Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní televizní seriál, který se snažil zaznamenat rozhodující momenty ve vývoji pražské Záchranné služby v letech 1956–1975 a podal také svědectví o náročnosti práce jejich zaměstnanců, dnešním dílem končí. Některá lidská dramata se uzavřela – v desátém dílu jsme sledovali smutné a důstojné rozloučení s MUDr. Skalkou. Dnešní díl bude vycházet ze skutečné události – havárie letadla v Suchdole. Záchranná služba prokáže vysoké profesionální i morální kvality a to je důstojný závěrečný akord díla o lidech, kteří povinnost pomáhat bližním chápou jako nejvyšší životní poslání člověka. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Informace z letištního dispečinku o počtu pasažérů v letadle byla 130, když ale ředitel (Josef Vinklář) hlásí konec akce, čísla lidí jsou: 68 mrtvých a 52 zraněných – tedy 120. V tomto případě by měla akce dohledávání pacientů pokračovat. (sator)
  • Při výjezdu sanitek k letecké havárií, vybíhá Pudil (Petr Nárožný) na ulici a zastavuje dopravu, aby mohly sanitky vyjet, přičemž jich vyjede čtrnáct. Při příjezdu na místo nehody je však, podle typického oblečení postavy (černý kabát a klobouk), vidět, že první sanitku v koloně řídí právě Pudil. (cundak)

Reklama

Reklama