Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii oslovuje Stig Helmer spící město, ve druhé filozofuje s hajzl mísou. Není lepší paralely k tomu, co se v nemocnici Larse von Triera změnilo. Relativně iracionální oddělení se transformuje v regulérní blázinec a temné síly ďábla, pekel a alternativní medicíny zachvacují všechny postavy. Primář Trier vymítá rozum a ordinuje zrůdný gargantuovský cit. Je to tak překrásně odpudivý úlet mimo hranice normality, že překonává i již tak brilantní první sérii. Ten chybějící konec je strašná jizva. Kam dojela paní Drusse? Co přináší zrůdný Aage? Dansk jävlar!!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ulítlejší,bizarnější,ale v mnoha ohledech i zábavnější pokračování vynikající první série.Postava bratříčka je pravděpodobně tou vůbec nejbizarnější postavou v dějinách TV serálů.POkud má někde Království nedostatek,pak v absenci konce.Po 8 dílech a nemalém čase stráveném s tímo dílkem zanechává příliš mnoho otázek.Je jasné,že to byl Trierův záměr (snad),ale na to mu z prominutím sere pes.Nezbývá,než jen zvolat : "Dansk jävlar!!!" ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem se do Triera, zamiloval jsem se do Järegarda, do Rolffes; a nemá to nic společného s tím, do koho jsem zamilovaný :-) Riget mi přijde jako vrchol, který je nemožné překonat, jako cíl, kam všichni nesměle směřují, ale nikdy ho nemohou dosáhnout. Neznám jiný film/seriál, kde už přítomnost některých postav ve mě vyvolávala výbuchy smíchu. Věčná škoda, že projekt nebyl pro smrt hlavních představitelů dokončen a seriál tak skončil jaksi v plném proudu. Výtečné je i "řemeslné" zpracování Rigetu, kde se Trier představuje jako neskutečný perfekcionista až pedant. Což však nese své ovoce v podobě zážitku, na který se nezapomíná a který funguje i poněkolikáté. HUDBA Joachim Holbek - úvodní song je velmi působivý, mísí v sobě dramatické a komediální prvky. Ostatně jako hudba v celém seriálu - hraje si s klišé a rozvíjí je ad absurdum, čímž vzniká parodie na soundtrack, což je skvělé :-) ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Já prostě nedokážu pochopit, že po tak nemastné neslané první řadě Královsvtí, přijde řada druhá, napěchovaná bizardností, mystikou a tajemnem, prodchnutá hutnou atmosférou a okořeněná drsným humorem... Prostě dokonalost sama. PS: Stig Helmer by mohl bojovat o titul největšího filmového slizouna všech dob :-) ()

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, druhá série Království je možná ještě lepší než první, je pestřejší a o poznání méně děsivá - okamžiky jsou v ní přesto snad ještě silnější než v jedničce - scény s Bratříčkem jsou doslova neuvěřitelně sugestivní, skoro stejně zajímavé jsou ale i ostatní linie příběhu. Kdybych měl Riget popsat jedním slovem, vybral bych zřejmě slovo "bizarní" - ale jedno slovo v tomto případě opravdu nestačí - je to vtipné, geniální, poutavé, děsivé, pitoreskní, úchylné - je to prostě nejlepší evropský seriál, který jsem měl tu čest shlédnout. Škoda absence pokračování - 10/10 - celá série 10/10 PS: kde jinde najdete seriál, ve kterém děj průběžně glosují dva myči nádobí s downovým syndromem, švédský primář klečící nad záchodem, v němž pozoruje své výkaly a Lars von Trier v kvádru? ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama