Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (576)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Ready or Not mě velmi příjemně překvapilo, a to především proto, jak umně kombinuje napětí, gore a humor. Ve výsledku se ale nejedná o žádnou krvavou taškařici – humor je filmem sice prostoupen dost, ale rozhodně z děje nedělá úplnou frašku, spíš mu dodává nadhled a zvyšuje tím divácký zážitek. Příběh je sám o sobě dostatečně promyšlený a nastolená mytologie byla rozhodně zajímavá. Ze začátku mi to přišlo lehce o ničem a na první nadechnutí jsem z toho trošku cítil smrádek fádnosti – dopředu jsem počítal s mnoha nedostatky a dírami –, ale tím, jak se příběh vyvíjel, se tyto zdánlivé nedostatky začaly hezky vyjasňovat a pomalu do sebe vše krásně zapadalo, až jsem musel uznat, že je to vlastně promyšlenější, než jsem předem čekal. Měl jsem pocit, že rozehraná zápletka nemůže utáhnout celovečerní film, ale naštěstí měl děj připravená esa v rukávu. Jak stopáž plynula, užíval jsem si to víc a víc a i samotné zakončení bylo více než uspokojivé. Ready or Not je morbidně zábavná laskomina a opravdu kvalitní komediální horor, který stojí za to vidět. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, budou se výsledky jejich snažení lišit jednak podle míry talentu, ale také žité zkušenosti. A tak zatímco by "Krvavá nevěsta" chtěla být dalším "Uteč", jak zdůrazňují i propagační materiály, nikdy nemůže mít takový osten. Zde se totiž neodhalují křivdy jednoho etnika a fantasmagorické bludy privilegované společenské vrstvy, ale jen si parta zajištěných lidí dělá v rámci žánrových mantinelů srandu z pracháčů. Díky tomu sice "Krvavá nevěsta" funguje skvěle jako ventil pro frustrované dělníky našeho kapitalistického reálu, ale příznačně své téma nijak neotvírá, neobsahuje jakýkoli přesah do každodenní reality, ale především ani nikomu neotvírá oči. Je to jen taková veselá epizodka, kde namísto zrůdnosti v lidském nitru či soukolí kořistnického systému nahlédneme leda tak vlastní potřebu si prostě jarmarečně ulevit náležitě explicitním lynčem. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nápad super, jenomže prostě musí platit nějaká pravidla. Je hrozné, jak s tím tenhle žánr neustále válčí. V situaci, kdy je nevěsta ještě v domě, tak mají všichni hrozný problém ji nalézt, čím je od sídla dál, tím ji všichni nalézají na první dobrou, třeba i v hustém temném lese za stromem. Náhodou se týpek zastaví s autem. Náhodou se někdo objeví ve stodole, protože proč ne. V podstatě je pravidlem, že čím víc se nevěsta od všech vzdálí, tím spíš dříve na někoho narazí. Všichni se najednou teleportují přesně tam, kde potřebují být. Autoři chtějí, aby neustále stoupalo napětí a divák neměl nic jisté, ale je to za cenu toho, že z díla udělají píčovinu. Další věc, co mě dostala, Grace dokáže vyšplhat a vylézt ze dna sklepa, přičemž se drží původně jen pár prsty jedné ruky, čili něco jako super těžký shyb, což naprostá většina lidí nezvládne ani ten normální, ale zároveň se o chvíli později nedokáže dostat přes třímetrovou branku, která má normálně dva vodorovné sloupky na zapření. Rádoby zvraty při změnění stran jistých postav, to už taky nějak spíš kroutím očima. Jinak je to samozřejmě super zábavný snímek, sympatický casting, docela mě potěšil i konec, za který přidávám hvězdičku (což u hororů dělám většinou naopak), to byla legrace. Ale škoda, že u toho zároveň musím pořád i kroutit hlavou. Šlo by to někdy bez toho? ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Krvavá nevěsta je příjemným překvapením, asi málokdo čekal, že se to povede a ono se to povedlo, je to vtipné, (možná až moc) je tam trochu cítit horor, má to velice sympatickou hlavní hrdinku a až do konce vás to umí udržet v nejistotě. Při sledování, se mi hned vybavil starší kousek, který je podobně laděný "You're Next", kdy do již tak velké rodiny, přibude nový člen a nikdo vlastně netuší, čeho je nový člen schopný aby přežil. Ano Grace sice neni taková mašina na zabíjení, ale i tak se ji daří docela obstojně odolávat dotěrné rodině. Co však zamrzí, je to že to neni moc horor, ale velice dobrá černá komedie, kdy rodina nahání nevěstu a ta se snaží rodině zdrhnout, znáte to klasická rodinná naháněčka. Ve filmu je pár drsných scén a za mně vede určitě studna, a taky pár šokujících překvapení. A kromě Grace, vyniká snad jenom tetička a starší brácha, ostatní rodinný příslušníci sou celkem normálně šílení. A pak že s rodinou je nuda. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé souhlasím s názvem filmu, který je úplně jiný než anglický a za mě lépe popisuje filmu. Není to úplně na 4 hvězdy, ale jedná o letní svěží překvapení, o kterém nikdo moc nevěděl. Dokonce bych řekl, že tvůrci mohli ještě 10 minut přidat. Film má dvě slabší pasáže a to pomalý rozjezd a rychle utnuté finále. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Impérium rodiny Le Domas je inšpirované rodinou Miltona Bradleyho (firma Milton Bradley Company) a Georga Parkera (firma Parker Brothers). (Real Tom Hardy)
  • Grace (Samara Weaving) ujede autem minimálně několik stovek metrů, přesto jí starší řidič v pohodě během pár vteřin dožene. (Zix.)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama