Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

tron 

všechny recenze uživatele

PROROCTVO Z TEMNÔT bolo, keď išlo do kín, avizované ako film podľa skutočných udalostí. To je absolútne mimo. Naozaj tomu niekto veril? To je akoby ste to povedali o VOTRELCOVI. Wtf. Dobrou správou je, že to nie je zlý, nevydarený film (a to ani v prípade, že nemusíte Richarda Gerea, Lauru Linney a Willa Pattona - režijný rukopis je natoľko silný, že sú skôr postavy na šachovnici a príliš neotravujú). Skúsený režisér Mark Pellington (twistové MILUJ BLÍŽNEHO SVOJHO) stvoril čo do atmosféry pôsobivý seriózny mysteriózny film (horor asi nie), nie príliš šťastne skombinovaný s melodrámou a na záver s katastrofickým trilerom (vážne). Napriek tomu (a napriek množstvu otázok a absencií odpovedí) stojí film za pozornosť. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné už tu bylo na adresu snímku vyřčeno (nejvýstižněji to vše zřejmě pojmenoval kolega Isherwood). Nedá se tomu rozhodně upřít slušně budovaná mrazivá atmosféra, nápaditá kamera (při takovýchto náletech kamery jsem si naposledy spokojeně pochrochtával u Raimiho Evil Dead), herecké výkony slušný průměr (což je směrem k „pohádkovému princi“ pochvala), byť botox již i zde, zdá se, nemilosrdně zapracoval, se svou trochou do mlýna přispěchal i Tomandandy, Mark Pellington čaruje jak se dá, ale neodvrátí neodvratné tj; fakt, že s postupujícím časem se více a více dere na povrch děrovatost scénáře, z kterého by měl radost tak max (nejmenovaný) výrobce sýrů. Přirovnal bych to k slušně rozjeté oslavě narozenin, kdy ale už v polovině zjistíte, že to nejlepší jste právě dojedli resp. dopili, ale nechce se vám ještě končit a tak jedete „na dluh“ dál, přičemž spoléháte na půlnoční překvapení. Toho se nakonec (i) dočkáte, jen (možná) ne takového, které jste si přáli resp. doufali v něj aneb z dortu nevyskakuje Alice Bendová, ale (sorry Vojto) T. Vilhelmová. Není to sice úplný průser, dozvídáte se, že v nabídce byla i Helenka Růžičková (neměla prý čas), ale „sázka na jistotu“ vám taky dvakrát radost neudělala. 65% P.S. Zajímá vás taky, co znamenalo snové varování „37-čko probuď se“? Samozřejmě i jám mám svůj tip. Že by (marná) snaha o „nakopnutí“, v poslední době trápícího se gólmana Minnesoty Wild, Joshe Hardinga...? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// slušná mysteriózní atmosféra, technické zpracování, hudební i zvukový doprovod, poutavý námět -složitý děj, slabý scénář, z herců nejsem u vytržení/// Možná mysteriózní žánr nepatří mezi mé nejoblíbenější, nebo alespoň tohle je další případ kdy jsem se hlavně v druhé polovině celkem nudil. Ale musím uznat, že jsem občas čuměl s otevřenou pusou a šokující závěr mě osobně nevadí. Spíše mi nesedí ten špatný pocit z celého filmu. No už jsem viděl hodně lepších filmů, ale u tohoto mohu chválit alespoň jeho výborné zpracování./// Celkem 61%/// ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Hodiny s rádiem v motelovém pokoji Johna ukazují 6:14, což je odkaz na Bibli, Janovo evangelium, kapitolu 6, verš 14, který praví: "To je skutečně ten Prorok, který má přijít na svět". (Nedhelborn)
  • Spisovatel Alexander Leek (Alan Bates) ve filmu zmiňuje výskyt Mothmana při výbuchu černobylské elektrárny. To by ale časově neodpovídalo realitě, protože zřícení mostu v Point Pleasant, na který je film zaměřen, se odehrálo téměř dvacet let před černobylskou havárií. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama