovi? Možná by série ještě jeden díl snesla. To jsou ale v podstatě drobnosti na tomhle skvěle napsaném a zrežírovaném skvostu filmových minisérií. Vynikající kamera, hudba a samozřejmě vtahující herecké výkony, kterým dle mě nevévodí opěvovaná Kelly Macdonaldová, ale celkem neznámý James Harkness. Poslední díl série je absolutní rozstřel, tomu se prostě říká zdrcující finiš na divákovy emoce. Nezbývá než zatleskat. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Výbornej vyšetřovací seriál, co možná rozdělí diváky na dva tábory, půlka bude chtít vidět zničenou Annu, druhá půlka Craiga. Možná nejsnadnější je fandit oběma stranám současně, protože pravda je tady hodně komplikovaná a věřit slepě jedné straně je chybou. Čtyři díly jsou akorát, seriál vůbec neztrácí tempo a trýznivej závěr zatřepe jistě s každým. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

FUCK!... FUCK!...a ještě jednou FUCK! Toto mě doslova rozebralo na molekuly a teď se budu dávat pár dnů dohromady. Miniseroš o vině a trestu...pravdě a spravedlnosti...ale hlavně o nenávisti a pomstě, která jednoho užírá zaživa. Člověk si tu neustále dělá nějaké závěry, které se nakonec ukážou být liché. A o tom to je "Nikdy si nevytvářet falešné předpoklady", protože to může hodně blbě dopadnout. Neskutečně niterné herecké výkony hlavně Kelly Macdonald to vše ještě víc umocňují. Pokud se do díla opravdu ponoříte, dostane se k vám neuvěřitelná směsice pocitů a emocí, které prostě prožíváte spolu s hlavními hrdiny. A 4.díl ten mě totálně rozsekal, díky bohu, že následovala katarze, protože jinak bych se z toho všeho napětí dostávala hodně špatně. Za mě 100% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu jsem si říkal, že tato britská minisérie bude celkem jednoduchá na pochopení a že u toho nebudu muset tolik přemýšlet, protože to vypadalo, že je to celkem jednoduchý příběh. Ale opak je pravdou. Hned od začátku mě tvůrci namotali tak, že jsem v tom začal tápat a minimálně dvacetkrát jsem si myslel, že je mi to jasný a že vím o co jde. Ale ještě v půlce posledního dílu mi moje tipovačka nevyšla a za to tvůrcům dávám palec nahoru, o tom žádná. Tento příběh pojednává o jednom neštěstí, které se stalo před x lety ve skotském Edinburghu. Jedna matka tam přišla celkem brutálním způsobem o svého syna a od té doby se z ní stala psychotická žena prahnoucí po pomstě za každou cenu. Chce konfrontovat vraha a myslí si, že ho našla a tak dá jeho profil na internet a začnou se dít věci, které už se nedají zastavit. Tvůrci pojali své vyprávění skutku výtečně a v přeskakováním v různých časových rovinách nás úspěšně dovedli do poměrně překvapivého konce. Také jsem rád, že se tvůrci nenechali strhnout novou modou teplomilných milostných avantýr a že jsem tam neviděl tančit nějakej ten ploužák od George Michaela nějaký ty bukvice nebo lesbice s vzezřením Eltona johna nebo Freddieho Mercuryho a nedej bože, že by se ještě k tomu cicmali, protože to by se ten můj karamelovej popkorn asi vrátil zpět do původního kelímku a to v tekutém stavu, protože na to vnucování různých sexuálních a jiných menšin už mám poslední dobou alergii a jsem rád, že to se tam neobjevilo a vypadá to, že ve Skotsku to maj v hlavě ještě v pořádku. Z hereckých výkonů musím vyzdvihnout zejména skotskou herečku Kelly Macdonald, která mi byla v roli matky utrpitelky značně nesympatická, ale to byl účel a splnila tak svou roli na jedničku. Za napínavost, nepředvídatelnost a kvalitní herecké výkony dávám zasloužených 90%. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama