Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Krocan505 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní začátek úžasného seriálu, který krásně navazuje na stejně dobrý film. Oproti filmu mě přijde že jsou zde lépe zahrané postavy, jinak stále jako ve filmu geniální příběh a hudba. Efekty jsou trochu horší ale ten kdo zná Star-Gate podrobně ví že může být i hůř, ale co má být i tak jsem si ten seriál užil a stále užívám (i když až tam naběhnou strašit Oriové tak to kvalitu ztrácí), efekty nejsou všechno a dnes mi to dokazuje čím dál více snímků. Za poslední dobu jsem neviděl žádné dobré propracované Sci-Fi jako toto, sice ano efekty ty dnešní mají lepší ale tím to hasne. Za mně jeden z nejlepších seriálů své doby, dokáže konkurovat i Star Treku, takhle má vypadat správné Sci-FI. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela epické přivítání do světa seriálové Hvězdné brány a seznámení s Teal'cem a Goa'uldy. Chování je občas více či míně naivní a ještě se nenaučili krýt se doma před střelbou po návratu, ale WOW efekt byl i po 25 letech od prvního odvysílání.  ⤷ E02 ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek výborného seriálu Hvězdná brána. Děj bezprostředně navazuje na film, objevují se nové postavy (půvabná doktorka Samantha Carterová a Teal'c) a pod starými jmény se objevují nové tváře, kdy mě velmi mile překvapil Richard Dean Anderson jako Jack O´Neill. Docela nutná průprava pro sledování samotného seriálu, během cca 90 minut se stane celá řada zásadních věcí. ()

dom156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde bychom mohli datovat začátek legendy SG-1. Oproti filmu z roku 1994, už ve starém dobrém složení. Klobouk dolů před filmařema, jelikož co dokázali v té době za triky, extra třída. Doporučuji sen nejdřív podívat fiim Hvězdná brána, jelikož tento snímek částečně navazuje na předchozí film. Jako fandovi Stargate se pilotní film k seriálu moc líbil a kdo má rád seriál tak mu pilotní film doporučuji. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambice a velkolepost. Něco, co v průběhu série vybledne poměrně rychle. Humor a nadsázka, něco, co série naopak získává až postupně. Pilotní díl seriálu má bohužel až příliš společného s původním filmem a nastartoval celou sérii jako jeden dlouhý nepřetržitý boj. Výborný díl, do kterého se ovšem promítá mé zklamání coby sci-fi fanouška. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)
  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)

Reklama

Reklama