Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tento týden jsem měl opravdu štěstí na kvalitní thrillery ... Říkám thrillery, ovšem Život Davida Galea se v závěru mění v solidní drama... Příběh někoho, kdo je ochotný za svou věc a své přesvědčení položit život mě vždycky osloví... Sympatický Kevin Spacey i krásná Kate Winslet ve svých rolích zazářili a já si tohle promítání opravdu užíval... 90%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byla upozorněna fanatickou uctívačkou Kevina Spaceyho a brala jsem to doporučení s dost velkou rezervou. Bylo to dobrý. Spacey byl trošku v nevýhodě, protože jeho kolegové se natolik předvedli, že to nebyla jeho soukromá exhibice. Děj byl opravdu překombinovaný - nikdo nemůže předvídat tolik tahů dopředu i s duševními pochody mnoha postav - ale jinak, solidní film. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je opravdu maximálně kvalitní herec a umí ze sebe dostat hrozně moc. Pravdou je, že i scénář mu velmi pomáhá a Kate Winslet mu sekunduje a snaží se jak mlže. Modelka Rhona Mitra je krásná, ale je tam jen na chvílí(škoda:D). Celý film je velmi chytlavý a působivý a konec vás naprosto usadí. Z Alana Parkera se stává miláček závěrečných zvratů a musím říct, že jsem malinko v tomto filmu v tento konec doufal. A dočkal se :-)) jen ták dál. PS: trocha nudných míst vás nesmí odradit ;-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Takmer perfektný film, v ktorom zdanlivá (!) agitácia pre/proti trestu smrti hrá len druhé husle...Vynikajúco rozpracovaná psychológia postáv (so všetkými drobnými detailami), motivácia a konanie ktorých môže vyvolávať nechápavé reakcie alebo obdiv... Filozofia, myšlienky, mystériózne a napínavé- všetko akurát poprepletané. Alan Parker opäť nepodáva veci "na tácke" ale pohráva sa s divákovou imagináciou, sugesciou, núti premýšlať, pýtať sa a robí to takmer dokonale. Mimochodom- Kevin Spacey sa definitívne zaradil do mojej top hereckej top 3! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné drama o otázce, zda má být trest smrti nebo nemá. Každý nechť si odpoví sám. Po zhlédnutí filmů tohoto typu jste jednoznačně proti. Justiční omyly se prostě stávají a nevinní lidé pak umírají za hříchy druhých či z vůle jiných lidí. U snímku "Mrtvý muž přichází" máte na konci více smíšené pocity ohledně této otázky. V případě Davida Galea je třeba vyzdvihnout herecké výkony, hudbu, zpracování i samotný děj, leč je poměrně snadno předvídatelný. Všem lidem, kteří jsou proti trestu smrti, doporučuji nastudovat případ Čubirková, Horehronský rozparovač, vraždu bezdomovců Madunického a Pastoreka, řádění Jeneje v kostele, zabijačku Dubášové, Vietnamský masakr a další případy z cyklu Najväčšie kriminálné prípady Slovenska. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno