Simpsonovi - Série 15 (2003) (série)
Mike B. AndersonScénář:
Dana GouldHrají:
Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Michael Moore, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi TaylorVOD (1)
Springfieldskou základní otřese skandál a sundá Martina z místa předsedy školní rady. Další volby vyhraje Líza. Moc a popularita však s sebou nesou i jistou zaslepenost, a tak Líza hned neprokoukne intriky ředitele Skinnera, díky nimž se z ní vlastně v očích dětí stává zrádce... Celá epizoda je odrazem muzikálu Evita, a v podání springfieldských talentů uslyšíme varianty známých árií. (Česká televize)
(více)Recenze (8)
Trochu divná zápletka, ktorá je podriadená svojmu predobrazu. Nejde priamo o paródiu Evity, skôr z nej čerpá, čiže máme tu zopár piesní a nechýbajú aj fóry. Tie ale nie sú až tak vypečené ako obvykle, až je najvtipnejší Willie ako vedľajšia postava, jeho historka zo stávky v Edinburgu je skvele vypointovaná. Ide skôr o experiment a keďže mi spievané epizódy príliš žily netrhajú, zostanem pri štyroch hviezdach. ()
„Dejte mi to mléko." ()
Tretia epizóda z pätnástej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Predsedkyňa pre parádu" (The President Wore Pearls). Lisa Simpsonová sa stane novou predsekyňou žiackej rady springfieldskej základnej školy. Chce v tejto funkcii dopomôcť tomu, aby sa zlepšila úroveň výučby, študijné podmienky a spokojnosť žiakov. Avšak vedením školy je oklamaná a zmanipulovaná, takže jej snaha o zmeny sa stane nereálna. Táto epizóda je parafrázou na filmový muzikál "Evita". ***** ()
"I really shouldn't be here. I have a problem with games of chance. I played Candyland with Maggie and ended up throwing vodka in her face." ()
Tyhle muzikálové vsuvky mě nikdy moc nebraly. Navíc příběh zde není příliš silný, a Lízina vizáž obzvlášť. ()
- Líza je v epizodě přirovnána k Eleanor Rooseveltové, americké političce, diplomatce, aktivistce a manželce 32. prezidenta USA Franklina D. Roosevelta. (Duoscop)
- Na začátku epizody zmíní Marge, že má problémy s hazardem. Odkazuje tím na epizodu Jak jsem se přestal bát aneb Legalizace hazardu ve Springfieldu (1993), kde propadla hazardu. (Duoscop)