Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý čas som bol na vážkach. Keby to nemalo takú výbornú atmosféru, tak dám o hviezdu menej. Našťastie Alan Parker to v tomto smere vie na jednotku, to mi dokázal už pri Angel Heart. Príbeh je pomerne pútavý, na druhú stranu sa mi však zdal málinko nereálny a nasilu trocha prekombinovaný s jasným cieľom ohromiť diváka svojou záverečnou pointou. No áno, také "naoko" príbehovo náročnejšie filmy si K. Spacey vyberá veľmi rád. Je ťažké hodnotiť, či sa to aj podarilo, čo sa týka mňa, tak snáď len tak na polovicu. 70/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Teorie fází umírání Kubler Rossové: zlost - popření - smlouvání - deprese - vyrovnání..... Tak jako fotbalový fanoušci mají své tvrdé jádro, také v organizaci odpůrců trestů smrti jsou lidé schopní udělat cokoliv. V životě Davida bylo mnoho dramatických zvratů a sledování proměny šťastného osudu v nešťastný není nic příjemného. Dramatických je i těch pár dní novinářky Bitsey. Ačkoliv bych to původně nečekal, závěrečných cca 15 minut bylo drama jako hrom. To vše před tím nebylo zbytečný, jen to nemělo tu pravou šťávu. A nezachrání to ani bezchybné herecké výkony. Víte že průměrná doba pobytu v cele před vykonáním trestu smrti je 9 let? A víte kolik stojí smrtící injekce? ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Takmer perfektný film, v ktorom zdanlivá (!) agitácia pre/proti trestu smrti hrá len druhé husle...Vynikajúco rozpracovaná psychológia postáv (so všetkými drobnými detailami), motivácia a konanie ktorých môže vyvolávať nechápavé reakcie alebo obdiv... Filozofia, myšlienky, mystériózne a napínavé- všetko akurát poprepletané. Alan Parker opäť nepodáva veci "na tácke" ale pohráva sa s divákovou imagináciou, sugesciou, núti premýšlať, pýtať sa a robí to takmer dokonale. Mimochodom- Kevin Spacey sa definitívne zaradil do mojej top hereckej top 3! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné drama o otázce, zda má být trest smrti nebo nemá. Každý nechť si odpoví sám. Po zhlédnutí filmů tohoto typu jste jednoznačně proti. Justiční omyly se prostě stávají a nevinní lidé pak umírají za hříchy druhých či z vůle jiných lidí. U snímku "Mrtvý muž přichází" máte na konci více smíšené pocity ohledně této otázky. V případě Davida Galea je třeba vyzdvihnout herecké výkony, hudbu, zpracování i samotný děj, leč je poměrně snadno předvídatelný. Všem lidem, kteří jsou proti trestu smrti, doporučuji nastudovat případ Čubirková, Horehronský rozparovač, vraždu bezdomovců Madunického a Pastoreka, řádění Jeneje v kostele, zabijačku Dubášové, Vietnamský masakr a další případy z cyklu Najväčšie kriminálné prípady Slovenska. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že systém trestu smrti je opravdu děravý..Předem jsem The Life Of David Gale mylně považovala za jedno z dalších soudních dramat na které rychle zapomenu (nečetla jsem námět). Po shlédnutí jsem si jistá, že to se určitě nestane. Dvojka Winslet+Spacey podala prvotřídní výkon. Přestože mi Kevin Spacey sympatický není, na jeho hereckých výkonech je cosi podmanivého až magického. A je úplně jedno, jestli je film drama, krimi anebo thrillerem (holt čecháčské škatulkování...), protože já celou dobu neodtrhla oči od obrazovky - a na tom, myslím, záleží. Konec mě naprosto dostal, přestože se později už dal předvídat. Můžete se čílit, že je to nepravděpodobné a absurdní, ale u filmu - u dobrého filmu - takové věci ráda promíjím. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)
  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama